Connect with us
Redactia Radar de Media

Published

on

Joi a avut loc la Oslo cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision, în urma căreia Paula Seling si Ovi s-au calificat pentru finala din 29 mai.

Televiziunea Română a transmis acest eveniment în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD, iar cifrele de audientă înregistrate de TVR 1 au demonstrat că publicul larg a fost alături de Paula Seling si Ovi. Pe întreg parcursul transmisiunii de la Oslo, în intervalul 22.00 – 24.00, TVR 1 a fost lider de audientă pe target urban, cu un rating mediu de 3,9% si o cotă medie de piată de 11,6%. Valorile maxime de audientă pe national, urban si comercial au fost înregistrate exact când pe scena din Telenor Arena evoluau artistii români. Astfel, la ora 22.46, aproape un milion de telespectatori la nivel national (mai precis 959.000) urmăreau piesa “Playing With Fire”, reprezentând un rating de 4,7% si o cotă de piată de 13,2%. În acelasi moment, la nivel urban rating-ul a fost de 5,9% si cota de piată de 15.8%, valori foarte apropiate de cele înregistrate pe targetul comercial, de 5% rating, respectiv 16,1% cota de piată.

După concursul de joi seara, la conferinta de presă cu cele 10 tări calificate în finală, a avut loc si tragerea la sorti a intrării în concursul de sâmbătă, România urmând să evolueze pe pozitia 19. Astfel, tările care vor participa la Finala Eurovision 2010, în ordinea intrării în concurs, sunt: Azerbaidjan, Spania, Norvegia, Moldova, Cipru, Bosnia Herţegovina, Belgia, Serbia, Belarus, Irlanda, Grecia, Marea Britanie, Georgia, Turcia, Albania, Islanda, Ucraina, Franţa, România, Rusia, Armenia, Germania, Portugalia, Israel şi Danemarca.

La fel ca si până acum, Televiziunea Română va transmite concursul de la Oslo si în 29 mai, în direct la TVR 1, TVR Internaţional şi TVR HD, de la ora 22.00, toate cele 39 tări participante având acum drept de vot. Telespectatorii din străinătate care vor dori să voteze piesa României, cântecul “Playing With Fire”, vor trebui să urmărească transmisiunea televiziunii publice din tara în care se află.

Sursa: TVR

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending