Connect with us

UTILE

Trandafirul alb – o istorie a purității

Published

on

Cine mai oferă flori în anul 2022? Ei bine, credem că multă lume. Și nu doar de ziua ei, ca să cităm un cântec devenit deja clasic. Florile sunt un instrument facil și delicat prin care ne putem exprima o emoție, putem să-i spunem ei, sau chiar și lui cât de mult înseamnă pentru noi, putem face o surpriză sau chiar îi putem face ziua mai bună cuiva.

Iar să oferi în dar trandafiri albi este o declarație, un statement în sine. Arată cuiva nu doar cât de mult prețuim persoana în cauză, dar este și o opțiune care poate, în termeni literari, spune multe despre sensibilitatea și caracterul celui care oferă și celui care primește.

Trandafirul alb este purtător de adâncă și veche semnificație, este una dintre florile cele mai elegante, durabile, și puternic individualizate. Iar noi credem că nimic nu poate impresiona la fel de puternic ca un buchet de trandafiri albi în dar. Simbol al purității, al inocenței, al eleganței, al simplității, al sobrietății și al bunelor maniere, trandafirul alb a fost asociat în istorie distincției, sângelui albastru, caselor regale, celor aleși între aleși.

Haide să aruncăm o privire asupra istoricului trandafirului alb, a momentelor iconice care au inclus sau gravitat în jurul unuia și a simbolului unui trandafir alb. Noi credem că este epitomul eleganței și al distincției.

Un scurt istoric

Trandafirii albi au fost cultivați de milenii – ați citit bine, milenii. Primii trandafiri albi cultivați în scop estetic au fost atestați pentru prima dată în Imperiul Roman, în urmă cu circa 5000 de ani, perioada timpurie a Imperiului Roman.

Documente și picturi murale vechi arată că romanii au construit fântâni în terasament, pe mai multe niveluri, folosindu-se de trandafiri albi solizi în construcție și în aranjament. Aceiași Romani au construit inclusiv covoare de petale de trandafiri albi înalte până în dreptul genunchiului, pentru capete încoronate sau pentru momente deosebite în Istoria Imperiului.

Simbolistică

Trandafirul alb  a fost asociat cu credința religioasă, fiind un simbol al înțelepciunii, al purității, fiind și un simbol al inocenței și al iubirii dezinteresate, autentice. În istoria religiilor, trandafirul alb înseamnă și empatie și spiritualitate. Nu în ultimul rând, simbolizează renașterea, reinventarea, refacerea.

Cerere foarte mare pe piață

Din timpuri străvechi, trandafirii albi au fost cultivați pentru a se atinge perfecțiune unei flori sau a unei petale, datorită faptului că este cea mai deschisă culoare de trandafir și, astfel, permite  vopsirea ei. Ați observat, probabil, trandafiri albaștri, negri, sau în alte culori mai puțin frecvente sau întâlnite. De cele mai multe ori, acestea sunt rezultatul unor trandafiri albi care au fost vopsiți prin scufundare sau pulverizare, și al căror pigment permit o acoperire uniformă și un rezultat cât mai aproape de natural.

Trandafirul alb a fost folosit ca simbol în istorie în mod  frecvent

În pictura religioasă creștină a Occidentului, în speță în iconografia Bisericii Catolice, trandafirul alb a fost folosit la redarea scării către Cer; în istoria Marii Britanii, trandafirul alb a fost folosit ca emblema Casei de York, implicată în Războaie Civile și în luptele pentru putere din sânul familiilor regale. În mod neașteptat, trandafirul alb a fost folosit chiar și de gruparea germană de rezistență împotriva Nazismului denumită Trandafirul Alb a anilor 1940.

Datorită eleganței, Regina Victoria a Marii Britanii a ales un buchet de trandafiri albi care să simbolizeze eleganța și puritatea. Iar noi credem că nicio altă floare nu poate transmite senzația de clasicism, sobrietate, și delicatețe așa cum o face un trandafir alb.

Advertisement

Pentru a te bucura de trandafiri albi într-un mod aparte, poți alege cutii cu trandafiri albi, mult mai rezistenti decat cei clasici, care-ți vor improspata camera cu parfumul lor elegant. Cutia cu trandafiri albi este eternă, ideală, un cadou consacrat.

Trandafirul alb este purtător de simbolism, de istorie, este una dintre opțiunile cele mai discrete dar și plină de semnificație floare, semnificând eleganță ca nicio altă floare, trandafirul alb poate complimenta cea mai elegantă și pretențioasă ființă.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending