Connect with us

Business

Tipuri de scaune auto pentru copii şi idei utile de folosit în alegerea lor

Published

on

Atunci când te-ai decis că vrei să îţi iei copilul cu tine în maşină încă de la vârste fragede trebuie să îi asiguri şi confortul şi siguranţa de care are nevoie. La vârste foarte mici corpul micuţilor este destul de fragil, orice şoc poate să le fie fatal, pot rămâne cu sechele pe toată viaţa.

Nu se ştie niciodată ce se întâmplă în trafic, un accident poate apărea din senin şi impactul poate fi de multe ori foarte violent. De aceea e bine să fii pregătit şi să cumperi din timp un scaun auto destinat copiilor. Pe lângă faptul că va sta foarte confortabil în el, cel mic va putea să se mişte, atât cât îi permite scaunul, se va putea juca cât doreşte, va putea fi controlat mai uşor şi tu vei putea conduce fără griji, relaxat. Modelele noi de scaun auto sunt de mai multe tipuri, au caracteristici diferite, aşa că s-ar putea să îţi fie cam greu să te decizi.

 

Tipuri de scaune auto populare şi cum e recomandat să le foloseşti

În continuare îţi vom spune pe scurt care sunt cele mai populare şi cum se folosesc, ca să iei o decizie corectă de fiecare dată şi mai uşoară.

În primul rând avem scaune auto pentru bebeluşi îndreptate cu spatele la sensul de mers. Merg folosite până pe la 15 luni, se montează la un unghi de până la 45 de grade pentru că micuţul să respire în voie, se pot prinde cu sistem ISOfix sau cu centura, depinde ce îţi permite maşina. Nu se vor amplasa niciodată în scaunul din faţă, de lângă şofer, riscul e prea mare în caz de impact.

În al doilea rând avem celebrele scoici cu baza, adică un scaun auto pentru bebeluşi care suportă până la 13 kg. Ele protejează mai bine coloana vertebrală, au centuri de siguranţă în cinci puncte, sunt mai bune decât cele convertibile. Dacă se cumpără şi o bază pentru scoica ea se montează înaintea scoicii, baza rămâne în maşină şi se scoate scoica la destinaţie.

Mai sunt şi scaune auto pentru copii îndreptate cu faţa la sensul de mers, mai uşor de controlat, scaune convertibile pentru copii de până la patru ani. Centurile de siguranţă sunt integrate, hamul dintre picioare nu îl lasa pe micuţ să alunece sau să iasă de sub centură. Montarea lor se face doar pe bancheta din spate. O ultimă categorie de scaune auto pentru copii ar fi cea în care regăsim sacunele booster şi înălţătoarele. Merg folosite până la vârsta de 11 ani, la cele booster se îndepărtează spătarul şi avem înălţătoarele. Nu au centuri integrate, se folosesc doar centurile de siguranţă montate peste scaunul copilului. Dacă au şi laterale scaunele de acest tip protejează şi previn lovirea copilului, centura se ajustează şi pe înălţime.

Depinde doar de tine ce vrei să alegi în funcţie de vârsta copilului şi de nevoi. Miababy îţi oferă, la preţuri mici, produse de calitate din această categorie, destinate copiilor între 0 şi 3 ani. O simplă privire aruncată pe site-ul oficial îţi permite să vezi o mulţime de modele şi tipuri, scaune solide şi rezistenţe, confortabile, cu centuri sau sisteme ISOfix pentru prindere, bureţi pentru umeri şi încheieturile picioarelor, inserţii moi pentru un confort sporit în timpul călătoriilor lungi.

Tetierele se ajustează uşor, spătarele se reglează în funcţie de înălţimea micuţului, copiii pot dormi foarte bine în orice tip de scaun şi se pot mişca în voie cât le permite scaunul. Platforma online are şi inteligenţă artificială, deţine GrowAI, primul modul de inteligenţă artificială de pe un site de ecommerce. Ea asigură personalizarea profilului şi recomandări bazate pe preferinţele părinţilor.

Advertisement

Tot pe site se pot căuta cadouri în secţiunea specială, sunt şi articole interesante despre dezvoltarea copilului şi ce înseamnă fiecare etapă din viaţa sa. Stocurile actualizate, serviciile premium, consultanţă de specialitate, calitatea garantată a produselor, iată alte avantaje oferite de magazinul online cu oferte bune indiferent de sezon.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending