TRANZACTIE | Trustul PRO a fost preluat de gigantul Time Warner! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

TRANZACTIE | Trustul PRO a fost preluat de gigantul Time Warner!

Published

on

Time Warner, compania americană care deţine reţeaua HBO şi studiourile de film Warner Bros., a primit girul Comisiei Europene pentru achiziţionarea Central European Media Enterprises (CME), trustul care deţine pachetele majoritate de acţiuni a mai multor televiziuni, printre care şi Pro TV şi Acasă.

Comisia a hotărât că tranzacţia nu va avea impact negativ asupra pieţei concurenţei din Europa, fiindcă activităţile celor două companii sunt complementare.CME deţine posturi generaliste difuzate fără plată, în timp ce canalele Time Warner sunt fie contra-cost, fie specializate pe difuzarea de filme, şi au o prezenţă limitată în ţările în care CME are interese, informeaza gandul.info.

Investigaţia comisiei a mai stabilit că activităţile părţilor nu se suprapun în licenţierea de programe TV şi că tranzacţia propusă nu va spori puterea cumpărătorilor asupra deţinătorilor de drepturi. Comisia a fost notificată de tranzacţie la 8 mai 2013, potrivit comunicatului. Central European Media Enterprises (CME) este o companie din Bermude care deţine un procent de 95% din televiziunile din grupul Media PRO.

Compania este listată la bursa NASDAQ din New York, precum şi la Bursa de Valori de la Praga. Compania a fost înfiinţată de omul de afaceri american Ronald Lauder în anul 1994. CME deţine staţii TV în mai multe state precum Bulgaria, Croaţia, Cehia, România, Slovacia şi Slovenia. În România, CME deţine pachetele majoritate ale ProTV, Acasă TV, Acasă Gold TV, ProCinema, Sport.ro, ProTV Internaţional şi MTV România, iar în Republica Moldova cel al ProTV Chişinău.

Pe 23 martie 2009, Time Warner a anunţat că va investi 241,5 milioane de dolari în CME, obţinând astfel 31% din acţiuni. Doi ani mai târziu, mai exact pe 3 martie 2011, Time Warner a cumpărat alte 3,1 milioane de acţiuni din participaţia la CME, crescând astfel la 34,4%. În iulie 2012, Time Warner şi-a ridicat participaţia în CME la 49,9%.

TOP AUDIENTE SERIALE | Kanal D pe primul loc, urmat de Pro TV, National TV si TVR 1!

TOP 20 AUDIENTE | Divertismentul a condus la inceput de luna! “Next Star”, “Ochii din umbra” si “O data-n viata”, in top!

LIBERA DE CONTRACT | Teo Trandafir ar vrea sa revina pe sticla! Vezi aici ce spune vedeta!

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending