Connect with us

EVENTS

Tragedia din Ucraina, oportunitate pentru escroci

Published

on

Numele şi fotografiile victimelor tragediei din Ucraina sunt exploatate de escroci, care realizează pagini false pe Facebook în onoarea acestora. Scopul este de fapt altul: direcţionarea traficului online către alte site-uri, relatează Daily Mail.

Compania americană a închis paginile respective, dar site-ul externgoalshighlights.com a rămas activ. El a fost înregistrat în Bucureşti în 2010, iar Furnizorul Serviciilor Internet (ISP) a fost localizat în Olanda, potrivit dailymail.co.uk.

Ken Gamble, preşedintele filialei australiene a Asociaţiei Internaţionale pentru Prevenirea Criminalităţii cibernetice, a declarat că pare că site-ul ar fi fost spart pentru direcţiona către site-uri pentru adulţi sau care vând droguri. Respectivele site-uri conţineau fişiere virusate ce infectează calculatorul după ce sunt accesate.

„Toată lumea caută informaţii pe moment, vrea să ştie mai multe despre ce s-a întâmplat. Este o oportunitate de a profita de vulnerabilităţile oamenilor, iar emoţia este cea mai mare.”, a accentuat acesta.

Foto Credit: Reuters

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending