Connect with us
Avatar

Published

on

Invitat la radio Smart Fm de către realizatorii emisiunii matinale Marius Tucă şi Marius Manole, Tudor Gheorghe a povestit despre decizia pe care a luat-o de a cânta. Puţini sunt cei care ştiu că “neica al neamului românesc” – aşa cum l-a supranumit Marius Tucă, directorul radioului – în primii ani de actorie n-a avut nicio intenţie de a organiza spectacolele care sunt celebre acum.

 

“Am absolvit facultatea de Teatru. Doamna Deleanu mi-a spus: ia-ţi repartiţie la Bârlad, directorul îţi da negaţie, şi apoi vii aici la mine, la Giuleşti. M-am dus şi l-am întrebat pe Stefan Mihailescu Brăila care mi-a spus să mă duc în provincie. “Du-te şi fă dinţi. Dacă vei demonstra că poţi face meseria asta, te aducem la Bucureşti”. Era fermecător, mi-a fost că un tată. Mi-a dat încredere, m-a ajutat. Am venit apoi, la Giuleşti, erau sălile pline. După aceea am ajuns la Craiova, erau două regizoare  care nu m-am încadrat în vederile lor artistice. Am făcut figuraţie vreo doi-trei ani de zile. Terminasem primul Institutul de Teatru, mă aşteptăm la o primire cum se cuvine  şi-a fost tocmai pe dos. ŞI-atunci m-am apucat să cant de spaima, pentru că nu mă ştia nimeni.

Era o altă formulă de a spune poezie. Proiectele lui Tudor Gheorghe pe termen scurt sunt următoarele: pe 26 octombrie, am un spectacol, care va fi un recital de actorie. Va recita, între altele,  “Noaptea de noiembrie” a lui Macedonski. “Am pregătit şi un spectacol pe poezia lui Adrian Păunescu. Am făcut un turneu naţional, dar am exclus Bucureştiul. În Capitală, voi susţine cam cinci spectacole, în noiembrie, la Teatrul Naţional”, a mai spus Tudor Gheorghe, la Smart Fm.

 

Foto Credit: Smart FM

 

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending