Toti studentii din Romania sunt asteptati in stagiile de practica – Sigma TV

0
1009

Echipa proiectului „Practicantii de azi, profestionistii de maine ai televiziunilor”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – POSDRU, Investeste in oameni!, a reusit sa introduca toti studentii din Romania pentru a putea beneficia de oportunitatiile stagiilor de practica, asta datorita numarului foarte mare de cereri sosite din partea studentiilor care nu fac parte din universitatiile partenere proiectului.

Astfel, toti studentii din Romania pot aplica pentru stagiile de practica organizate de Sigma TV.

Sigma TV – Postul de televiziunea al Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti, este principalul studio de tv unde studentii isi desfasoara activitatea in cadrul stagiilor de practica.

Studiourile Sigma TV au acum echipamente full HD care permit o transmisiune de inalta calitate. Cu bani europeni s-au cumparat echipamentele si s-au modernizat : studioul, regia de platou, regia de emisie, si alte anexe. De asemenea s-a achizitionat aparatura pentru amenajarea a opt statii de montaj imagine- sunet, ultra profesionale MAC.

De anul trecut Sigma TV are in componenta si un car de inregistrare pentru filmarile de pe teren.

Pentru a vedea trecerea de la echipamente analogice la full HD puteti viziona pe site-ul proiectului un material video www.televiziuneameadepractica.pub.ro

Toate aceste echipamente vin in sprijinul studentiilor care aplica pentru stagiile de practica Sigma TV – „Televiziunea mea de practica”.

Studentii care vor veni in practica la Sigma TV –„Televiziunea ta de practica” isi vor desfasura activitatea la partenerii de practica din proiect – Televiziunea Romana, Radio Romania, dar si la Studiourile Sigma TV.

Stagiile de practica de la Sigma TV sunt gratuite si pot beneficia de ele toti studentii si masteranzii care indeplinesc conditiile de inscriere. Studentii care vor veni in practica la Sigma TV primesc tot suportul logisitc si didactic asigurat de profesori specializati in mass media si de tutori care au asigurat buna desfasurare a practicii in studiourile de televiziune partenere de pana acum. De asemenea, studentii au la dispozitie ghidurile de practica pentru cele  doua domenii: Tehnic si Stiintele Comunicarii- Creatie, realizate in cadrul proiectului „Practicantii de azi, profesionistii de maine ai televiziunilor” si care pot fi descarcate gratuit de pe site-ul www.televiziuneameadepractica.pub.ro .

Studentii care vor sa se inscrie la practica trebuie sa acceseze site-ul proiectului si sa completeze un formular de inscriere. Fiecare student trebuie sa consulte programa scolara pentru a vedea ce perioada este destinata stagiului de practica pentru fiecare facultate in parte.

 

Informatii despre Fondul Social European si Proiect „Practicantii de azi, profesionistii de maine ai televiziunilor”

Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeană cofinanţează proiecte prin care se realizează obiectivele strategice ale politicii de ocupare. De peste 50 de ani, FSE investeşte în programele dedicate creşterii gradului de ocupare în statele membre UE. 

Prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POSDRU), FSE co-finanţează următoarele priorităţi:

  • Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor;
  • Creşterea accesului şi a participării pe piaţa muncii;
  • Promovarea incluziunii sociale prin lupta împotriva discriminării şi facilitarea accesului pe piaţa muncii pentru persoanele dezavantajate.

Pentru mai multe detalii despre FSE/POSDRU accesaţi www.fseromania.ro

Practicanţii de azi, profesioniştii de mâine ai televiziunilor” este un proiect, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 .

Proiectul vine în sprijinul tuturor studenţilor indiferent de facultate pentru a stimula participarea la stagiile de practică în instituţii de media şi nu numai, sub indrumarea profesorilor şi tutorilor specializaţi.

1000 de studenţi vor beneficia de suport prin acest proiect în urmatorii doi ani, studenţii având posibilitatea să-şi găsească mai uşor de muncă în domeniul media la finalizarea facultaţii.

Materialele realizate de către studenţi in cadrul stagiilor de practică vor putea fi vizionate atât prin intermediul platformei web a proiectului, cât şi prin intermediul postului de televiziune Sigma TV, unde se va desfăşura ultima parte a stagiilor de practică.

Postul Sigma TV, a cărui licenţă audiovizuală este deţinută de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, va fi unul dintre studiourile de televiziune în care studenţii vor putea face practică şi eventual lucra, după finalizarea proiectului.

Iniţiatorul proiectului este Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, având parteneri, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „IL Caragiale” din Bucureşti, Facultate de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna august 2010 .

Scopul acestei prezentări este de a vă informa cu privire la activităţile proiectului şi la oportunităţile oferite ca urmare a participării în cadrul proiectului ca beneficiar al stagiilor de practica.

Ca student :

  • poţi afla despre desfăşurarea stagiilor de pregătire practică dintr-o broşură, afiş, sau de pe site-urile proiectului;
  • poţi participa la unul din seminariile de informare şi promovare ce se vor desfăşura semestrial în fiecare universitate parteneră;
  • te poţi înscrie prin intermediul platformei web în vederea selecţiei pentru participarea la stagiile de practica
  • beneficiezi de indrumarea unui cadru didactic supervizor intr-o instituţie de presă ;
  • poţi urma stagiul de practică în condiţii net superioare din punct de vedere calitativ;
  • poţi fi unul dintre cei care va fi premiat în cadrul proiectului şi angajat intr-o instituţie media;

 

www.sigmatv.pub.ro

          Site-ul Sigma TV

www.televiziuneameadepractica.pub.ro

         Site-ul proiectului

 

Facebook – SIGMA TV

http://www.facebook.com/pages/Sigma-TV/139038416150470


Comentarii