Connect with us

Business

Toti avem nevoie de hartie!

Avatar

Published

on

Hartia se poate spune ca este una din cele mai bune inventii, deoarece prin intermediul hartiei am reusit sa conservam izvoare istorice importante, dar si sa asimilam informatii pretioase de-a lungul secolelor. Chiar daca pasim tot mai mult in era digitala, hartia inca joaca un rol important, iar Papetti stie acest lucru mai bine ca orice. Magazinul ofera o varietate de produse precum hartie copiator, folosita des in birouri. Se foloseste, cu precadere hartie A4 si hartie A3. Toate aceste produse de papetarie sunt indispensabile, mai ales daca lucram intr-un birou de traduceri sau notariat, unde scoaterea documentelor de pe format digital pe hartie este o activitate constanta. 

Originile hartiei

In antichitate, diverse instrumente si materiale au fost folosite pentru a scrie, cum ar fi tablete de lut sau piatra, placi de bronz, frunze si scoarta de copaci, precum si lemn, os, bambus, matase, pergament confectionat din piei de oaie vopsite si, in sfarsit, papirus. Acesta din urma a avut o raspandire deosebita in Egipt, unde, in timp, tehnica de fabricatie a fost perfectionata: partea interna a tulpinii plantei de papirus a fost taiata in benzi subtiri care au fost apoi dispuse una langa alta pentru a forma o prima foaie. Ulterior a fost asezat un al doilea strat de benzi plasate perpendicular deasupra acestei prime foi. Odata comprimate si uscate, aceste fasii de papirus au luat aspectul unei foi reale.

 

Inventia hartiei moderne

Daca avem astazi pe ce scrie, meritul este al lui Tsai Lun, un demnitar al curtii imperiale chineze, care in 105 d.Hr. a inventat o metoda de fabricare a hartiei folosind resturi de panza uzuala, plase de pescuit si scoarta de copac. Inventia a fost imediat un succes si Tsai Lun a primit toate onorurile, deoarece a reusit sa gaseasca o metoda economica pentru a fabrica hartia si a o pune la dispozitia tuturor. Cu siguranta, insa, omul nu si-a putut imagina ce impact ar fi avut inventia sa in istoria umanitatii: fara hartie, de fapt, evolutia, difuzarea si conservarea in timp a culturii si informatiilor ar fi fost mult mai multe dificil.

In Italia, Marco Polo a fost primul care a vorbit despre aceasta metoda inovatoare de confectionare a hartiei: in opera sa, Il Milione, povesteste de fapt despre cum chinezii au fabricat-o la Beijing, folosind diverse fibre vegetale, precum paie de orez sau trestie de bambus. Dar a trecut ceva timp inainte ca aceasta minunata inventie sa ajunga in Occident.

Hartia: din Orient spre Occident

Hartia s-a raspandit in intregul imperiu chinez si apoi a ajuns in Japonia si Coreea in jurul anului 610 d.Hr.. A fost un calugar, Dam Jing, care a adus-o acolo pentru a raspandi filozofia budista si cultura chineza. Japonezii au devenit curand foarte priceputi in fabricarea acestui material, perioada in care au lucrat in principal partea alba a scoartei de copac. Cu toate acestea, arabii au adus aceasta inventie revolutionara in Europa. Persii o cunosteau deja datorita schimburilor comerciale efectuate timp de sute de ani pe Drumul Matasii, dar abia in 751 arabii au reusit sa fure toate secretele productiei de hartie chinezeasca, atunci cand au cucerit Samarkandul si au capturat producatorii de hartie chinezi. In acest oras s-a nascut una dintre cele mai vechi fabrici de hartie: hartia Samarkand, realizata din canepa, a devenit curand faimoasa si a marcat inceputul unei perioade de mare dezvoltare economica in regiunea care astazi corespunde Uzbekistanului.

In Europa, hartia a aparut abia in secolul al XII-lea, odata cu invaziile arabe, in prima perioada, in special in Sicilia si Spania: in realitate, la inceput a fost considerata un produs de nivel scazut in comparatie cu pergamentul, pana in punctul in care intr-un edict al 1221, Frederic II a interzis utilizarea sa pentru documente publice. Dar aceasta masura nu a reusit sa opreasca raspandirea hartiei la toate nivelurile, pentru ca era practica si ieftina.

Deci hartia nu este doar un simplu bun pe care ne scriem amintirile sau sa facem calcule, ci o bucata din bogata istorie a omenirii. Acum este comercializate sub diverse aspecte. Hartia de scris sau pentru fotocopiator este oferita de magazine de specialitate. Unul din acestea este Papetti.ro, care ofera produse de papetarie foarte bune, la preturi avantajoase. Orice firma are nevoie de consumabile din hartie, dar la fel de mult au nevoie si institutiile de invatamant si cele de stat. Papetti.ro este furnizorul excelent de hartie a4 sau alte tipuri, de cea mai buna calitate, capsatoare, plicuri, etichete autoadezive in coli, materiale de tipizare, cluburi de hartie etc. Produsele Papetti.ro sunt foarte accesibile, deoarece site-ul lor poate fi accesat cu usurinta, iar produsele se pot comanda prin curier. Hartia este bunul de care avem toti nevoie pentru a nota cele mai importante evenimente!

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0