TVR, datorii de 15,3 milioane de euro la European Broadcasting Union. Stelian Tănase, şanse mici pentru Euro 2016, iar Eurovisionul, în pericol! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

A-Z NEWS

TVR, datorii de 15,3 milioane de euro la European Broadcasting Union. Stelian Tănase, şanse mici pentru Euro 2016, iar Eurovisionul, în pericol!

Published

on

Televiziunea Română are datorii către European Broadcasting Union (EBU) de 15,3 milioane de euro, fapt pentru care şansele ca TVR să difuzeze Campionatul European de fotbal (Euro) din 2016 sunt mici, iar transmisia concursului Eurovision este, de asemenea, în pericol, informeaza Mediafax

Aceste informaţii au fost făcute publice de Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul TVR.

Din cele 15,3 milioane de euro, datoria pe care TVR o avea la EBU la data de 2 aprilie, 82% reprezintă licenţele pentru transmisii sportive şi cheltuielile tehnice aferente.

În acest context, Stelian Tănase a precizat că TVR încearcă, chiar şi „în ceasul al 12-lea”, să găsească o soluţie pentru a putea achiziţiona un pachet de 23 de partide din Euro 2016, inclusiv meciurile echipei României. Pe de altă parte, reprezentanţii Telekom România au anunţat, săptămâna trecută, că Dolce Sport este singura televiziune din România care va transmite toate cele 51 de partide ale celei mai mari competiţii fotbalistice din Europa, iar 28 de partide vor fi putea fi vizionate exclusiv pe canalele Dolce Sport.

Stelian Tănase a spus, luni, că TVR a făcut mai multe demersuri, în mod repetat, atât la Guvern, cât şi la EBU pentru a nu se ajunge la situaţia în care Televiziunea Română să nu poată difuza meciurile de la Euro 2016, având în vedere şi situaţia financiară dificilă în care se găseşte televiziunea publică.

„Anul trecut, în situaţia complicată a Televiziunii Române, încă de la numirea mea, deci în ianuarie, am început să facem vizite unor oficiali de înalt nivel, primul ministru, ministrul de Finanţe, şefii Comisiilor de cultură din cele două Camere, am scris diferite memorii, am fost în destule audienţe, încercând să anticipăm, pentru că ne-am dat seama că vine un moment de ruptură dacă nu rezolvăm din timp problemele pe care le avem. Din păcate, demersurile noastre nu au dus la un final”, a spus Stelian Tănase.

El a mai spus că demersurile TVR atât către oficialităţile române, cât şi către EBU continuă, în încercarea de a găsi o soluţie pentru difuzarea Euro 2016.

Citeste mai multe pe Mediafax.

Advertisement

Foto Credit: RADAR DE MEDIA (captura TVR)

CITESTE SI:

 

 

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending