Traditii si obiceiurile legate de verighete  - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Traditii si obiceiurile legate de verighete 

Published

on

Traditiile si obiceiurile legate de verighete sunt foarte vechi, dar nu toata lumea cunoaste istoria acestor inele speciale. De exemplu, stii cine trebuie sa cumpere verighete? Eticheta de nunta presupune ca verighetele sa fie platite de mire. Poti alege verighete de la verigheteatcom.ro. Ulterior sarcina grea de a le aduce la locul ceremoniei ii revine cavalerului de onoare sau, in unele cazuri, de o domnisoara de onoare. 

Verighetele vor fi asezate pe o perna speciala, care trebuie sa fie din aceeasi tesatura si culoare ca si rochia de mireasa sau in concordanta cu stilul ales pentru nunta. Traditia spune ca este ghinion sa cumperi inelul de logodna si verighetele in acelasi timp, precum si a purta verigheta inainte de nunta.

Simbolul: in general stim ca verighetele, in forma lor reprezinta unirea intre doua persoane care se iubesc dar, in simbolismul stravechi, forma inelului, rotunda, reprezinta continuitate, un cerc inchis si deci continuu. Perfectiunea lor sferica reprezinta perfectiunea unei uniuni, unirea vietilor a doi oameni indragostiti.

Aur: metalul folosit pentru verighete, in acest caz aurul, reprezinta eternitatea. In religia crestina aurul galben a fost intotdeauna un simbol al eternitatii. Nu intamplator aurul reprezinta fundalul icoanelor si decoratiunilor din multe biserici, iar halourile sfintilor sunt aurii. La aceasta simbologie este necesar sa se imbine gustul personal al sotilor: de foarte multe ori de fapt alegerea o reprezinta verighetele din aur alb, sau impletite sau chiar cu pietre care, conform traditiei, totusi, „rup” perfectiunea sferica.

Degetul inelar stang: Obiceiul degetului inelar are doua origini diferite: primul deriva probabil dintr-un rit stravechi al Liturghiei Catolice, cand preotul, atingand cu primele trei degete ale mainii stangi, spune: „in numele lui. Tatal, al Fiului si al Sfantului Duh… ”punand apoi inelele, astfel binecuvantat, pe al patrulea deget al mainiilor sotilor. A doua explicatie este mai romantica: „vena amoris” (vena iubirii) ar trece prin degetul inelar, ducand direct la inima.

Dupa cum am mentionat deja la inceput, istoria verighetelor este foarte veche, iar primele exemple de „verighete” apar in epoca barbara. Dar abia odata cu epoca romana, verigheta a inceput sa fie un obicei, chiar daca nu chiar asa cum il cunoastem astazi. De altfel, initial inelul de logodna, care era folosit pentru a pecetlui promisiunea casatoriei, se distingea de verigheta, numita in schimb „vinculum”. Verigheta romana a fost initial facuta din fier si rareori din aur sau argint si a fost purtata doar de barbati, dar a fost in scurt timp extinsa si la femei. Folosirea aurului ca material, in locul fierului, pentru fabricarea verighetei, se datoreaza influentei crestine, pentru care aurul, asa cum am precizat, a fost intotdeauna un simbol al eternitatii.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!

[newsletter_form type="minimal"]
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending