Connect with us

ALL MEDIA

TVR, amendat cu 70.000 de lei de CNA pentru doua emisiuni si un documentar

Avatar

Published

on

Societatea Romana de Televiziune (TVR) a primit o amenda din partea CNA in valoare de 70.000 de lei din cauza unui documentar “Mostenirea clandestina”, al Monicai Ghiurco, scos de Stelian Tanase de pe post.

„Nu s-a monitorizat in acea saptamana postul din motive tehnice. Dar va putem pune la dispozitie copia playlist-ului”, a declarat Irina Radu, producator general la TVR, dat fiind faptul ca reprezentantii postului TVR nu au adus caseta martor.

Propunerile de amenda au fost: 100.000 lei – Narcisa Iorga, Viorel Vasile Buda – 50.000 de lei. Avand in vedere ca membrii Consiliului nu au votat, Narcisa Iorga a propus amenda de 70.000 de lei, propunere acceptata.

Pe langa cenzura, postul a fost amendat si pentru o editie a emisiunii “Pretuieste viata”, in care o fetita de 9 ani a fost intrebata de situatia dificila de acasa, adresandu-i-se întrebari legate de evenimentele violente suferite în familie, si una a emisiunii “Ora Regelui”.

„ Republica a distrus familia si valorile culturale nationale. De ce nu sunt operele lui Brancusi si ale altor mari artisti de origine romana in Romania? Din cauza republicii.

A vrut poporul roman republica? A votat-o? Niciodată. Republica din Romania este ilegitimă. De 66 de ani. Cum sa condamni comunismul si sa nu condamni republica?

Procesul comunismului in Romania trebuie să inceapă cu restaurarea monarhiei pentru ca alungarea Regelui Mihai a avut urmari catastrofale in fiinta acestui popor. Niciun presedinte nu a fost, nu este si nu va fi legitim.

Toate legile, toate Constitutiile impuse dupa 30 decembrie 1947 sunt ilegitime. Nu poti legifera un furt, o hotie. Poate in Romania. Republica romana este o hotie”, a spus Marilena Rotaru in emisiunea “Ora Regelui”.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014.

Gala Premiilor Radar de Media va avea loc în data de 19 martie 2014, la Ambasad’Or Events & Leisure.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

1 Comment

1 Comment

 1. Avatar

  Toma Elisabeta

  5 martie 2014 at 16:03

  CENZURA SI ABUZ IN SERVICIU LA TVR in 2014 !!!
  Referitor la ședința Consiliului Național al Audiovizualului din 4 martie a.c. la care am participat în calitate de reclamant al actului de cenzură comis de Directorul General interimar al TVR, Stelian Tănase, asupra difuzării pe TVR Internațional (TVR Moldova) a apreciatului documentar “Moștenirea clandestină“, un caz deja consacrat de presă sub numele de “cazul Tănase”, precizăm următoarele:
  – Nu am fost invitați să participăm la ședința publică a Consiliului în care s-a dezbătut acest caz (27 februarie a.c.), deși am purtat corespondență cu CNA, solicitând expres acest lucru. În adresa oficială primită în data de 3.03.2014 cu nr. 2708 RF, am fost informați că ”audierile pe acest caz s-au încheiat, iar în ședința publică din 4.03.2014 se va dezbate modul de soluționare a acestui caz de către Consiliul”.
  – Federația Societatea Civilă Românească, indignată că nu i se acordă importanță și că nu i se acceptă de către cei care o reprezintă dreptul legitim la a-și susține public punctul de vedere, cere ca membrii societății civile să poată participa în organismele de conducere ale instituțiilor publice, în speță TVR, acolo unde este vorba de banul public și avuția națională, astfel încât să poată fi monitorizată cheltuirea banului public și să împiedicăm falimentarea Televiziunii naționale. De aceea, noi, reprezentații FSCR ne-am rezervat dreptul de a participa la ședința de astăzi, chiar dacă, repetăm, din motive care ne scapă, nu am fost invitați!
  – Am constatat cu surprindere că subiectul sesizării noastre, domnul Stelian Tănase care a devenit un subiect național, sfidează instituția de monitorizare a audiovizualului numită CNA prin lipsa de interes și aroganța manifestate. Ne-a făcut plăcere, însă, să constatăm că mulți dintre membrii CNA (în mod special domnul Radu Gabrea, doamnele Narcisa Iorga și Monica Gubernat) au avut o atitudine de bun simț și nu au negat evidența, aceea că s-a produs un act de cenzură și un abuz în serviciu, încadrate conform legilor în vigoare. Nici ceilalți nu au fost împotriva argumentației aduse de cei menționați anterior, însă au încercat să minimalizeze gravitatea faptei, adoptând în cele din urmă sancționarea cu amendă, ceea ce confirmă faptul că aproape toți au fost de acord că Stelian Tănase a greșit! Întrebarea societății civile românești cu privire la această decizie a CNA de amendare a postului public cu 70.000 de lei este următoarea: Cine va suporta această penalizare? O plătește domnul Stelian Tănase, așa cum ar fi normal, pentru că el a cenzurat, sau o plătim noi toți, cei care nu avem nicio vină și nicio responsabilitate directă că această funcție publică de interes național este politizată și ocupată de domnul Stelian Tănase cu ale lui practici dictatoriale?
  – ”Apocalipsa” de la Televiziunea publică a venit mai devreme decât era programată, prin dispariția misterioasă a casetei-martor, culmea coincidenței, la fel cum s-a întâmplat cu originalul contractului de autostradă încheiat cu Bechtel, care nu se mai găsește și care a adus prejudicii de miliarde României.
  – Au fost invocate de membrii CNA elemente ca: responsabilitate și competențe profesionale, editoriale, care prin sancțiunea dată confirmă că i-au lipsit cu desăvârșire domnului Tănase, situație în care se consideră că a săvârșit un abuz în serviciu, coroborat și cu alte fapte relatate în presă și confirmate chiar de cel în cauză. Pentru o înțelegere corectă și o decizie obiectivă în ceea ce îl privește pe actualul director interimar, cerem să fie studiat în detaliu CV-ul complet al acestuia, în mod special activitățile pe care le-a desfășurat înainte de 1989, într-un sistem în care s-a format și a activat, formându-se ca intelectual și acționând ca atare în noul sistem, cu practicile retrograde relevate mai sus!
  FSCR condamnă vehement un asemenea comportament într-o instituție de presă liberă, democratică și care aparține de drept și de fapt poporului și nu unei persoane sau alteia, în funcție de conjunctura politică.
  Ținând cont de cele întâmplate la TVR în ultimii 24 de ani și mai ales în ”momentul negru” al domnului Stelian Tănase în care a întrerupt cu de la sine putere emisiunea ” Moștenirea clandestină” după doar 8 minute, cenzurând-o, gest arbitrar care ne obligă să ne aducem aminte de cei care l-au propus și îl susțin în continuare în funcție și care au avut ”marțea neagră” a modificării Codului penal în interes personal și de grup, de faptul că domnul Stelian Tănase a fost propus și votat de o majoritate parlamentară care nu mai există, de retragerea masivă din Guvern și din instituțiile publice a grupului politic care l-a propus director la TVR și mai ales de gravitateai faptelor comise de acesta, cerem imperativ demiterea din funcție a domnului Stelian Tănase, în cazul în care acesta nu își va prezenta singur demisia și scuzele de rigoare față de cei prejudiciați de acțiunea lui.
  De asemenea, în baza evidențelor, a pagubelor, a amenzilor, a demiterilor și nu în ultimul rând a fraudelor provocate la TVR în ultimii 24 de ani, cerem organelor statului să se autosesizeze și să demareze un audit complet, autorizat, monitorizat de societatea civilă, care să identifice cauzele reale și responsabilii pentru dezastrul financiar de la TVR, responsabili care trebuie făcuți să plătească!
  Totodată, cerem o nouă conducere, depolitizată, la această instituție, care să fie pusă în slujba interesului public, al cetățeanului, să aibă experiență în domeniul administrării unei societăți publice de televiziune, iar ca sarcină ieșirea din dezastrul economic și de imagine în care se află azi o instituție simbol a democrației românești: Televiziunea Română Liberă!
  Încrezători în buna credință a membrilor CNA, solidari cu angajații TVR care sunt în continuare umiliți, desconsiderați și marginalizați de vremelnicele și incompetentele conduceri politizate, noi, reprezentații FSCR, cerem o decizie urgentă de schimbare radicală a modului de funcționare a Televiziunii Publice, astfel încât poporul să simtă că îi sunt reprezentate în mod direct interesele. Suntem gata să contribuim cu oameni competenți și onești pentru îndreptarea tuturor aspectelor negative din TVR și pentru asigurarea unei funcționări eficiente pe măsura importanței acesteia.

  FEDERAȚIA SOCIETATEA CIVILĂ ROMÂNEASCĂ
  http://fscro.eu/cenzura-si-abuz-in-serviciu-la-tvr-in-2014/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Proiecte

Hope and Homes for Children și Kaufland România au început construcția primei case de tip familial din municipiul Iași

Avatar

Published

on

            La finalul lunii iunie 2020, au început lucrările de construcție la prima casă de tip familial pe care Hope and Homes for Children o dezvoltă împreună cu Kaufland România în municipiul Iași. După finalizarea lucrărilor, în această casă vor locui 12 copii din Centrul de Plasament „Ion Holban” din Iași, aflat în proces de închidere.

 

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași pentru închiderea Centrului de Plasament „Ion Holban” a fost inițiat în anul 2014. În prezent, în acest centru locuiesc 65 de copii, fiecare copil fiind evaluat individual de specialiști pentru a găsi cele mai potrivite alternative de locuire și îngrijire, după închiderea centrului. Până la finalul anului 2021, 12 dintre copii se vor muta în prima casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children și Kaufland România. Alți 12 copii se vor muta în cea de a doua casă de tip familial ce urmează să fie construită.

Hope and Homes for Children și Kaufland România colaborează încă din anul 2014, iar în prezent derulează un parteneriat strategic prin care compania susține programul de închidere a instituțiilor de tip vechi desfășurat de Fundație în județul Iași. Parteneriatul se desfășoară în perioada 2020-2022 și are o valoare de 440.000 euro, fonduri care acoperă construcția a două case de tip familial în care vor fi mutați copiii din centrul de plasament.

 

La evenimentul prin care s-a marcat începerea construcției primei case de tip familial din Municipiul Iași au participat Florin Ion, director general, DGASPC Iași, Anna – Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România şi Radu Tohătan, manager departament asistență socială, Hope and Homes for Children.

 

            „Începem construcția unei case noi pentru 12 copii care nu au cunoscut căldura de acasă. O casă este mai mult decât cei patru pereți și un acoperiș, o casă găzduiește speranțele, visurile, momentele bune, dar și momentele de încercare ale celor care o locuiesc. Toate elementele care transformă o casă în acasă. Noi, la Kaufland România, credem în misiunea Hope and Homes for Children de a oferi tuturor copiilor din orfelinate un acasă și sprijinim eforturile Fundației, având credința că implicarea face diferența.”, spune Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România.

 

În casele de tip familial, locuiesc 10-12 copii care primesc îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă și, acolo unde este posibil, pregătire în vederea integrării socio-profesionale. Mai presus de orice, copiii trăiesc într-un mediu cât mai apropiat de cel familial.

            „Din când în când, din păcate mult prea rar, apar oameni și companii care, prin implicarea lor civică, au rol catalizator, modifică destine, schimbă comunități. Așa cred că se întâmplă cu acest parteneriat dintre Hope and Homes for Children și Kaufland România. Deja de 6 ani clădim împreună nu doar case pentru copiii și tinerii vulnerabili, ci modele de responabilitate socială corporativă și individuală. Astfel de parteneriate devin, prin efectele lor, schimbări de paradigmă pentru beneficiarii lor și o şansă reală la o viață în care cuvinte ca familie sau iubire, capătă sens.”, transmite Ștefan Dărăbuș, director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children.

Iași este județul în care există, în prezent, cele mai multe instituții de tip vechi și cei mai mulți copii în sistemul de protecție din România. În 1997, la nivelul județului existau 35 de centre de plasament în care erau instituționalizați peste 5.000 de copii. În 2019, în județ mai existau 9 astfel de instituţii.

            „Parteneriatul cu Hope and Homes for Chidren România este unul de succes și durează de câțiva ani. Alături de ei am închis două centre mari din județ: Centrul Rezidențial „Veniamin Costache” și cel de la Târgu Frumos. După acest model de parteneriat public-privat, alături de Hope and Homes for Children, am construit 4 case de tip familial și acum o pornim pe cea cu numărul 5.”, declară Florin Ion, Director General, DGASPC Iași.

Hope and Homes for Children are ca obiectiv închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi din România și eliminarea instituționalizării ca formă de protecție a copilului. Până la această dată, s-au investit peste 35 de milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului, închizând instituții de tip vechi, reintegrând copiii în familia naturală sau extinsă, plasându-i în grija asistenților maternali profesioniști sau mutându-i în case de tip familial. Un alt program important este prevenirea separării copilului de familie prin care se oprește intrarea altor copii în sistemul de protecție și centre de plasament.

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

A încetat din viață Dumitru Comănescu, Cel mai Vârstnic Bărbat al Planetei

Avatar

Published

on

            Sâmbătă dimineață, pe 27 iunie 2020, domnul Dumitru Comănescu a încetat din viață la vârsta de aproape 112 ani, pe care trebuia să o împlinească la început de noiembrie. Timp de o lună a fost pe primul loc în clasamentul celor mai vârstnici bărbați ai Planetei.

 

Premiat anul trecut de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București în cadrul Proiectului VIEȚI CENTENARE, cu doar câteva zile în urmă, pe 24 iunie, domnului DUMITRU COMĂNESCU, a fost decorat cu distincția CRUCEA PATRIARHALĂ de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Oxtodoxe Române, pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare Bisericii și societății. Este cea mai înaltă distincție pe care o poate primi un creștin ortodox mirean. Și pentru aceasta, vă mulţumesc cu recunoștință !”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh DANIEL. A fost onorată astfel, o viață exemplară, definită de cumpătare, înțelepciune și credință în Dumnezeu.

 

Distinsul Centenar DUMITRU COMĂNESCU a fost premiat de către Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul Proiectului VIEȚI CENTENARE derulat prin ​Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti​, cu suma de 5.000 lei ​și o plachetă onorifică drept „omagiu adus vieții şi contribuţiei la dezvoltarea societăţ​i​i şi a comunităţii Municipiului Bucureşti şi ​ca ​o recunoaştere a respectului și preţuirii faţă de seniorii bucureşteni”. ​

 

Urmare a demersurilor efectuate de CSMB, pe 29 iunie 2019, DUMITRU COMĂNESCU a fost declarat oficial de către Direcţia pentru Evidența Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti.

            „Regretăm nespus trecerea în neființă a domnului Dumitru ComănescuÎntâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecție despre viață şi credință, despre responsabilitatea pe care o avem față de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăși și a învinge marile, dar și micile încercări ale vieții, despre virtute, omenie, bunătate și înțelegere. Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului VIEȚI CENTENARE, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetățean al Municipiului București și, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viață, din lume. Gândurile sale frumoase, pline de înțelepciunea omului care a privit drept în ochi viața, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită caldură şi bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile și îndemnurile optimiste și ne-a lăsat amintiri de neuitat ! Ne veți lipsi domnule Dumitru Comănescu ! Odihnă veșnică !”, a spus Alexandra Dobre (Director General al Centrului pentru Seniori al Municipiului București).

 

DUMITRU COMĂNESCU a fost OMUL POVESTE care a scris istorie. Iubitor de matematică, dar pasionat de plante, pasiune ce l-a condus către meseria de inginer agronom, s-a aflat în spatele frontului pentru a asigura pâinea țării în cel de-al Doilea Război Mondial. A muncit cu pasiune timp de peste 70 de ani, a avut o viață cumpătată, mereu înconjurat de familie. A supraviețuit și ne-a încurajat pe toți în perioada pandemiei, însă de acum le va cânta romanțele atât de dragi și va recita poezii, doar îngerilor.

 

S-a născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, judeţul Prahova. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să își găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor.

A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatologică. Abia împlinise 86 de ani când s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, domnul Comănescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, așa încât şi-a prelungit activitatea. Secretul longevităţii sale a fost dragostea pe care i-a oferit-o familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi.

 

Drum lin printre Stele Centenare, Domnule DUMITRU COMĂNESCU !

Dumnezeu să îl odihnească în pace !

Condoleanțe familiei !

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din functia de presedinte TVR

Avatar

Published

on

Ca urmare a informării de presă cu titlul „Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din functia de presedinte- director general al Televiziunii Naționale!” apărută în mediul online, transmitem poziţia Preşedintelui-Director General al TVR, Doina Gradea:

 

Episodul la care se face referire în informarea de presă a fost o intervenţie surprinzătoare şi bizară în condiţiile în care, sub mandatul actualului CA, am făcut cele mai mari investiţii în TVR – atât la studioul central, cât şi la toate cele 5 staţii teritoriale, am reluat producţia unor evenimente de anvergură şi, mai ales, am asigurat o bună gestionare a bugetelor pentru a nu repeta episoade de tristă amintire din istoria SRTv care ajunsese, în 2016, la datorii de aproape 150 de milioane de euro.

 

Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice.

 

Menţionez că respectiva informare de presă, transmisă de un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv, nu reflectă întrutotul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR în şedinţa de astăzi.

 

Mai mult, reprezentanţii acestui sindicat participă la şedinţele CA în calitate de observatori, semnând o declaraţie de confidenţialitate şi asumându-şi că discuţiile interne se rezolvă intern şi nu pot fi făcute publice decât cu acordul tuturor membrilor CA.

În repetate rânduri, însă, acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate, aducând permanent daune de imagine televiziunii publice.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0