Toto și surorile lui, selectat la Premiile Academiei Europene de Film - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Toto și surorile lui, selectat la Premiile Academiei Europene de Film

Published

on

Academia Europeana de Film

Toto și surorile lui este unul dintre cele 15 documentare înaintate de comisia de profesioniști EFA Documentary Selection Committee către cei 3000 de membri ai Academiei Europene de Film spre a fi votate pe lista scurtă a secțiunii Documentar a European Film Awards.  

În fiecare an, premiile Academiei Europene de Film onorează cele mai importante realizări ale  cinematografiei europene. Premiile Academiei Europene de Film se vor acorda în Berlin, pe 12 decembrie și ceremonia va fi difuzată la HBO.

Toto și surorile lui, regizat de Alexander Nanau și produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production, a avut o traiectorie de festival fulminantă și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare făcute în România ultimilor ani. Filmul și-a început cariera în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian. De atunci, a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri de top din Europa și din lume, precum International Film Festival Rotterdam, Tribeca Film Festival, Melbourne Film Festival, Guadalajara International Film Festival. Filmul a câștigat Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florența, Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers, Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar internațional.

O poveste universală despre legături de familie și noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto și surorile lui  este un documentar observațional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana și Andreea).

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending