Connect with us
Avatar

Published

on

TVR 1 continuă difuzarea seriei de interviuri a Irinei Păcurariu duminică, 19 iunie, ora 18.00

„Cea mai puternică amintire a mea din România este vizita pe care am făcut-o împreună cu soţia mea la colonia de leproşi de la Tulcea, singurul loc din lume unde leproşii încă mai locuiesc în colonie”, mărturiseşte Jonathan Scheele, invitatul Irinei Păcurariu pe Culoarele puterii, serie de interviuri difuzată de TVR 1. Tot Jonathan Scheele consideră că eticheta de ţară care nu are grijă de orfanii ei nu se va şterge pentru România atâta timp cât ONG-urile vor continua să adune bani de la fundaţiile internaţionale tocmai în acest scop.

În cea de-a doua parte a Culoarelor puterii (duminică, ora 18.00), realizatoarea Irina Păcurariu aduce faţă în faţă două generaţii: omul de afaceri Ion Ţiriac şi Sebastian Burduja, liderul Ligii Studenţilor Români din străinătate.

„Lobby-ul românesc se poate face şi prin zecile de mii de studenţi români care învaţă în marile universităţi ale lumii”, este de părere Sebastian Burduja, liderul Ligii Studenţilor Români din străinătate. „Chiar dacă nu se vor întoarce toţi în România, este important”, consideră Burduja, „ca indiferent unde s-ar afla, să se orienteze cu faţa spre România”. Iar Ion Ţiriac recunoaşte că pariul cu sportul românesc este, poate, singurul pariu din viaţă pe care nu l-a câştigat. „Numai n-am violat un ministru al învăţământului românesc pentru a introduce trei ore de sport pe săptămână la şcoală”, mărturiseşte Ion Ţiriac.

Invitaţii speciali ai Irinei Păcurariu, pe lângă îndrăgitul Jonathan Scheele, vor fi Ziad Alahdad, primul şef al Băncii Mondiale la Bucureşti, dar şi alţi profesori şi lideri de opinie de la Universitatea Stanford.

Jonathan Scheele a ajuns în România ca reprezentant al Comisiei Europene şi a plecat pe jumătate român, fiind cel mai cunoscut oficial internaţional în misiune la Bucureşti. Profesorul Larry Diamond, trimis special al administratiei Bush în Irak, a scris o carte celebră despre cauzele eşecului american acolo. De asemenea, el este cel mai mare specialist din lume în ceea ce se numeşte “democracy studies”, fiind şef al catedrei de specialitate la Stanford University. Director al Hoover Institute, Diamond a publicat recent un studiu despre democraţia românescă. Profesorul Patrick Chamorel a lucrat cu trei preşedinţi ai Franţei, fiind unul dintre apropiaţii de Sarkozy. Pe Culoarele puterii, Patrick Chamorel va vorbi mai ales despre problema rromilor, expertiza sa fiind pe Franta şi pe relaţiile SUA-UE.

Irina Păcurariu mai stă de vorbă şi cu Ziad Alahdad, primul director pentru România al Băncii Mondiale şi cu Kathryn Kogel, primul director Freedom House în România, personalitate relevantă pentru procesul de democratizare a presei româneşti, fiind cea care a implementat BRAT.

 

Despre seria de interviuri Culoarele Puterii, realizată de Irina Păcurariu

Realizatoarea Irina Păcurariu continuă la TVR 1 seria de interviuri Culoarele puterii, în care telespectatorii pot face cunoştinţă cu importante personalităţi din zona politicii, din lumea afacerilor sau domeniul academic din întreaga lume, personalităţi care pun sub lupă guvernarea românească din ultimii 20 de ani. Secrete ale istoriei noastre recente, declaraţii în exclusivitate, adevăruri nespuse se regăsesc în seria de interviuri realizată de Irina Păcurariu şi difuzată TVR 1 duminică, de la ora 18.00.

„Relaţiile stabilite între unii dintre străinii care au reprezentat importante foruri internaţionale cu instituţii şi oficiali români fac o radiografie a tinerei noastre democraţii şi spun povestea unei Românii neştiute”, declară Irina Păcurariu, realizatoarea seriei Culoarele puterii, pe care TVR 1 o difuzează duminica, de la ora 18.00.

Comentarii

comments

Facebook

IN Trending