Connect with us

A-Z NEWS

TOP 300 Capital. Elan Schwartzenberg și Adrian Sârbu, printre perdanții anului 2014

Published

on

Elan Schwartzenberg a căzut în jur de 100 de locuri în TOP 300 Capital Cei mai bogați români. Asta după ce, în 2014, averea i s-a înjumătățit, de la peste 30 de milioane de euro – în 2013 la 16 milioane de euro, informează Capital.

Omul de afaceri se clasează pe locul 267 în topul celor mai bogați oameni de afaceri din România. Averea sa este estimată între 16 și 18 milioane de euro.

Elan Schwartzenberg, pe numele său adevărat Emilian Schwartzenberg s-a născut la 25 aprilie 1967, la Iași și este un om de afaceri din România. A fost căsătorit timp de patru ani cu realizatoarea și moderatoarea de emisiuni de radio și televiziune Mihaela Rădulescu, de care a divorțat în 2008. Au împreună un fiu, Ayan.

Deși a studiat stomatologia, Schwartzenberg a ales să investească în primele businessuri de amploare imediat cum și-a terminat studiile: saloane de înfrumusețare și o casă de modă, unde partener i-a fost creatoarea de modă Irina Schrotter. Cea mai răsunătoare afacere a fost preluare postului de televiziune Realitatea TV, al cărui control l-a pierdut în urmă cu doi ani. Între timp, firma GMG Media Box, controlată de oamenii de afaceri Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru, a fost scoasă definitiv de la masa credală a Realitatea Media.

Anul 2014 nu a fost cel mai bun nici pentru Adrian Sârbu. Fostul CEO Pro TV a pierdut peste 100 de milioane din avere. Averea lui Adrian Sârbu s-a redus la 80-85 de milioane de euro, conform ediției de anul trecut a Top 300 Cei mai bogați români.

Deşi nu mai este nici acţionar, nici manager în trustul PRO, Sârbu a depus anul acesta, la OSIM, cereri de înregistrarea a mai multor mărci care includ terminaţia „.pro” alăturată titlurilor media deţinute de grupul Mediafax: gândul.pro, mediafax.pro, ziarulfinanciar.pro, Ce Se Întâmplă Doctore?.pro, Pro Sport.pro, ProMotor.PRO, Descoperă.pro, go4it.pro, mai scrie sursa citată.

Foto montaj: RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending