Connect with us

Business

Tot ce trebuie să ştii despre cum devii practician în insolvenţă

Avatar

Published

on

Domeniul de lichidatori judiciari este unul prea puţin cunoscut în condiţiile în care nu ai legătură cu subiectul. Prin definiţie juridică, un lichidator este fie o persoană fizică, fie chiar şi una juridică, un practician în insolvenţă, specializat.

În orice caz, are autoritate, conform legii, să acţioneze în procedura insolvenţei. Asta înseamnă că este desemnată să conducă activitatea debitorului şi să exercite atribuţiile prevăzute în cadrul procedurii falimentului, atât în procedura generală, cât şi în cea simplificată.

 

Pe scurt spus, un practician în insolvenţă, declarat compatibil în meseria sa, devine autorizat, conform legii, să deţină drept de a fi administrator judiciar, lichidator, conciliator, precum şi orice altă calitate prevăzută de lege. Îndeplinirea acestor calităţi se face prin preluarea funcţiei şi exercitarea atribuţiilor specifice în condiţiile legii şi prin act de numire în acest sens. Treaba acestuia intervine acolo unde se declară starea de insolvenţă a unei firme, confirmându-se din punct de vedere legal că există acele datorii mai mari decât dispune debitorul. În acest sens, un lichidator judiciar este asemenea unui ghid, un sprijin pentru cei care se află în impasul definit anterior.

 

Pentru a putea activa în domeniu ca şi practician în insolvenţă există desigur nevoia de specializare. Calitatea de practician în insolvenţă este definită prin OUG nr. 86/2006 şi prin completările prevăzute de Legea nr. 254/2007. Conform acestora, există două căi de obţinere a calităţii menţionate. În orice caz, persoana în cauză trebuie să devină membră în Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România, UNPIR. În acest sens, iată ce trebuie să se întâmple:

  1. Să deţii diplomă de studii de învăţământ, cu specializare în drept, ştiinţe economice sau inginerie. Se cere, de asemenea, o experienţă în domeniul juridic sau economic de cel puţin 3 ani de la obţinerea diplomei.
  2. Persoana în cauză susţine şi promovează examenul de admitere în profesia de practician în insolvenţă.
  3. Nu în ultimul rând, persoana doritoare a se specializa pe profesia de practician în insolvenţă nu trebuie să aibă vreo condamnare desemnată prin hotărâre judecătoreasă definitivă şi irevocabilă.

 

Examenul specific este o probă anunţată public de către UNPIR. De regulă, pe site-ul oficial apar datele cu privire la stabilirea detaliilor examenului. Nota informativă cu privire la acest aspect are de asemenea o procedură. Anume, organizarea examenului se anunţă prin două cotidiene, de largă circulaţie, cu cel puţin 60 de zile înaintea termenului stabilit de a avea loc.

Doritorii trebuie să ştie de asemenea că acest tip de examen include doar o proba scrisă, ce este sub formă de test grilă. Ca urmare a admiterii, se consideră absolvit cel care are un minim de notă 7.

 

Există şi o clasă aparte de participanţi, respectiv cei care au exercitat calitatea de judecător, procuror, notar sau avocat cel puţin 5 ani. În astfel de cazuri este necesară promovarea unui interviu.

Actualmente, falimentul este o situaţie destul de comună în rândul firmelor. Însă, această procedură implică anumiti paşi, chiar de redresare, şi nu constă în lichidarea imediată a firmei. Aşadar, un domeniu destul de activ pe piaţa românească, vine la pachet şi cu oportunităţi de activitate, job-uri foarte bine cotate.

 

Care sunt atribuţiile unui lichidator judiciar, respectiv a unui practician în insolvenţă

Aşa cum prevede legea, un lichidator judiciar are atribuţii conform cu puterea conferită de asociaţi. De asemenea, acesta poate să îndeplinească cu succes misiuni juridice precum:

  • Reprezentarea societii în faţă legii.
  • Executarea operaţiunilor de comerţ impuse de lichidare.
  • Vânzarea bunurilor unei societăţi, prin licitaţie publică.
  • Tranzacţii în numele firmei.
  • Încasare de creanţe ale firmei.

După terminarea lichidării, ca şi procedură în sine, lichidatorii trebuie să întocmească situaţia financiară şi să propună cum anume se vor repartiza activele între asociaţii ce deţin respectiva firmă. Însă, aceştia au parte de sume de bani primite ca şi cuvenite numai dacă, după achitarea datoriilor, se permite un sold rămas.

 

Completări

Trebuie menţionat de asemenea că o persoană activă ca şi practician în insolvenţă poate avea şi alte calităţi. Se consideră în compatibilitate o meserie de tipul cadrelor didactice din învăţământul superior pe domeniul juridic sau economic sau aşa cum spune legea Legea nr. 222/2012, cei care activează în domenii precum avocatură, contabilitate, evaluare, audit fiananciar, mediere sau expertiză tehnico-juridică.

 

Comentarii

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0