Connect with us

Eurovision

Trupa Distinto şi Ianna îl înlocuiesc pe Dragoş Chircu la Eurovision 2011

Published

on

Trupa Distinto şi cântăreaţa Ianna vor interpreta, alături de Anthony Icuagu, melodia ”Open your eyes”, compusă de Cristian Faur şi calificată pentru Selecţia Naţională Eurovision 2011, organizată şi transmisă de TVR în noaptea de Revelion.

Dragoş Chircu a fost nevoit să se retragă din concurs din cauza unor probleme medicale. „Imediat după faza de preselecţie a melodiilor, Dragoş Chircu mi-a solicitat retragerea din competiţie, din motive de sănătate. Diagnosticul dat de medici – laringită cronică severă cu risc de noduli pe corzile vocale – îl pun în imposibilitatea de a mai cânta şi reînregistra forma finală a piesei , dar şi de a mai participa la finala concursului”, a declarat Cristian Faur. „Drept pentru care, am solicitat de urgenţă membrilor juriului să îmi aprobe schimbarea interpretului, în perioada prevăzută de regulament, respectiv 10-12 noiembrie. În urma aprobării lor unamine, am optat pentru trupa Distinto şi pentru Ianna şi l-am păstrat în concurs pe Anthony Icuagu”, a adăugat Faur.

„Întrucât piesa lui Cristian Faur a fost bine cotată de juriu, ne-a fost greu să acceptăm retragerea lui din concurs, fiind vorba de un caz de forţă majoră. De aceea, i-am solicitat schimbarea interpretului cu una dintre vocile de pe lista recomandată de specialişti şi anexată la regulamentul din acest an”, a declarat Marina Almăşan Socaciu, coordonatoarea proiectului Eurovision 2011. „Întrucât Cristian Faur a preferat o altă variantă, i-am cerut să obţină acordul tuturor membrilor juriului pentru această nouă formulă, ceea ce a şi făcut. Îmi pare bine că piesa lui a rămas în competiţie şi îi urez acelaşi succes pe care-l urez tuturor celorlalţi concurenţi”, a adăugat Marina.

Melodia ”Open your eyes” a lui Cristian Faur a obţinut al treilea cel mai bun punctaj – 89 de puncte – la Preselecţia pentru Eurovision 2011, la egalitate cu melodiile ”Bang Bang” (comp. Mihai Alexandru), ”Dreaming of You” (comp. Radu Bolţea, Sebastian Barac, Marcel Botezan) şi „My Facebook Girl” (comp. Dan Helciug).

Selecţia Naţională Eurovision 2011 se va desfăşura la TVR, în noaptea de Revelion, şi va fi difuzată, în direct, pe TVR 1 şi TVR Internaţional. Prezentatorii show-ului vor fi Paula Seling şi Ovi – cei care au adus României locul al III-lea la Eurovision anul acesta (Oslo) – şi Gianina Corondan, care va lua pulsul emoţiilor din „camera verde” a competiţiei.

Invitatul special al serii de Revelion este artistul Johnny Logan, supranumit „Domnul Eurovision”, pentru că a câştigat trei ediţii ale acestui concurs, între 1980 şi 1992. Originar din Irlanda, Logan a ocupat primul loc la Eurovision cu piesele „What’s Another Year” (1980), „Hold Me Now” (1987), şi, în calitate de compozitor, cu „Why Me” (1992), interpretată de Linda Martin.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending