Connect with us

Emisiuni

TVR 1 difuzeaza cel mai vizionat documentar al anului 2010, „Kapitalism”

Published

on

Reclame

TVR 1 transminte joi seara, de la ora 22.10, cel mai vizionat documentar al anului 2010 în cinematografele din România, „Kapitalism – Reţeta noastră secretă", în regia lui Alexandru Solomon. Sub genericul Documentarele Televiziunii Române, TVR1 difuzează în fiecare joi, de la ora 22.10, o serie de filme ale istoriei noastre recente.

Filmul se bazează pe un casting excepţional, cu superstar-uri adevărate: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Gigi Becali sau Dan Diaconescu sunt personaje reale, care apar în film aşa cum nu au fost văzuţi niciodată. „Auzim deseori cum s-au îmbogăţit aceşti oameni după căderea comunismului, dar nu avem acces decât la frânturi şi clişee despre ei. „Kapitalism – Rețeta noastră secretă” îi pune laolaltă şi permite să îi cunoaştem direct, în viaţa de zi cu zi, pe cei mai bogaţi şi, în fond, pe cei mai puternici oameni din România.”, a declarat Alexandru Solomon, regizorul documentarului.

„Kapitalism – Reţeta noastră secretă” descrie drumul nostru de la un comunism cu faţă urâtă la o democraţie originală de piaţă. „Şi cine ştie mai bine cum a fost drumul decât câştigătorii? Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe ei în luptă. Urmăriţi-i la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croazieră cu iahtul şi aflaţi care e reţeta lor. La noi, Capitalismul începe cu litera K, un cocktail exotic în care se amestecă banii, puterea și trecutul comunist.”, continuă Alexandru Solomon.

 „Kapitalism – Reţeta noastră secretă" a fost lansat pe marile ecrane din România în primăvara anului 2010 de compania de distribuţie Parada Film. Documentarul a fost selecţionat în competiţia a prestigioase festivaluri de film precum: Sarajevo
Film Festival, Jihlava International Documentary Film Festival, Goteborg Film Festival şi nu numai.

Moderatorul Bogdan Şerban Iancu îi aşteaptă pe telespectatori în fiecare joi, de la ora 22.10, pentru o lecţie de istorie recentă. Primul film din seria Documentarele Televiziunii Române, „Piepturi goale, buzunare pline”, difuzat pe 13 octombrie la TVR 1, a purtat semnătura realizatorului Cornel Mihalache.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending