Tratarea ridurilor fara creme sau injectare de substante - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Tratarea ridurilor fara creme sau injectare de substante

Published

on

Reducerea ridurilor prin cresterea nivelului de colagen

Odata cu inantarea in varsta apar si ridurile. Daca pe barbati nu-i deranjeaza foarte tare, pentru femei este foarte greu sa se impace cu aparitia acestora. Acest fapt face ca piata produselor de reducere a ridurilor sa fie foarte mare: creme, tratamente cosmetice, masaj anti-rid, terapii cu laser, terapii cu lampi termice, interventii chirurgicale, injectari etc..

De ce apar ridurile?

Ridurile apar ca urmare a pierderii de celule din derma (stratul profund al pielii). Derma se afla sub epiderm  (stratul superior al pielii) si ofera suport pentru acesta. Odata cu pierderea consistentei dermei apar santuri vizibile, cunoscute sub numele de riduri.

Pierderea de celule din derma duce si la distrugerea retelelor de colagen, care ofera fermitate si elasticitate pielii. La persoanele mai in varsta celulele nu mai sintetizeaza colagen si astfel nu se poate mentine structura naturala a retelelor de colagen. Persoanele tinere au o sinteza mai buna a colagenului in derma si astfel se mentine structura pielii, aceasta fiind neteda si ferma.

Reducerea ridurilor cu creme anti-rid

Cea mai raspandita metoda de reducerea ridurilor este folosirea de creme anti-rid. Chiar daca aceste creme sunt promovate ca fiind foarte eficiente impotriva ridurilor, rezultatele nu pot fi sustinute de dovezi clare. In primul rand, epidermul opreste toate substantele din creme, acestea neajungand la nivelul dermei, acolo unde are loc distructia celulara responsabila de aparitia ridurilor.

Unele creme contin chiar colagen. Acest lucru ii induce in eroare pe cumparatori, care au impresia ca acel colagen va ajunge in derma si le va repara structurile de colagen distruse din zona ridurilor. De fapt, acel colagen nici nu va reusi sa treaca de epiderm (acesta nu permite trecerea unor molecule atat de mari) si chiar daca ar trece, nu poate fi benefic pentru ca este strain corpului, fiind inlaturat imediat de celulele macroface.

Advertisement

Reducerea ridurilor prin injectarea de substante

Cele mai cunoscute substante care sunt injectate in zona ridurilor sunt acidul hialuronic, toxina botulinica si colagenul. Aceste injectari dau rezultate multumitoare in cazul marii majoritati a pacientilor dar dezavantajele unei astfel de interventii sunt de obicei ascunse pacientilor.

Injectarea acestor substante produce o „umflare” a santului de rid si efectul este vizibil imediat. Problema e ca procedura trebuie repetata la 5-10 saptamani. Substantele introduse sunt eliminate de celulele macrofage deoarece sunt straine organismului, iar inserarea acestor substante declanseaza reactia imuna. Astfel, macrofagele vor distruge si celule proprii organismului, pe langa substantele introduse prin injectare. Acest lucru face ca procedura sa poata fi repetata de un numar limitat de ori. Dupa ce substanta injectata dispare pielea se va afla intr-o stare mai proasta decat cea initiala.

Reducerea ridurilor prin regenerare celulara Electronic Doctor

O metoda corecta pentru reducerea ridurilor este stimularea secretiei de colagen in derma. Acest lucru poate fi obtinut prin diferite terapii de regenerare celulara. O astfel de terapie este Electronic Doctor. Un dispozitiv medical emite o unda electromagnetica cu proprietati regeneratoare, aceasta unda este aplicata de zona ridului pentru doua ore si declanseaza un proces de regenerare celulara.Odata cu cresterea numarului de celule tinere din derma se intensifica si sinteza de colagen. Astfel se repara structurile rupte de colagen si pielea devine neteda si ferma, ridurile fiind eliminate. Metoda de tratament are toate aprobarile necesare utilizarii in Europa si SUA, nu este dureroasa si nu presupune nici o interventie invaziva.

Va invit sa accesati si site-ul Electronic Doctor unde veti gasi mai multe informatii pretioase si ii puteti contacta pentru programari daca sunteti interesate de sedinte tratament.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending