Connect with us

ADVERTORIALE

Tot ce trebuie să știi despre tipurile de acoperiș existente pe piața din România

Published

on

O etapă extrem de importantă atunci când începi construcția unei case este alegerea tipului de acoperiș și implicit montajul acestuia. Vorbim despre un element care definește durata de viață a locuinței tale. El îți oferă protecție în cazul intemperiilor și a frigului, dar ține la distanță și infiltrațiile de apă și umezeală.

Cum alegi acoperișul perfect pentru casa ta? Ținând cont de tipul locuinței și bineînțeles de sfaturile experților în domeniu. Astăzi îți prezentăm cele mai comune tipuri de acoperișuri folosite în România. Iar la capitolul montaj acoperis venim cu o recomandare foarte bună pentru tine și anume firma Best Acoperiș. Găsești detalii despre serviciile și activitatea ei pe bestacoperis.ro.

Exemple de forme de acoperiș

În momentul de față, există foarte multe forme de acoperiș pentru care poți opta. Alegerea îți aparține în totalitate, însă trebuie să ai grijă și la cerințele proiectului.

  1. Acoperiș cu 4 ape

Despre acoperișul cu 4 ape trebuie să știi că este format din patru pante, fiecare pantă corespunzând unei laturi a construcției. Este poate cel mai des tip de acoperiș întâlnit la nivel național. De ce? Deoarece permite crearea de spații locuibile suplimentare la etaj. Poți transforma podul casei în mansardă pe care să o exploatezi după bunul plac.

  1. Acoperiș cu formă concavă sau pantă frântă

Acest tip de acoperiș este inspirat din tehnicile arhitecturale franceze. Seamănă destul de bine cu tipul anterior menționat, însă construcția este diferită deoarece majoritatea cazurilor prezintă un fronton vertical ce poate fi prelungit inclusiv și deasupra fațadei.

Acoperișul cu formă concavă sau pantă frântă îți permite să amenajezi podul casei mult mai eficient. Te poți bucura de mai mult spațiu, comparativ cu atunci când ai un acoperiș cu 4 ape. Îți place acest tip de acoperiș și cauți o firmă serioasă pentru montaj? Ia legătura cu Best Acoperiș.

  1. Acoperiș cu pante inegale

Acoperișul cu pante inegale iese în evidență grație aspectului interesant pe care îl oferă întregii construcții. El are o formă asimetrică interesantă: o pantă este cu înclinație mai mare, pe când cealaltă prezintă înclinație mai redusă.

  1. Acoperiș de tip piramidă

Nu mai are sens să descriem acest tip de acoperiș, având în vedere că arăta după cum spune și numele: sub formă de piramidă. De obicei este folosit în cazul construcțiilor cu dimensiuni reduse, de tipul magaziilor sau garajelor.

  1. Acoperiș de tip terasă

Acoperișurile de tip terasă sunt foarte ușor de construit și reprezintă o variantă clasică, dar extrem de elegantă și la tot mai mare căutare. Totuși, acest tip de acoperiș nu este recomandat în zonele în care plouă des. De ce? Deoarece lipsa unei pante abrupte reprezintă o problemă serioasă când vine vorba de drenajul apei. 

  1. Acoperiș cu pantă curbă

Acum ceva timp în urmă, acest tip de acoperiș a fost folosit strict pentru construcțiile industriale. Acum este extrem de preferat și pentru construcțiile rezidențiale. Oferă o estetică aparte întregii clădiri, motiv pentru care publicul român îl preferă extrem de mult. Best Acoperiș te poate ajuta cu montajul învelitorii pentru acest tip de acoperiș.

  1. Acoperiș cu o singură apă

Despre acoperișul cu o singură apă trebuie să știi că arată ca jumătate din acoperișul cu două ape sau ca un acoperiș de tip terasă, însă înclinat. 

Acest tip de acoperiș are un avantaj extrem de important: deschide fațada către zonele mai însorite, în funcție de orientarea casei, și determină micșorarea fațadei în zonele în care de obicei sunt probleme. 

Acoperișul cu o singură apă se folosește de obicei pentru casele care au mai multe etaje. În acest fel, se obțin modele de acoperiș inedite, asimetrice și cu design aparte.

Acestea fiind spuse, iată că piața îți oferă la ora actuală nu mai puțin de 7 tipuri de acoperiș din care poți alege. Ține cont de propriile dorințe, dar și de cerințele proiectului. Factorii climatici sunt la fel de importanți, la fel și orientarea casei.

Te poți consulta cu echipa Best Acoperiș pentru a fi sigur că faci cele mai bune alegeri. Ei se pot ocupa ulterior de montajul învelitorii pentru acoperișul tău. Și la acest capitol ai parte de diversitate. Poți alege din zeci de alternative de pe piață. Poți lua legătura cu cei de la Best Acoperiș prin intermediul website-ului bestacoperis.ro.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending