TVR a transmis Guvernului un proiect de lege privind acordarea de bani pentru recepţia TV digitală - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

TVR a transmis Guvernului un proiect de lege privind acordarea de bani pentru recepţia TV digitală

Published

on

Televiziunea Română a anunţat că a înaintat Guvernului un proiect de lege privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de echipamente de recepţie a programelor de televiziune în sistem digital, însă TVR nu a precizat care este suma necesară în acest sens, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat, reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv), proiectul a fost transmis Guvernului, marţi, şi vizează sprijinirea categoriilor defavorizate, stabilite pe criterii sociale, pentru asigurarea dreptului constituţional la informare şi după data de 16 iunie 2015, când va fi oprită transmisia analogică terestră în România.

Propunerea legislativă prevede, printre altele, categoriile de beneficiari, precum şi modalitatea în care vor fi acordate ajutoarele financiare, precizează TVR.

„Televiziunea Română are datoria legală şi morală de a întreprinde orice acţiune în scopul asigurării dreptului constituţional la informare”, spune preşedintele – director general al TVR, Stelian Tănase.

Potrivit TVR, aproximativ 90% dintre gospodării sunt abonate la operatorii de cablu şi nu vor fi influenţate de trecerea de la emisia analogică terestră la emisia digitală, însă aproximativ 7% din gospodării (aproximativ 500.000) sunt dependente de recepţia terestră a programelor de televiziune, conform datelor oficiale.

Ziua de 16 iunie 2015 este data limită de funcţionare a transmisiunilor analogice de televiziune în Europa. După această dată, programele de televiziune vor fi recepţionate în sistem digital terestru, mai spune TVR.

CITESTE SI:

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending