Connect with us

A-Z NEWS

Trecerea completă la emisia digital terestră a TVR este legală

Published

on

Foto Credit: TVR

ANCOM – Autoritatea pentru administrare şi reglementare în comunicaţii – a precizat public că sistarea emisiei analogice de către TVR, la începutul acestei luni, este legală.

TVR a decis ca emisia terestră a televiziunii publice să fie complet digitală, începând cu 1 mai a.c., având în vedere că aceasta acoperă, în prezent, peste 90% din populaţie.

De asemenea, acoperirea teritoriului naţional este realizată, prin emisia digitală pe satelit în proporţie de 100% care se recepţionează gratuit, prin reţele private de distribuţie prin cablu (98%*), prin tehnologia IPTV şi prin portalul TVR+, care poate fi accesat gratuit.

Un alt argument important pentru TVR în luarea deciziei a fost că, începând cu 2017, televiziunea publică nu a mai beneficiat de finanţare individualizată de la bugetul de stat pentru plata circuitelor de transmisie şi de emisie. TVR ar fi trebuit să plătească SNR 2.3 milioane de lei pe lună pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de emisia analogică.

În acest context, SRTv a fost obligată să negocieze contractul cu SNR, pentru anul în curs, ca o societate comercială, ţinând cont şi de priorităţile legate de funcţionarea societăţii, a cheltuielilor de producţie a programelor, de retehnologizare etc.

Încetarea emisiei terestre analogice trebuia aibă loc încă din 2015, conform obligaţiilor asumate de către România prin tratatul de la Stockholm şi prin HG nr. 403/2013.

Tranziţia la emisia digital terestră s-a derulat pe parcursul a trei ani (2015 – 2018), interval în care publicul telespectator să se poată adapta la noua tehnologie.

 

*Conform ANCOM, la 30.06.2017, rata de penetrare la nivelul de gospodării a serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale era de 98%, respectiv: prin reţele de cablu: 65,1%;

Satelit (DTH): 31,5%; IPTV: 1,42%.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending