Toaletele ecologice, alternativa perfecta la toaletele clasice - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Business

Toaletele ecologice, alternativa perfecta la toaletele clasice

Published

on

Romania sufera încă la capitolul ,,toalete publice în mediul urban”. S-a tot vorbit, de-a lungul timpului, despre acest inconvenient major al centrelor urbane, insa măsurile concrete au intarziat să apară. Intre timp, au apărut soluții alternative la toaletele clasice, amintind aici toaletele ecologice. Oricine este interesat de un pret inchiriere toaleta ecologica, poate contacta cu încredere toaletelux.ro.

Lipsa toaletelor publice nu reprezintă o problema doar în mediul urban, ci și în alte locuri din tara mai ales de-a lungul marilor drumuri nationale. Exista multe statiuni atât pe litoral, cât și în regiunea montană, unde cu greu găsești o toaleta la momentul in care ai urgentă nevoie de asemenea serviciu. Lipsa toaletelor publice poate fi observată și pe traseul marile drumuri naționale, cei care călătoresc cu mașina neavând alta soluție decât să se ușureze pe marginea drumului sau direct in pădure, acolo unde este cazul.

S-ar putea construi extrem de usor toatele ecologice in toate aceste puncte de interes, pentru functionarea acestora nefiind nevoie de accesul la o retea de apa sau canalizare.  Astfel de toalete ar putea aparea oriunde, numai vointa sa existe din partea autoritatilor.

Pentru un străin care vine in Romania ca turist, aceste lipsuri ar putea reprezenta un adevărat șoc. Instalarea toaletelor ecologice in anumite puncte din orașe a mai atenuat acest neajuns, insa nu suficient. Pentru că tot vorbeam și de toalete ecologice, acestea au venit în întâmpinarea nevoilor anumitor firme de construcții care deschid șantiere in diferite zone în care au lucrări. Toaleta ecologica este soluția la îndemână pentru acestea , fiind extrem de ușor de instalat în punctele unde exista șantiere de lucru.

Firma Toalete Lux, pe de alta parte, este pozitionata pe o nisa diferita fata de ceea ce aminteam mai sus. Aceasta ofera solutii si servicii de lux celor care organizeaza un eveniment de amploare intr-o anumita locatie, unde nu exista toalete clasice. Un eveniment de genul unei nunti, de pilda, organizat la marginea unei paduri, inr-un cort instalat de o firma de profil, necesita si toalete unde invitatii isi pot satisface nevoile fiziologice. Avantajul unei astfel de toalete este ca, prin modul in care este construita, nu polueaza mediul inconjurator.

Pentru a intelege mai bine conceptul de toaleta ecologica, trebuie sa stiti ca excrementele umane si lichidul urinal sunt tratate in asa fel incat acestea se reintegreaza in natura fara a polua.  Astfel de toalete se mai numesc si “toalete uscate”, deoarece separa lichidul urinal de excremente, depozitandu-le in doua compartimente separate. Astfel, urina se va deshidrata in locul in care ajunge, iar excrementele umane se vor transforma intr-un compost foarte tare. Totul se intampla in urma unei procesari naturale. Descompunerea aeroba va transforma produsii toxici in substante care sunt extrem de hranitoare pentru terenul agricol, de pilda. Astfel, in urma acestui proces va rezulta un compost de cea mai buna calitate care poate fi folosit fara probleme pentru fertilizarea solului agricol.

Daca ar fi sa enumeram catreva avantaje ale folosirii unei toalete ecologice, am spune, in primul rand, ca acestea nu au miros neplacut si nu sunt consumatoare de apa, pentru ca nu necesita asa ceva pentru a se curata. Un mare avantaj pentru oricine este ca ele pot fi construite si in interiorul locuintei. Totodata, o toaleta ecologica este usor de construit si nu polueaza mediul inconjurator. Daca va ganditi la economii , trebuie sa va spunem ca, in cazul folosirii unei toalete ecologice, consumul de apa per gospodarie va scadea cu 25 la suta. Astfel, nu vei fi dependent de o retea de apa sau canalizare, dar nici de existenta unei fose septice.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending