Connect with us

Business

Toti avem nevoie de hartie!

Avatar

Published

on

Hartia se poate spune ca este una din cele mai bune inventii, deoarece prin intermediul hartiei am reusit sa conservam izvoare istorice importante, dar si sa asimilam informatii pretioase de-a lungul secolelor. Chiar daca pasim tot mai mult in era digitala, hartia inca joaca un rol important, iar Papetti stie acest lucru mai bine ca orice. Magazinul ofera o varietate de produse precum hartie copiator, folosita des in birouri. Se foloseste, cu precadere hartie A4 si hartie A3. Toate aceste produse de papetarie sunt indispensabile, mai ales daca lucram intr-un birou de traduceri sau notariat, unde scoaterea documentelor de pe format digital pe hartie este o activitate constanta. 

Originile hartiei

In antichitate, diverse instrumente si materiale au fost folosite pentru a scrie, cum ar fi tablete de lut sau piatra, placi de bronz, frunze si scoarta de copaci, precum si lemn, os, bambus, matase, pergament confectionat din piei de oaie vopsite si, in sfarsit, papirus. Acesta din urma a avut o raspandire deosebita in Egipt, unde, in timp, tehnica de fabricatie a fost perfectionata: partea interna a tulpinii plantei de papirus a fost taiata in benzi subtiri care au fost apoi dispuse una langa alta pentru a forma o prima foaie. Ulterior a fost asezat un al doilea strat de benzi plasate perpendicular deasupra acestei prime foi. Odata comprimate si uscate, aceste fasii de papirus au luat aspectul unei foi reale.

 

Inventia hartiei moderne

Daca avem astazi pe ce scrie, meritul este al lui Tsai Lun, un demnitar al curtii imperiale chineze, care in 105 d.Hr. a inventat o metoda de fabricare a hartiei folosind resturi de panza uzuala, plase de pescuit si scoarta de copac. Inventia a fost imediat un succes si Tsai Lun a primit toate onorurile, deoarece a reusit sa gaseasca o metoda economica pentru a fabrica hartia si a o pune la dispozitia tuturor. Cu siguranta, insa, omul nu si-a putut imagina ce impact ar fi avut inventia sa in istoria umanitatii: fara hartie, de fapt, evolutia, difuzarea si conservarea in timp a culturii si informatiilor ar fi fost mult mai multe dificil.

In Italia, Marco Polo a fost primul care a vorbit despre aceasta metoda inovatoare de confectionare a hartiei: in opera sa, Il Milione, povesteste de fapt despre cum chinezii au fabricat-o la Beijing, folosind diverse fibre vegetale, precum paie de orez sau trestie de bambus. Dar a trecut ceva timp inainte ca aceasta minunata inventie sa ajunga in Occident.

Hartia: din Orient spre Occident

Hartia s-a raspandit in intregul imperiu chinez si apoi a ajuns in Japonia si Coreea in jurul anului 610 d.Hr.. A fost un calugar, Dam Jing, care a adus-o acolo pentru a raspandi filozofia budista si cultura chineza. Japonezii au devenit curand foarte priceputi in fabricarea acestui material, perioada in care au lucrat in principal partea alba a scoartei de copac. Cu toate acestea, arabii au adus aceasta inventie revolutionara in Europa. Persii o cunosteau deja datorita schimburilor comerciale efectuate timp de sute de ani pe Drumul Matasii, dar abia in 751 arabii au reusit sa fure toate secretele productiei de hartie chinezeasca, atunci cand au cucerit Samarkandul si au capturat producatorii de hartie chinezi. In acest oras s-a nascut una dintre cele mai vechi fabrici de hartie: hartia Samarkand, realizata din canepa, a devenit curand faimoasa si a marcat inceputul unei perioade de mare dezvoltare economica in regiunea care astazi corespunde Uzbekistanului.

In Europa, hartia a aparut abia in secolul al XII-lea, odata cu invaziile arabe, in prima perioada, in special in Sicilia si Spania: in realitate, la inceput a fost considerata un produs de nivel scazut in comparatie cu pergamentul, pana in punctul in care intr-un edict al 1221, Frederic II a interzis utilizarea sa pentru documente publice. Dar aceasta masura nu a reusit sa opreasca raspandirea hartiei la toate nivelurile, pentru ca era practica si ieftina.

Deci hartia nu este doar un simplu bun pe care ne scriem amintirile sau sa facem calcule, ci o bucata din bogata istorie a omenirii. Acum este comercializate sub diverse aspecte. Hartia de scris sau pentru fotocopiator este oferita de magazine de specialitate. Unul din acestea este Papetti.ro, care ofera produse de papetarie foarte bune, la preturi avantajoase. Orice firma are nevoie de consumabile din hartie, dar la fel de mult au nevoie si institutiile de invatamant si cele de stat. Papetti.ro este furnizorul excelent de hartie a4 sau alte tipuri, de cea mai buna calitate, capsatoare, plicuri, etichete autoadezive in coli, materiale de tipizare, cluburi de hartie etc. Produsele Papetti.ro sunt foarte accesibile, deoarece site-ul lor poate fi accesat cu usurinta, iar produsele se pot comanda prin curier. Hartia este bunul de care avem toti nevoie pentru a nota cele mai importante evenimente!

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Descoperiți oferta completă de instalații de la Mancaro

Avatar

Published

on

centrale etrmice

În momentul în care urmează să facem renovări în locuință, totul stă în alegeri – alegerea firmei prestatoare de servicii, alegerea produselor potrivite care să se plieze pe necesitățile noastre și a magazinului din care le achiziționăm.

Ce înseamnă de fapt renovarea? Este un upgrade pe care îl facem la ceea ce avem deja în locuință. Și aici ne referim la pereți, tâmplărie, uși, mobilier, obiecte de decor, dar și la instalații termice, electrice și sanitare – în funcție de ceea ce dorim să schimbăm.

Instalații termice, electrice și sanitare? Mancaro este soluția!

Când vine vorba de instalații în general, atunci când dorim produse de calitate la prețuri ce pot face oricând competiție celorlalte magazine de profil, o recomandare o reprezintă Mancaro – Magazin de instalatii si centrale termice.

Vorbim de un magazin care, încă din anul 1998, a ocupat un loc fruntaș pe piața din România în domeniul instalațiilor termice, sanitare și electrice. Mancaro este o societate care de-a lungul timpului s-a axat pe mai multe categorii de produse. Dintre acestea menționăm: panourile solare, radiatoare, centrale, cazane, hidrofoare și pompe submersibile, produse pentru realizarea încălzirii prin pardoseală, diverse accesorii potrivite pentru grădină, scule și unelte, elemente de fixare, feronerie, produse destinate grădinăritului, produse pentru uz casnic, vopsele și adezivi.

De ce să alegem Mancaro?

Așadar, Mancaro este în primul rând axat pe diversitate, reușind să acopere toate nevoile ce survin în momentul realizării unei renovări, venind mereu în atenția clienților săi cu produse înalt calitative, rezistente în timp și la prețuri accesibile.

Mancaro este un magazin ce se adresează atât societăților de execuție, cât și tuturor persoanelor fizice care doresc să își îmbunătățească condițiile de trai și confortul din locuință.

Echipa Mancaro este compusă din persoane care au o mare experiență în domeniul instalațiilor, așadar sunt în măsură să ofere sfaturile și indicațiile necesare oricărui client care nu este hotărât ce să aleagă în funcție de nevoile pe care le are. Aspecte precum promptitudinea, seriozitatea și profesionalismul sunt cele ce definesc personalul ce activează în cadrul magazinelor Mancaro.

Cât despre magazinele Mancaro, precizăm faptul că există două magazine fizice situate în Suceava. Însă, pentru cei ce nu locuiesc în Suceava sau în apropierea orașului, Mancaro vine cu soluția perfectă – magazinul online de unde oricine poate comanda produsele necesare, urmând a fi livrate în orice colț al țării.

Mancaro nu înseamnă doar produse de calitate, ci și servicii pliate pe necesitățile fiecărui client. Iar când spunem servicii ne referim la consultanță, preluare comenzi, livrarea acestora dar și la vânzarea propriu-zisă din cadrul magazinelor fizice din Suceava. Până la urmă, omul sfințește locul, așa se spune. Așadar, profesionalismul echipei Mancaro este cel care face diferența de celelalte magazine de profil.

Stocurile magazinelor sunt actualizate în mod constant, astfel încât livrarea sau achiziția directă să se poată face în timp redus la minim.

De asemenea, noi și noi produse sunt puse la dispoziția clienților, pe măsură ce apar pe piața în domeniu.

Optați pentru calitatea produselor și serviciilor oferite de Mancaro și începeți să faceți cumpărături inteligente din magazine cu experiență pe piața instalațiilor.

Descoperiți toate produsele disponibile accesând site-ul oficial magazinulinstalatiilor.ro.

Comentarii

Continue Reading

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0