Tot ce trebuie să știi despre mătcile selecționate - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Published

on

Mătcile selecționate sunt acele mătci care au fost alese în mod special pentru a fi încrucișate pentru îmbunătățirea caracteristicilor sale. În urma acestui proces, productivitatea, rezistența la boli precum și agresivitatea mătcii vor fi modificate în așa fel încât să fie cât mai pe placul apicultorilor.

Acest lucru se face cu ajutorul metodelor genetice sau chiar prin încrucișarea mătcilor cu caracteristicile dorite. Mai apoi, matca selecționată poate fi folosită pentru ca performanța coloniilor de albine să fie mult îmbunătățită.

Date fiind numeroasele calități oferite de o matcă selecționată, apicultorii preferă să caute deseori matci selectionate de vanzare astfel încât performanțele familiilor de albine să aibă doar de câștigat.

Dacă ești apicultor, sigur ești curios să descoperi care sunt avantajele oferite de mătcile selecționate. Vestea bună este că ți le prezentăm noi în rândurile imediat următoare. Iată care sunt informațiile pe care le-am pregătit pentru toți cei interesați de apicultură:

Productivitate crescută

Principalul motiv pentru care ar trebui să optezi pentru achiziționarea mătcilor selecționate este faptul că acestea pot favoriza creșterea productivității familiei de albine pe care o conduc. Prin urmare, dacă vei alege și tu să comanzi o astfel de matcă, atunci cel mai probabil că vei sesiza imediat creșteri în ceea ce privește producția de miere și în ceea ce privește celelalte produse apicole.

Rezistența la boli

O matcă selecționată poate fi mult mai rezistentă la boli și dăunători, iar acesta este un motiv excelent pentru a alege o astfel de matcă. Dacă vei alege astfel, vei putea reduce necesitatea tratamentelor și totodată pierderile din colonii vor fi mult mai reduse.

Agresivitate redusă

Dacă îți dorești să poți lucra în preajma familiilor de albine fără a sta cu teama că ai putea fi atacat de albine, atunci ai un motiv în plus pentru a alege o matcă selecționată. Aceasta a fost încrucișată pentru a fi mai puțin agresivă, iar astfel manevrarea coloniilor de albine va fi mult mai ușor de realizat.

Varietate

Un alt avantaj major al mătcilor de albine selecționate este faptul că aceasta poate prezenta o varietate generoasă de caracteristici dezirabile cum ar fi varietatea de miere, ceea ce înseamnă că apicultorii pot obține în acest fel mai multe tipuri de miere. Dacă și tu îți dorești asta atunci ai un motiv în plus pentru a alege să comanzi mătci selecționate.

Îmbunătățirea calității produselor apicole

În final, un ultim avantaj al mătcilor selecționate pe care îl vom prezenta în acest articol este îmbunătățirea calității produselor apicole. Află că o matcă selecționată poate fi încrucișată pentru a îmbunătăți calitatea produselor apicole, cum ar fi ceara, polenul sau propolisul.

Obținând produse apicole de bună calitate, prețurile practicate pentru comercializarea acestora pot fi majorate, întocmai pentru a obține un profit care să îți ofere cât mai multă satisfacție.

Acestea sunt, așadar, informațiile pe care trebuie să le cunoști numaidecât despre mătcile selecționate. Dacă îți dorești să afli mai multe informații utile despre acest tip de mătci, atunci poți accesa matci-selectionate.ro și suntem siguri că vei descoperi aici toate datele pe care dorești să le descoperi pe acest subiect.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending