TVR Cultural difuzează noi documentare din seria „Înţelepciune şi tradiţie” - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

TVR Cultural difuzează noi documentare din seria „Înţelepciune şi tradiţie”

Published

on

TVR Cultural difuzează noi episoade din seria de documentare „Înţelepciune şi tradiţie”, realizată de Radu Dănilă. Primul episod, „Leacuri tradiţionale – Începuturi şi taine” a fost difuzat duminică, 8 aprilie, de la ora 15.45.

 
Documentarul a explorat „tărâmul magic” al înţelepciunii populare româneşti şi a încearcat să readucă în atenţia generaţiilor de azi tradiţiile noastre populare. Din bătrâni, s-au păstrat nenumărate „reţete” a căror eficienţă a fost demonstrată de-a lungul timpului, iar multe dintre medicamentele de astăzi au la bază substanţe descoperite cu mult timp în urmă. Adevăratele leacuri sunt cele care respectă un principiu de bază al înţelepciunii româneşti: păstrarea legăturii cu natura.

În cadrul documentarului au participat Ovidiu Bojor (Doctor în Ştiinţe Farmaceutice, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale), prof.univ.dr. Radu Iftimovici (Membru al Academiei de Ştiinţe Medicale) şi conf.dr. Octavian Buda (Profesor de Istoria Medicinei la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti).

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending