Connect with us

Emisiuni

TVR 1 anunţă trezirea „Cu capu-n zori” în noul program matinal

Avatar

Published

on

            Liza Sabău şi Gabriel Fereşteanu sunt „Cu capu-n zori”, în noul program matinal, care vă aduce energia pentru întreaga zi. De la jumătatea lunii octombrie, de luni până vineri, de la ora 7.00, la TVR 1.

 

Lizei îi plac poveştile şi oamenii. Liza e o fire curioasă şi se ataşează rapid de cei care intră în viaţa ei. Liza e o persoană matinală şi energică. „Fii ca Liza!” Fere are nevoie de trei oameni ca să se trezească. Fere bea energizant şi conduce cu muzica la maximum. Fere e un optimist incurabil. Tocmai de aceea, speră ca oamenii să urmeze şi îndemnul „Fii ca Fere!”

 

De la jumătatea lui octombrie, Liza şi Fere sunt „Cu capu-n zori”, la TVR 1. De la ora 7.00 la 10.00, programul matinal în direct le aduce telespectatorilor toate informaţiile dimineţii, ştiri, meteo, horoscop, cooking live în studio, ştiri din trafic, showbiz, style & beauty, parenting, casă şi gradină, sănătate, muzică, provocări, campanii şi evenimente actuale relevante pentru a începe cu energie şi optimism o nouă zi bună. Un matinal la care ne întâmpină Liza şi Fere, doi prezentatori tineri şi dinamici, cu umor, spontani şi siguri pe ei, ce au experienţa dialogului cu publicul. Iar în spatele camerelor de luat vederi, atentă la fiecare detaliu şi responsabilă cu tot ce înseamnă pregătirea unui program perfect pentru dimineaţă, se află Augusta Lazarov Petrescu, producătorul emisiunii.

 

Pare o puştoaică, dar Liza Sabău face televiziune de 13 ani. Şi îi place la maximum! Dintre aceştia, primii opt ani i-a petrecut în TVR, în divertisment, ca redactor şi prezentator. Este o fire care nu prea se supune canoanelor şi se lasă ghidată după cum îi dictează sufletul… Speră să rămână la fel şi la 50 de ani. E atrasă de lumea artiştilor şi obsedată de fun facts şi informaţii de culise. Lisa are o listă de bărbaţi bine, în capul căreia tronează Pharrell Williams. Îi place să călătorească şi a avut şansa să meargă, datorită job-ului, în cele mai frumoase şi exotice locuri din lume. De mai bine de un an, este DJ la Virgin Radio România şi realizează programul de seară alături de Gabriel Fereşteanu.

 

La rândul lui, Fere şi-a început drumul în industria televiziunii tot într-o emisiune TVR, apoi a continuat în presa scrisă, având şi câteva colaborări cu posturi de radio şi televiziune. Fere îţi umple fiecare seară, de luni până joi, cu cea mai bună muzică la Virgin Radio, într-un program de trei ore, împreună cu Liza. Fere e pasionat de social media şi creează conţinut video în mediul online. E licenţiat în Drept, „ca să aibă şi el o meserie”, dar crede în chakre, energii şi parapsihologie. De curând, s-a mutat în garsoniera lui şi îşi doreşte să devină autonom, chiar dacă asta înseamnă să înceapă prin a-şi spăla singur hainele. Are un câine, pe nume Lord, pe care îl iubeşte mult. Tocmai de aceea, îl lasă în grija… mamei.

 

Până acum, i-ai auzit, dar acum, îi şi vezi. Liza şi Fere fac echipă şi la TV, în cel mai fresh matinal de la TVR. Cu informaţii proaspete, cu zâmbetul pe buze şi cu multă bună dispoziţie, Liza şi Fere îşi vor întâmpina telespectatorii „Cu capu-n zori”, în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7, la TVR 1.

 

 

 

Comentarii

Emisiuni

Vineri, la Prima TV, „Alege Rețeta Națională” ajunge la Roma

Avatar

Published

on

              Vineri, 30 octombrie, la Prima TV, de la ora 20.00, „Alege Rețeta Națională”- prima competiție de preparate tradiționale, ajunge la Roma, la… Mica Roma. Maestrul Horia Vîrlan va poposi pe rând în Mehedinți, Maramureș și Mureș.

 

Îi vom cunoaşte pe cei trei concurenți tineri și super-talentați, pasionaţi de bucate tradiționale, nemăsurată, la fel ca pofta de mâncare a lui Horia Vîrlan. Cine va da săptămâna asta Rețeta Națională ? Aflăm mâine, de la 20:00, numai la Prima TV. Și tot atunci, Alege Rețeta Națională ajunge în… Mica Roma, unde sunt puse pe masă bucate de n-au văzut nici măcar italienii!

Alege rețeta națională se vede la Prima TV în fiecare vineri, de la ora 20.00, și este prima competiție de gătit preparate tradiționale, în care concurenții se notează reciproc, iar juratul Horia Vîrlan are drept de veto prin propriile lui note, care pot răsturna oricând clasamentul.

 

Alte informaţii despre Alege Rețeta Națională se găsesc pe Facebook la adresa:                                https://www.facebook.com/Alege-Reteta-Nationala-114001333727817/

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Visuri la cheie: povestea mamei cu un trecut traumatizant a ajuns aseară la inimile telespectatorilor

Avatar

Published

on

             Mama care a făcut totul pentru cei șase copii ai ei a avut aseară parte de Visuri la cheie și a pășit către o nouă viață. Echipa i-a oferit șansa unui viitor construit cu iubire și multă speranță.

 

Peste o mie de voluntari s-au mobilizat, iar acum femeia îi poate crește în liniște pe cei mici. „Eu nu știu dacă merit, dar copiii mei sigur merită”, a povestit, printre lacrimi, Alexandra, mama care, atunci când nu are suficientă mâncare, nu se mai ia în calcul la împărțirea porției și, efectiv, trăiește prin copiii ei.

Emisiunea Visuri la cheie a fost lider de audiență pe segmentul publicului comercial, format din persoane cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și a înregistrat 8.2 puncte de rating și 22.2% share.

Cum nimic nu este întâmplător, echipa a ajuns în viața familiei chiar de ziua mamei. Dragoș Bucur a vrut să-i ofere ceva special, doar pentru ea. Pe lângă faptul că a stat înconjurată de copii, a avut ocazia să o cunoască pe Maria Dragomiroiu, artista pe care Alexandra o îndrăgește. „Mă impresionează foarte mult aceste situații în care femeile sunt abuzate. Sunt convinsă că numai Dumnezeu este cel care îți dă putere să treci printr-o asemenea situație de viață”, a spus Maria Dragomiroiu.

 

Interpreta de muzică populară i-a cântat o melodie care i-a ajuns mamei la suflet și nu și-a putut stăpâni lacrimile minute în șir: „Am simțit-o pe Maria Dragomiroiu ca pe mama mea, pentru că mama mea este decedată de când aveam 7 ani. Nu mă așteptam la așa cadou”.

Săptămâna viitoare continuăm traseul visurilor și, alături de Dragoș, Cristina, Alina și Valentin, vom ajunge în Buzău unde vom cunoaște povestea unei bunici care își crește cele două nepoate. Visuri la cheie – crede în oameni!

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

5 lucruri mai puţin cunoscute despre economiile românilor şi despre CEC

Avatar

Published

on

            A şaptea ediţie a emisiunii „Adevăruri despre trecut”, pe care telespectatorii TVR 1 o vor putea urmări miercuri, de la ora 22.00, ne aduce noi mărturii despre destinul omului de rând din comunism. Pe 28 octombrie aflăm povestea CEC-ului.

 

În cel de-al zecelea sezon Adevăruri despre trecut, în fiecare miercuri, de la 22.00, echipa coordonată de Raluca Rogojină ne prezintă, timp de o oră, poveşti adevărate despre ce a însemnat viaţa românilor înainte de 1990.  Continuăm, în ediţia din 28 octombrie, cu povestea CEC-ului, celebra Casă de Economii şi Consemnaţiuni. Iată câteva dintre lucrurile uitate sau mai puţin cunoscute despre instituţia care se ocupa de economiile românilor:

 

  1. Ideea înfiinţării unei instituţii unde oamenii să-şi depună economiile a apărut pe meleagurile noastre în timpul Revoluţiei paşoptiste. Dar de-abia în 1864 a fost fondată Casa de Depuneri şi Consemnaţiuni de către Alexandru Ioan Cuza, în cadrul reformelor care doreau o modernizare a României. Casa de Economii, o instituţie care avea ca domeniu de activitate administrarea banilor populaţiei, apare 16 ani mai târziu.
  2. În anii regimului comunist, Casa de Economii şi Consemnaţiuni – cum a început să se numească din 1948 – a fost singura instituţie financiară la care cetăţenii obişnuiţi aveau acces. Încă de la început, instituţia s-a ocupat de educaţia financiară a românilor, încercând să-i înveţe să economisească. Cum de banii atraşi de la populaţie se folosea statul, activitatea de atragere a clienţilor a continuat şi în vremea comuniştilor.
  3. Cartonaşe în genul celor care astăzi se oferă ca premiu la cumpărături în supermarket-uri erau, în anii regimului comunist, metode de economisire la CEC.

În perioada comunistă, prima idee a fost de a-i convinge pe cât mai mulţi elevi să economisească la CEC. În acest scop, li se ofereau carnete CEC cu depuneri de 100 de lei tuturor nou-născuţilor din data de 31 octombrie, Ziua Mondială a Economiei. Apoi, se făcea educaţie financiară în şcoli; erau organizate concursuri pe teme de economisire, ba chiar se învăţau poezii despre avantajul depunerilor la CEC. Şi tot o metodă de economisire la CEC o reprezentau cartonaşele în genul celor care astăzi se oferă ca premiu la cumpărături în supermarket-uri.

  1. Spre sfârşitul anilor ‘70, în şcoli s-a înfiinţat Casa de Economii Şcolare, cu scopul de a atrage şi mai mult elevii spre economisire.
  2. Cel mai cunoscut libret lansat de CEC în perioada comunistă era cel care îţi permitea să îţi achiziţionezi o maşină! Nici adulţii nu au fost uitaţi… Începând din 1953, CEC a dezvoltat numeroase librete: cu dobândă; cu câştiguri şi dobândă; la termen sau la vedere, nominale sau nenominale. Cel mai cunoscut era cel care îţi permitea să îţi achiziţionezi o maşină – după cum bine ştim, visul multor români în comunism. Printre primele autoturisme puse la bătaie erau Wartburg şi Skoda. Abia apoi, după dezvoltarea uzinei de la Piteşti, au fost date drept premiu maşinile Dacia.

 

Multe alte lucruri despre economiile românilor în perioada comunistă vom afla din ediţia de miercuri, 28 octombrie 2020 a emisiunii Adevăruri despre trecut, la TVR 1. De la ora 22.00, ne vor vorbi atât arhiva, cât şi câţiva interlocutori: Lavinia Betea, Margareta Stroie şi Victoria Matei – angajate ale Casei de Economii şi Consemnaţiuni; Mioara Popa, fostă învăţătoare, responsabilă a unei Case de Economii Şcolare şi norocosul Călin Petrescu – depunător şi câştigător.

 

Obsesia de a fi econom, de a aduna bani albi pentru zile negre, răzbătea din toate îndrumările fostului regim. Stilul de viaţă impus de conducători, prin codul eticii şi echităţii socialiste, definea modestia ca fiind cea mai de preţ calitate a cetăţeanului comunist. Noul episod, al şaptelea al seriei Adevăruri despre trecut, dedicat poveştii CEC-ului, va putea fi urmărit la TVR 1. Realizator – Roxana Tarhon, Producător – Raluca Rogojină.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending