Unul dintre cele mai vechi și populare jocuri din cadrul cazinourilor este Blackjack. Putem spune că este la un nivel de popularitate asemănător cu cel de care se bucură jocul de poker. În decursul anilor, prin cotele excelente de câștig și a regulilor destul de simple, jocul de Blackjack a reușit să captiveze și să atragă milioane de jucători.
Odată cu dezvoltarea cazinourilor online, jocul de blackjack a evoluat și s-a adaptat mediului digital. Acest joc legendar este disponibil în diferite versiuni în cadrul multor cazinouri terestre și online din întreaga lume. Blackjack în România a ajuns să fie extrem de popular, iar jucătorii îl practică în forma clasică sau în cadrul platformelor digitale.
Blackjack este unul dintre puținele jocuri de noroc în care gândirea strategică și analitică, atenția la detalii și disciplina contează mai mult decât simplul noroc.Însă gamblingul și implicit jocul de blackjack a trecut prin diferite momente mai bune sau mai puțin bune în decursul istoriei. Au fost momente când jocurile de cazinou au fost interzise, au fost momente când jucătorii erau obligați să se ascundă de autorități. Cât despre popularitatea jocului de blackjack, ea nu a fost mereu la cote atât de ridicate.
Deci, nu este o surpriză faptul că blackjack a fost folosit ca bază pentru intriga unui număr mare de filme. Hollywood a realizat numeroase filme ce au avut în mijlocul acțiunii jocul de blackjack.
Am întocmit o listă cu 7 filme despre blackjack care merită vizionate pentru fanii jocului și pentru iubitorii de filme.
Swingers – Jon Favreau a scris un scenariu incredibil de distractiv pentru filmul Swingers, care prezintă niște scene grozave de blackjack. Îndreptându-se spre capitala jocurilor de noroc – Las Vegas, o pereche de prieteni încearcă să-și rezolve dilemele actuale din viață. Jucătorii de blackjack vor putea să se raporteze la argumentul perechii dacă ar trebui sau nu să dublezi pe 11 cu fiecare ocazie.
The Last Casino – un film canadian lansat în 2004, are în centrul acțiunii jocul de blackjack și se concentrează pe numărarea cărților. Se bazează pe aceeași poveste care l-a inspirat pe 21 a lui Robert Luketic. Mai exact, echipa MIT Blackjack a încercat să elaboreze o strategie de numărare a cărților și de a dezvolta metode sofisticate de câștig la blackjack. Un profesor recrutează trei studenți inteligenți, îi învață să numere cărțile de blackjack, apoi îi trimite să se ocupe de cazinouri.
Croupier este un film britanic, lansat în 1998. Pentru jucătorii de blackjack, acest film oferă divertisment, precum și o scurtă privire din perspectiva dealer-ului la masa de blackjack. Clive Owen îl interpretează pe Jack Manfred, un bărbat care încearcă să devină scriitor. Însă este nevoit să se angajeze ca crupier într-un cazinou de lux și ajunge să descopere vulnerabilitățile jocurilor de noroc. Este o poveste interesantă, care scoate în față meseria de crupier și relațiile pe care jucătorii le construiesc între ei și în cadrul cazinourilor clasice.
21, un alt film dedicat jocului de blackjack, este o expunere palpitantă a moralității și eticii la masa de joc, inspirată din faptele reale ale echipei MIT Blackjack, așa cum este detaliat în Bringing Down the House , cea mai bine vândută carte a lui Ben Mezrich. Scenele în care profesorul (interpretat de Kevin Spacey) își conduce grupul talentat de studenți în căutarea unui jackpot sunt convingătoare, la fel cum teoria din spatele acestuia este la fel de fascinantă, în special pentru jucătorii de blackjack.
The Cooler, un film apărut în 2003, spune povestea unui jucător de blackjack. Ducând o viață mizerabilă într-un apartament mic, într-o zi primește o invitație de a lucra într-un cazinou. Are rolul de a-i elimina de la masă pe jucătorii de blackjack care câștigă prea mult. Este de remarcat faptul că personajul principal este forțat să stea la masă și să se prefacă a fi un adversar obișnuit. Sună intrigant, nu-i așa?
Rain Man, un film apărut în 1988, prezintă viața unui jucător care are abilitatea avansată de a memora numere și de a efectua calcule rapide, ca urmare a autismului său, iar fratele său Ray (rol jucat de Tom Cruise) folosește acest talent pentru a câștiga la cazinou. În timp ce scena care prezintă blackjack-ul nu prezintă numărarea cărților în forma sa cea mai adevărată, este un exemplu grozav al dramei pe care jocul de cărți o poate evoca.
Blackjack își face apariția și într-unul dintre filmele din faimoasa serie James Bond – Licence To Kill. Vestitul spion britanic ar putea să prefere alte tipuri de jocuri cu cărți, cum ar fi poker sau baccarat, dar acesta se așează la o masă de blackjack. Aceasta este o scenă memorabil prin prisma mizelor practicate.
Filmul Blackjack este un film coreean cu o intrigă dramatică care merită cu siguranță să-l vizionați. Se-geun, personajul principal, s-a îmbogățit datorită dependenței sale de jocuri de noroc. Într-o zi, a întâlnit-o pe Eun-young, o femeie căsătorită care avea să facă tot posibilul să scape de soțul ei. Ea i-a cerut lui Se-geun să-i omoare soțul și din acel moment a început acțiunea filmului.
Jocurile de cazinou și implicit blackjack au apărut și în multe alte filme realizate la nivel global. Multe scene din cadrul filmelor vă aduc în atenție diferite acțiuni și strategii care pot optimiza șansele de câștig în fața dealerilor, dar să nu uităm că vorbim totuși de filme.
Numărarea cărților sau apelarea la tot felul de alte scheme mai puțin legale sau morale nu sunt tolerate în cadrul cazinourilor. Cu toate că nu există o lege clară care să interzică aceste lucruri, cazinourile au sisteme de protecție în fața unor astfel de jucători.
Sunt filme care vă pot prezenta jocul de blackjack așa cum este el în realitate și chiar aveți ceva de învățat dacă sunteți pasionați de practicarea acestui joc. Totodată, sunt scene demne de hollywood care prezintă jocul de blackjack într-o formă destorsionată.
Blackjack-ul este un joc corect, iar Hollywood a făcut întotdeauna o treabă excelentă subliniind această trăsătură. În plus, regulile sunt simple. Trebuie să formați o mână mai bună decât cea a dealerului, dar să nu depășiți pragul de 21, și vei câștiga. Desigur, ai grijă că o mână de 22 sau mai mult este considerată o mână pierzătoare.
Conform analiștilor, mulți oameni au fost tentați să joace blackjack după ce au vizonat unul dintre filmele menționate mai sus. În mod esențial, filmele cu blackjack sunt educative, dar și distractive. Cu alte cuvinte, filmele au lecții ascunse în ele pe care oamenii le pot folosi pentru a juca blackjack inteligent.
De exemplu, Rain Man analizează modul în care oamenii fac greșeli de începători când încep să joace. Gambler le reamintește jucătorilor că nu este întotdeauna distracție și voie bună.