Connect with us

Emisiuni

TVR CINEMA, martor la succesul piesei „Faust”, la Bruxelles

Redactia Radar de Media

Published

on

TVR CINEMA prezintă duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la TVR CULTURAL, documentarul dedicat turneului la Bruxelles cu spectacolul „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete. Documentarul realizat de Sanda Vişan vă invită să fiţi martori ai succesului înregistrat de Teatrul Naţional din Sibiu, în capitala Belgiei.

Ilie Gheorghe (în rolul lui Faust) şi Ofelia Popii (în rolul lui Mefisto) evoluează alături de peste o sută de actori şi de muzicieni în magistrala viziune regizorală a lui Silviu Purcărete asupra celebrei capodopere dramatice “Faust” de J.W. Goethe. Concepţia scenografică a lui Helmuth Stürmer, costumele realizate de Lia Manţoc şi compoziţiile muzicale semnate de Vasile Şirli s-au contopit într-o experienţă teatrală unică la Hala Tour & Taxis din Bruxelles.

Pus în scenă pentru prima dată în capitala culturală europeană a anului 2007, Sibiu, şi având o prezenţă marcantă la cel mai mare festival de teatru din lume, cel de la Edinburgh (2009), spectacolul a ajuns în luna octombrie a anului trecut şi în centrul politic al continentului, la Bruxelles. Printre spectatorii aflaţi în sala teatrului bruxellez la ultima dintre reprezentaţiile trupei Teatrului National “Radu Stanca” s-a numărat şi Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Mesajul său, precum şi interviuri cu actorii din rolurile principale şi cu alte personalităţi importante prezente la spectacol puteti urmări în documentarul “Faust la Bruxelles”, semnat de Sanda Vişan şi difuzat de TVR Cultural, duminică, 29 ianuarie, de la ora 19.00.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending