Connect with us

Business

Tipuri de corpuri de iluminat si cum le cumperi in functie de incapere

Published

on

Exista mai multe tipuri de corpuri de iluminat care pot sa fie alese tinand cont de mai multe aspecte si de camera in care vor fi amplasate.

 

Principalele tipuri de corpuri de iluminat

Atunci cand este vorba despre corpuri de iluminat alese bine, fiecare persoana care se ocupa de amenajari va trebui sa stie mai intai care sunt aceste corpuri si dupa aceea sa ia cea mai buna decizie.

 

Lustre

Lustrele sunt unul dintre cel mai raspandit corp de iluminat. Acestea sunt montate pe tavan, nu atarna mult si au de obicei un design simplu care poate sa acomodeze mai multe becuri. Lustrele sunt folosite in general pentru sufragerii, dar pot fi intalnite si in holuri sau in dormitoare precum si in salile de receptie.

 

Candelabre

Candelabrele sunt corpuri ceva mai costisitoare si au un design de cele mai multe ori foarte complex. Candelabrele vor pune accentul pe aspect si sunt folosite in casele cu dimensiuni impunatoare care au un decor clasic. Pentru alegerea de candelabre se va tine cont de inaltimea corpului de iluminat si de faptul ca este nevoie de pereti inalti pe care sa fie instalate candelabrele.

 

Advertisement

Lampadare

Acestea sunt corpurile de iluminat de podea care pot avea unul sau mai multe becuri si un intrerupator pe firul de alimentare sau chiar pe piciorul de spirjin care se poate actiona comod cu ajutorul piciorului. Un lampadar care are un design modern are tot potentialul de a schimba aproape complet aspectul casei.

 

Veioze

Veiozele sunt lampadare mici care vor sta de fiecare data pe birou, pe masuta existenta langa canapea sau pe noptiera. Intrerupatorul acesta este plasat in general pe firele de alimentare sau chiar pa un fir suplimentar care atarna langa bec. Cele mai multe veioze accepta doar un singur bec.

 

Lampi de birou

Acestea sunt similare cu veiozele, insa se vor diferentia prin posibilitatile multiple in care se va ajusta pozitia datorita piciorului care are bratul articulat. S-a scris despre ele pe larg in mai multe articole de specialitate.

 

Spoturile

Advertisement

Acesta sunt de doua categorii, cele care se incastreaza in tavand si care sunt amplasate la acelasi nivel cu tabanul sau cele care pot emite un cont de lumina directional si spoturile care se ajusteaza si care se vor monta pe sine. Cele din urma pot sa fie in general mai apropiate sau mai departate unul de celalalt si vor fi redirectionate prin rotirea spotului in locul dorit.

 

Aplice

Aplicele sunt corpurile care se monteaza vertical pe pereti undeva la nivelul ochilor. Principalele astfel de corpuri de iluminat sunt fixe si au spoturi mobile care se pot redirectiona in asa fel incat sa bata lumina in locul dorit.

 

Plafoniere

Plafonierele sunt variatii ale lustrelor si nu sunt foarte bine delimitate de ele, insa se pot diferentia prin faptul ca sunt lustrele care au o suprafata de contact mult mai mare cu plafonul fata de lustrele normale si nu atarna de acesta.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending