Connect with us

 

Cei 9 concurenți rămași în cursa pentru marele trofeu MasterChef au participat aseară la trei probe speciale ale celei mai urmărite competiții culinare!

Ce audienta a inregsitrat show-ul?

Ediția de aseară a fost urmărită de peste 1.5 milioane de telespectatori la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare. Minutul de aur, de la 22:28, a înregistrat aproape 2.1 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 9.2 puncte de rating și 20.1% share, în timp ce postul de pe locul doi, ANTENA 1 cu premiera show-ului IN PUII MEI a înregistrat 7.8 puncte de rating și 17.1% share.

Echipa rosie MASTERCHEF

Cum au decurs probele?

La prima probă, concurenții au identificat sub cutia misterelor câte o rețetă, atent selectată, din prima carte de bucate apărută în România: 200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești scrisă de Mihail Kogălniceanu și Costache Negruzzi în anul 1842.

Preparatele cu încărcătură tradițională au fost extrem de variate, de la supă cu găluște de carne, hulubi înădușiți, bou de modă, budinca împăratului, până la cârnăciori de raci. Timp de 60 de minute, concurenții au fost provocați să gătească un preparat ca în vremurile vechi, Claudia, Iulian și Claudiu remarcându-se cu cele mai reușite preparate. Realizate cu grijă, respectând toate detaliile, preparatele au fost reproduse întocmai în spiritul vremurilor istorice în care au fost scrise rețetele, acum 200 de ani. Proba întoarcerii în timp a fost câștigată de Claudiu care a avut o serie de avantaje importante în cea de a doua probă a ediției.

Echipa albastra MASTERCHEF

MasterChef a continuat cu o probă pe echipe.

Claudiu a fost căpitanul echipei roșii, având imunitate în eventualitatea în care echipa sa ajungea la testul sub presiune. Pe lângă acest lucru, el a avut avantajul de a alege căpitanul echipei albastre, precum și posibilitatea de a alege avantajul numeric al componenței echipei sau un cufăr care conținea informații importante pentru proba pe echipe.

Echipa roșie a fost formată din Claudiu, Andrei, Liviu, Anuța și Tudor. Echipa albastră, condusă de Florin, a fost compusă din Claudia, Adriana și Iulian. Cufărul cu avantaje a fost primit de Florin, Claudiu optând pentru avantajul numeric. Avantajele identificate în acest cufăr au constat în informația cu privire la persoanele pentru care vor găti, precum și trei meniuri din care Florin a avut posibilitatea de a alege unul pentru echipa sa, dar și unul pentru cea adversă.

[nextpage title=”continuarea pe urmatoarea pagina!”]

Căpitanii celor două echipe au fost însoțiți de câte un coechipier la un hypermarket, unde au avut la dispoziție 2000 de lei pentru a face cumpărăturile pentru proba pe echipe. Cei 9 concurenți au gătit pentru 150 de persoane dintr-un azil și un club de seniori. Extrem de emoționați, concurenții au gătit cu multă dragoste preparatele, un cadou culinar care a adus o mică bucurie seniorilor în această zi de sărbătoare.

Echipa albastră a câștigat proba la o diferență de 5 voturi, Andrei, Liviu, Anuța și Tudor intrând la testul sub presiune, unde Claudiu nu a participat, având imunitate de la prima probă a ediției.

Cei patru concurenți condamnați la această probă, au jucat ruleta românească, care a inclus 9 zone istorice ale României: Transilvania, Moldova, Maramureș, Banat, Bucovina, Oltenia, Dobrogea, Crișana și Muntenia. După ce au învârtit ruleta, concurenții au avut de pregătit un preparat spefic zonei desemnate: Anuța a avut de gătit un preparat specific Moldovei, Liviu unul specific Transilvaniei, Tudor un preparat din zona Maramureșului, iar Andrei unul din zona Banatului.

Juriul MasterChef

Juriul MasterChef

 

Dacă Anuța și Liviu au avut noroc privind zonele decise la ruletă, fiind mulțumiți cu zona câștigată, Tudor a fost dezamăgit de zona sa: Maramureș. Preparatul acestuia nu a corespuns trăsăturilor unui fel de mâncare maramureșean, coastele de porc fiind îndulcite prea mult, iar restul elementelor nefiind ingrediente de bază într-un preparat maramureșean.

La finalul testului sub presiune, Liviu și Tudor au fost desemnați de Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean concurenții cei mai slabi ai probei. Totuși, varza a la Cluj l-a salvat pe Liviu de eliminare. Tudor a părăsit MasterChef, preparatul său fiind departe de zona Maramureșului. 

Doar 8 concurenți au rămas în competiția pentru marele trofeu MasterChef și premiul în valoare de 50.000 de euro!

Comentarii

comments

IN Trending