Connect with us

Business

Transformă-ți casa într-un cămin călduros și primitor!

Published

on

Poate fi greu de crezut, dar amenajarea locuinței și păstrarea ei curată și ordonată reprezintă aspecte importante pentru sănătatea persoanelor care locuiesc în ea. Designul casei trebuie să fie deosebit pentru a avea o viață mai bună.

Cei care au ținut cont de anumite reguli Feng Shui în amenajarea locuinței consideră că au făcut bine pentru că au parte de liniște și relaxare. De exemplu, se spune că folosirea unor culori deosebit de liniștitoare are un efect foarte  bun asupra stării mentale. Culoarea piersicii în dormitor sau în camera de zi atrage vibrațiile iubirii romantice, facilitează apropierea dintre persoane. Desigur culoarea trebuie folosită cu moderație și nu în toate încăperile casei – dormitor, sufragerie, bucătărie, cameră de zi.

Pentru a crea o atmosferă de armonie și relaxare decorează-ți locuința cu plante naturale în ghivece. Acestea trebuie alese cu atenție pentru că fiecare are un efect special. De exemplu, unele plante au un aspect decorativ minunat și în plus ajută și la curățarea aerului din încăpere. Lavanda are o aromă plăcută care induce o stare de somn și ajută în combaterea stresului. Crizantemele au florile în culori minunate și oferă o stare de armonie și fericire casei. Aloe vera emană oxigen și promovează un somn odihnitor. 

 

Sănătatea emoțională este importantă și ea poate fi menținută printr-o modalitate simplă – păstrarea ordinii în locuință. Asta înseamnă strângerea patului în fiecare dimineață, a hainelor murdare, spălarea rufelor, ștergerea prafului, spălarea vaselor, punerea lucrurilor la locul lor, etc. Toate aceste treburi simple se fac zilnic dacă este necesar, ele ajută cu siguranță la crearea unei atmosfere plăcute în casă. Astfel decorul va fi plăcut, relaxant și atrăgător pentru cei care privesc.

Trebuie să ne gândim și la dormitor, mai ales că petrecem mult timp pentru odihnă și relaxare. Potrivit învățăturilor Feng Shui există un număr mare de factori care pot influența fluxul de energie din dormitor. De exemplu poziționarea patului trebuie să se facă în mod corect. Acesta nu trebuie să fie lipit cu spătarul de perete pentru că astfel poate crea o stare de stres, insomnie și agitație. De asemenea, nu trebuie să fie astfel poziționat încât capul să fie orientat spre fereastră pentru că somnul nu va fi prea odihnitor și relaxant. Se spune că fluxurile energetice ies pe fereastră și provoacă o stare de nesiguranță.

Cele mai romantice culori pentru dormitor sunt verde și albastru. Întotdeauna nuanțele de verde și albastru sunt plăcute, generează o atmosferă vindecătoare, relaxantă, o stare de bine și de echilibru. Cei care vor să amplifice iubirea în relația de cuplu pot opta pentru folosirea unor așternuturi de culoare roz.

Somnul este important pentru sănătatea organismului. Dacă nu dormim suficient, lipsa de somn afectează refacerea energiei în organism, acest lucru fiind esențial pentru a avea acea stare de fericire în fiecare dimineață. Fără îndoială, somnul ajută organismul să se refacă, să producă hormoni și alte substanțe care ajută corpul să funcționeze corect. Privarea de somn poate afecta performanța și concentrarea și în plus poate restrânge și substanța creierului. 

 

De asemenea, în locuință trebuie să existe și o cameră de oaspeți. Lângă aceasta trebuie să existe și o baie în care să fie prosoape curate și alte lucruri pentru îngrijire (cum sunt săpunul, hârtia igienică, gelul de duș, șamponul, pasta de dinți și periuța de dinți). Pentru a putea fi atent la detalii este bine să-ți amintești cum arată o cameră confortabilă de hotel.

Desigur sunt importante și lenjeriile de pat de calitate. Acestea pot fi din mătase sau din bumbac satinat pentru că se încadrează perfect în categoria de articole de lux, foarte elegante și frumoase. Întotdeauna lenjeria de pat trebuie să fie curată, fără nicio pată. Nu folosiți o lenjerie uzată, cumpărați o lenjerie nouă dacă vreți să faceți o bună impresie oaspeților. Nu trebuie să lipsească pernele, pilota și eventual o pătură pe capătul patului.

Musafirilor trebuie să le facă plăcere să-și petreacă timpul într-o astfel de cameră, de aceea aranjamentul trebuie să fie simplu, ordonat și cât mai atrăgător. Ca accesorii de cameră sunt recomandate oglinda și televizorul, iar alături de acestea pot fi câteva obiecte de mobilier (pat, comodă, dulap cu rafuri, cu umerașe pentru haine și o biblioteca cu câteva cărți). Cu siguranță musafirii care au dificultăți de somn vor aprecia faptul că pot alege o carte pentru a citi câteva pagini înainte de culcare sau că se pot delecta privind o emisiune la televizor.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending