Tu știi cine trebuie să cumpere trusoul de botez? Se poate comanda de la Bebekiki! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Tu știi cine trebuie să cumpere trusoul de botez? Se poate comanda de la Bebekiki!

Published

on

Botezul este unul dintre cele mai frumoase și emoționante evenimente din viața unui om. Este un moment special atât pentru părinții bebelușului, dar și pentru toți cei care le vor fi alături. În funcție de zona în care locuiești, botezul poate fi însoțit de diferite tradiții și obiceiuri, însă sunt și unele cutume ce se aplică pe tot teritoriul țării. Una dintre acestea este rolul nașei și obiectele de care va fi nevoie pe parcursul slujbei de botez și la băița de a doua zi. Dacă ne referim strict la botez, trebuie să știi că una dintre îndatoririle nașei este să cumpere un trusou pentru botez. Acesta este un set de obiecte necesare bunei desfășurări a slujbei, utile atât pentru bebeluș, dar și pentru preot. 

Multe persoane se întreabă cine trebuie să cumpere trusoul, iar dacă vrei să respecți tradiția, nașa este cea care are această îndatorire. Poate face o surpriză părinților sau poate alege un trusou alături de aceștia, în funcție de preferințele fiecărei persoane. Este important de menționat că astăzi poți achiziționa tot ceea ce ai nevoie pentru botez și din magazinele online. Este mult mai simplu să cauți online trusouri botez, decât să mergi prin magazine și poate să nu găsești unul pe placul tău.

Recomandarea noastră este să alegi un trusou de la Bebekiki.ro!  

Așa cum spuneam, rolul trusoului este de a ajuta la buna desfășurare a slujbei, iar în continuare îți vom prezenta obiectele de bază ce nu trebuie să lipsească din aceasta și rolul fiecăruia. 

Primele obiecte pe care le vom menționa sunt pânza de mir și fașa albă, ce poate fi personalizată. Pânză de mir este o pânză albă, simplă, nețesută, ce este folosită de către nașă pentru a prelua copilul din cristelniță. Această pânză de mir are o semnificație puternică și se recomandă păstrarea ei la loc de cinste, după botez. Fașa albă este folosită pentru a înfășura scutecul, imediat după botez.

Trusoul trebuie să conțină și două prosoape. Unul este pentru bebeluș, pentru a fi șters imediat după ce este scos din cristelniță, iar unul va fi pentru preot, pentru a-și șterge mâinile. Tot pentru preot, în trusou se află și un săpun, perfect pentru a fi folosit înainte de a boteza copilul. 

Dintre obiectele de bază ce nu trebuie să lipsească din trusou, trebuie să menționăm și sticluța pentru mir, ce va fi folosită în timpul slujbei. Această sticluță va putea fi utilizată și după botez, foarte multe persoane păstrând-o la loc de cinste. În timpul botezului, preotul va tăia o șuviță mică din părul bebelușului, iar aceasta poate fi păstrată într-o cutiuță specială, ce se regăsește în trusou. 

Acestea sunt în mare obiectele ce nu trebuie să lipsească în ziua botezului bebelușui. Bineînțeles, există și trusouri mai complexe, care includ și costumașul pentru bebeluș, însă rămâne la latitudinea nașei și părinților dacă aleg un astfel de trusou sau dacă vor comanda separat îmbrăcămintea. 

 

Advertisement

Sperăm ca aceste informații să te ajute în cazul în care urmează să nășești un bebeluș! 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending