Trustul BBC condus pentru prima dată de o femeie, fost director al grupului Financial Times, Rona Fairhead - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Trustul BBC condus pentru prima dată de o femeie, fost director al grupului Financial Times, Rona Fairhead

Published

on

Rona Fairhead, fost director al grupului Financial Times, urmează să devină noul preşedinte al BBC Trust, consiliul de administraţie al radioteleviziunii publice din Marea Britanie, a anunţat duminică Guvernul din această ţară, citat de Reuters, informează Mediafax.

Rona Fairhead îl va înlocui în această funcţie pe Chris Patten, care a demisionat în luna mai din cauza unor probleme de sănătate, după ce a condus grupul BBC vreme de trei ani, într-o perioadă dificilă pentru postul public de radioteleviziune din Marea Britanie.

“BBC este o minunată instituţie britanică, plină de oameni talentaţi, iar eu sunt onorată de posibilitatea de a fi preşedinte al BBC Trust. Sunt conştientă de importanţa uriaşă a acestui post”, a declarat Rona Fairhead, într-un comunicat de presă.

Ea a lucrat ca preşedinte şi director executiv al grupului Financial Times, o divizie a Pearson Plc., din 2006 până în 2013, şi a fost până de curând unul dintre directorii din consiliul de administraţie al HSBC Bank.

Înainte de a fi confirmată în această funcţie, Rona Fairhead va trebui să participe pe 9 septembrie la o audiere în Comisia Media din Parlamentul britanic.

Potrivit BBC, numirea ei în funcţia de preşedinte al BBC Trust a fost făcută de regina Elizabeth a II-a la recomandarea secretarului pentru Cultură, Sajid Javid.

BBC Trust coordonează activitatea radiodifuziunii publice britanice, stabileşte strategia acestui grup media şi numeşte directori care sunt responsabili pentru performanţele financiare ale BBC.

Foto Credit: toledoblade.com

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending