Connect with us

Program TV

TVR 3 ne invită din nou la teatru în cadrul programului Teatrul Naţional de Televiziune

Bianca Bujor - Editor Coordonator

Published

on

            Dacă vă era dor de spectacole bune de teatru, TVR 3 vă invită să urmăriţi opere dramaturgice de excepţie, chiar din confortul propriei locuinţe. Iubitorii teatrului se bucură deja de nouă săptămâni în care Teatrul Naţional de Televiziune continuă să se vadă zilnic pe postul Televiziunii Române. Zilele acestea se împlinesc 160 de ani de la naşterea lui A.P. Cehov (1860 – 1904), unul dintre cei mai importanţi dramaturgi universali.

Dacă aţi pierdut difuzarea de ieri a piesei „Unchiul Vanea” ce aparţine lui Cehov, astăzi, 20 mai veţi putea urmări spectacolul în reluare pe TVR 3, de la ora 14:05. O producţie TVR din anul 1968, în adaptarea şi regia artistică a lui Ion Barna, tradusă de Mony Ghelerter și Radu Teculescu. În distribuţie îi puteţi vedea pe actorii Margareta Pogonat, Silvia Popovici, Constantin Rauțchi, Gheorghe Cozorici, Ion Marinescu, Eliza Petrăchescu şi Mircea Cojan. Decorurile aparţin lui Vasile Rotaru, iar de imagine a fost responsabil Nicolae Niță.

Miercuri, 20 mai, ora 20:00 urmăriţi o altă premieră marca A.P. Cehov, „Cerere în căsătorie”. Piesa se poate vedea la TV pe TVR 3, online pe pagina YouTube a Arhivei TVR https://www.youtube.com/watch?v=3ENY6jq0JxY&feature=youtu.be și pe pagina de Facebook a Casei de Producție TVR https://www.facebook.com/casadeproductietvr/

„Cerere în căsătorie” este un spectacol în regia lui Victor Olăhuţ, regia TV aparţinându-i lui Tudor Chirilă, o coproducție Cultură-n şură şi Teatrul de Artă București, preluat în cadrul programului Teatru în TVR – Grădina Moliere 2019. În rolurile principale îi puteţi urmări pe actorii Florentina Năstase, Constantinescu George și Valentin Cristian Terente.

Regizorul Victor Olăhuţ ne spune câteva cuvinte despre piesă: Un lucru e cert: îţi trebuie ceva curaj să faci o cerere în căsătorie. Ei bine, peţitorul nostru nu-l are. Ar vrea să se însoare, fata îi place, la o adică şi cu socrul s-ar putea înţelege, dar nici legat de glie nu s-ar vrea. Şi unde e o problemă, se ştie, apar mai multe. Nu există moment mai prielnic ca acela de dinaintea unei cereri în căsătorie, pentru a dezgropa toate certurile, bârfele, neînţelegerile între două familii. Dar, cum dragostea învinge totul sau, mai bine zis, cum oamenii se ceartă ca să aibă de ce să se împace, aşa şi tinerii noştri, până la urmă iau o pauză de la scandal.”

            Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect al Casei de Producţie TVR, difuzat pe canalele TVR, producător coordonator Demeter András István. Programele TVR pot suferi modificări în funcţie de evenimentele de ultimă oră.

Detalii suplimentare despre spectacole pe:
http://tvr3.tvr.ro/
http://www.tvr.ro/comunicate-casa-de-productie.html#view

Comentarii

comments

Editor Coordonator | bianca.bujor@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending