Connect with us

Cinema

TVR 1 aduce una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată.

Published

on

„Godunov” – mega producţia rusească din 2019, poate fi urmărită din 23 iunie, în fiecare miercuri şi joi, de la ora 23.00

Țarul rus Boris Fiodorovici Godunov prinde viață într-o mega producţie lansată în Rusia în 2019 și prezentată acum, în premieră pe România, la TVR 1. Seria are la bază romanul lui Konstantin Badigin „Naufragiu pe insula speranței” din 1978.

Acțiunea are loc în secolul al XVI-lea, când se desfăşoară una dintre cele mai complexe și controversate perioade din istoria Rusiei. Telespectatorii vor vedea dedesubturile bătăliei pentru tron, cu iubiri neîmpărtășite, trădări şi intrigi, miza fiind mai mare decât viaţa personajelor, deoarece viitorul regatului depinde de acțiunile lor.

Încă de la difuzarea primului sezon, Godunov a devenit cel mai popular serial al anului 2019 la televiziunea rusă. Povestea ascensiunii țarului rus Boris Godunov, cu intrigi de curte, dragoste și ură în Evul Mediu rus – toate acestea au stârnit un interes imens din partea publicului larg.

Dincolo de scenariul istoric, Godunov impresionează prin decorurile și costumele fastuoase, o bună parte din buget fiind investită pentru ca acestea să redea realitatea acelor vremuri şi locuri, într-un mod cât mai fidel.

Aşa cum au declarat producătorii, totul este autentic, majoritatea scenelor exterioare fiind filmate în locaţiile reale unde s-au desfăşurat evenimentele istorice. Actorul Alexander Ustiugov, care îl interpretează pe Fiodor Romanov (tatăl viitorului țar Michael Romanov), a declarat presei: „Am filmat scene chiar pe veranda sub care a fost îngropat Maliuta Skuratov.

Am mers practic în toate locurile istorice. În cei 20 de ani de cinematografie, nu am văzut niciodată decoruri atât de fastuoase. Ca un copil, m-am uitat mirat la Vechea Moscovă creată.”

Considerată una dintre cele mai bune miniserii istorice realizate vreodată, Godunov surprinde frământările, intrigile și violența sfârşitului de secol XVI şi începutului de secol XVII. Filmat în locațiile originale ale evenimentelor istorice, Godunov aduce evenimentele, decorurile şi costumele autentice, inclusiv în ceea ce priveşte mâncărurile, băuturile sau ceremoniile religioase.

Numai pentru realizarea superbelor costume au fost necesare circa 5.760 de ore! Hainele țarului Fiodor și haina sa de zibel; brocartul – toate au fost cusute special pentru film. Acest lucru a fost realizat de către meșterii vechiului atelier de la Mănăstirea Novospassky a căror migală avea ca rezultat aproximativ câte 5 centimetri pe zi!

Au fost folosite pietre prețioase autentice și fir de aur realizat manual, readucând tot ceea ce scotea în evidenţă îmbrăcămintea claselor superioare din acea epocă. Producătorii serialului au avut în vedere şi cele mai mici detalii, de la cai și trăsuri, articole de podoabe şi bijuterii, la elementele bucătăriei medievale ruseşti, cu mâncărurile şi băuturile tradiţionale din acea epocă – toate fiind conforme cu acele vremuri istorice.

Aşa cum declara presei regizorul Timur Alpatov (care a făcut echipă cu regizorul de Alexei Andrianov): „Acesta este un film despre poporul rus, sufletul rus și am încercat să arătăm acel suflet pe tot parcursul filmului.” Şi se pare că acest ţel a fost atins, „Godunov” câștigând Oscarurile rusești – Golden Eagle Awards.

Rolul principal a fost atribuit actorului Serghei Bezrukov, cel mai tânăr beneficiar al premiului de stat din Rusia, şi fost director artistic al Teatrului Dramatic din Moscova. Alături de el, din distribuţie fac parte numeroşi actori ruși extrem de populari.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Analize Audiente TVo zi ago

Vocea României lider absolut de audiență! Ediția de aseară a fost urmărită de peste 1.2 milioane de telespectatori

Reality Showo zi ago

Sâmbăta aceasta PRIMA TV te prinde în Cursa iubirii. Un reality show despre puterea relației în care se vor vedea toate fațetele iubirii!

Emisiunio zi ago

Când debutează noul sezon „Drag de România mea!” la TVR2 ?

Reality Show2 zile ago

America Express – Drumul Soarelui revine la Antena 1 cu o premieră maraton de 5 zile

Vedete2 zile ago

Denise Rifai este însărcinată cu primul copil la 38 de ani? Vedeta Kanal D a vrut să se știe de la ea. Cine este iubitul ei

ȘTIAI CĂ...?3 zile ago

10 lucruri care te pot face fericit și împlinit

TV Divertisment Show3 zile ago

Cătălina Grama, dezvăluiri despre Paul Ipate, astăzi la Săriți de pe fix!: ”La două dimineața, iese cu cuțitele să vâneze hoții imaginari!”

AUDIENȚE TV3 zile ago

Scandal între soțiile lui Brânzoi și Firicel: „Ne-ați chemat aici ca să ne dăm seama că suntem mai săraci ca voi!” – Las Fierbinți, lider absolut de audiență!

Reality Show3 zile ago

Lovitură pentru echipa Soarelui Răsare, aseară, la Chefi la cuţite: Chef Bontea a pierdut încă un concurent. Show-ul culinar, lider detaşat de audienţă

Horoscop3 zile ago

Horoscopul zilei de joi, 28 septembrie 2023. Planeta Jupiter intră în casa Săgetatorului

Emisiuni3 zile ago

Helmut Duckadam, legenda vie a sportului rege, duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending