TVR 2 sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi cu un concert ca o rugăciune, „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

TVR 2 sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi cu un concert ca o rugăciune, „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun”

Published

on

Artiști de renume vor readuce în casele telespectatorilor TVR 2, joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, muzica şi armonia Sfintei Sărbători a Crăciunului pentru creștinii de rit vechi.

 

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” este titlul evenimentului muzical organizat şi produs în luna decembrie de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, în co-producţie cu SRTv, în parteneriat cu Asociaţia Cultura pe Cuvânt şi Asociaţia SIGNIS România şi cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, care va fi redifuzat de TVR 2, joi, 7 ianuarie, de la ora 13:30, cu ocazia Sfintei Sărbători a Crăciunului pe rit vechi. Este un eveniment muzical unic, dintr-un lăcaş de cult cu o puternică încărcătură spirituală, Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif.


Într-o perioadă dificilă, în timp de pandemie, mai mulți artiști de renume au răspuns invitaţiei de a aduce în casele românilor muzica şi armonia sărbătorilor de iarnă, „Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun”, un concert susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor și participarea artiștilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron, Veronica Anușca, Andrei Lazăr, Silvia Micu, Marius Boloş, organistul Eduard Antal şi a Corului Catedralei Sf. Iosif, dirijor Andrei Stănculescu.

„Sunt extrem de onorat de invitația Catedralei Sf. Iosif pentru că în primul rând mi-a dat prilejul de a mă reîntoarce la pupitrul Orchestrei Simfonice București, alături de tatăl meu, Ionel Tudor. Vă invităm la un concert absolut minunat, cu energie extrem de specială în pragul Crăciunului”, a spus compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.

„După o lungă perioadă de timp am reușit să ne revedem cu muzicienii Orchestrei Simfonice București, alături de interpreți dragi într-un concert frumos, un concert sensibil, cu voci foarte mari și foarte frumoase, un repertoriu adecvat sărbătorilor. Un concert care să meargă direct la sufletele dumneavoastră”, a adăugat compozitorul și dirijorul Ionel Tudor.

„Har și Dar, lumină și bucurie de Crăciun” vine în întâmpinarea tuturor celor care, prin intermediul transmisiunii TVR, se vor alătura rugăciunii înălţate lui Dumnezeu în zi de mare sărbătoare creştină, pentru sănătatea poporului român şi a întregii lumi afectate de criza sanitară actuală.

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit Romano-Catolic de București, explică astfel semnificația titlului evenimentului: „Venirea lui Dumnezeu în lume este „har” pentru a ne spune că este cu totul gratuită. În timp ce aici pe pământ totul răspunde logicii lui a da pentru a avea, Dumnezeu vine în mod gratuit. Iubirea lui nu este negociabilă: nu am făcut nimic pentru a o merita și nu o vom putea recompensa niciodată. Ce e de făcut în fața acestui har ? Un singur lucru: să-l primim ca dar.”

Credit Foto: SIGNIS Romania / Alex Micsik

Advertisement

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending