sâmbătă, februarie 24, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăLIFE STYLELife StyleTVR INFO - START NEWS . Prima televiziune fără prezentatori se lansează...

  TVR INFO – START NEWS . Prima televiziune fără prezentatori se lansează în premieră în România (vezi emisiuni TVR Info)

  TVR INFO se lanseaza pe 31 decembrie 2008 la Jurnalul TVR de la ora 19.00. TVR INFO, premiera pe piata audiovizualului românesc, este a doua televiziune de nisa a SRTv, dupa TVR Cultural, centrata pe difuzarea de informatii utilitare si pe transmisii live din trafic.44189Postul va emite 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamâna. Informatia va fi transmisa telespectatorilor printr-un sistem performant de grafica, fara prezentatori.

  Canal cu acoperire nationala, TVR INFO se adreseaza unui public activ, din toate categoriile de vârsta, cu stiri de interes national, sportive, informatii meteo din ora în ora, interviuri si rubrici precum: info bursier, info bancar, info cultural, revista presei si auto moto info.

  Principalul pilon din grila postului va fi reprezentat de transmisiile live din trafic. Telespectatorii vor putea urmari imagini live din tara si din mari orase europene.

  Imaginile live vor fi difuzate 20-30 de minute pe ora, aproximativ jumatate din programul postului fiind unul în direct. În acest sens, TVR INFO are parteneriate cu diferite institutii ale statului, cum ar fi politia si primariile, dar si cu firme private.

  Ca serviciu public, TVR INFO, alaturi de celelalte cinci posturi ale TVR, cu acoperire nationala sau internationala, (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural si TVR International) va contribui la cresterea prestigiului si audientei Televiziunii Române, raspunzând unei nevoi fundamentale a omului modern: informarea în timp real.

  TVR INFO este preluat de operatorii de cablu în regim „must carry”. Receptia TVR INFO se face de pe satelitul Eutelsat W2. Frecventa de receptie este 11471MHz.

  „TVR INFO face parte din strategia Televiziunii Publice de a servi interesul public, informând telespectatorii 24 din 24 de ore. TVR INFO este un proiect unic dezvoltat de profesionisti din TVR. Prin performanta, calitate si audienta programelor, TVR INFO îsi propune sa fie o sursa independenta si credibila de informatii utilitare diverse” declara Presedintele – Director General al TVR, Alexandru Sassu.

  „În urma cu câteva luni puteam sa numar pe degetele de la o mâna oamenii care au crezut în TVR INFO. Cantitatea de informatie utilitara este imensa si dispersata. Este nevoie de un canal media care sa o gestioneze si sa o transmita publicului într-un mod obiectiv si atractiv. Faptul ca Societatea Româna de Televiziune reuseste sa ofere un astfel de serviciu ne consolideaza credinta ca ne facem datoria. Cred în TVR INFO din prima clipa. Am sansa sa coordonez un colectiv mic, care va deveni mai puternic în fiecare zi. Si aceasta se va vedea în calitatea programelor,” declara Coordonatorul TVR INFO, Cristina Leorent.

  EMISIUNI DIN GRILA TVR INFO

  LIVE

  Pilonul principal al grilei de programe este transmisia live de pe zeci de camere video a unor imagini din trafic de pe autostrazi, drumuri nationale, de pe bulevarde din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Timisoara, Tulcea, Botosani, Calarasi si din zone turistice: Predeal, Sinaia, Busteni, Poiana Brasov, litoral etc. Telespectatorii vor putea urmari imagini life si din afara granitelor tarii.

  CRAWL-URI TVR INFO

  Exista trei crawl-uri: unul pentru stiri de interes national, altul de informatii utilitare, iar pe al treilea ruleaza cotatiile bursiere online (de la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu). Evenimentele de ultima ora sunt aduse în atentia telespectatorilor printr-un sistem de alerta.

  STIRI

  TVR INFO prezinta stiri interne si externe din ora în ora. Conceptia este una bruta, astfel încât telespectatorul sa obtina informatia curata, sa si-o explice si sa traga singur concluziile, în functie de sistemul propriu de valori. Sunt acoperite toate domeniile: economic, social, politic, educatie, sanatate, financiar-bancar, administratie, turism, cultura etc.

  SPORT

  Fara cancanuri, bârfe si mondenitati! Doar sport adevarat! TVR INFO difuzeaza un program atractiv de stiri sportive, astfel încât chiar si necunoscatorii domeniului sa înteleaga informatia.

  METEO

  Este o analiza a fenomenelor meteorologice. Pe lânga vremea din tara cu detalii pe regiuni sau chiar judete, sunt prezentate informatii de pe continente, explicatii despre cum ne putem proteja de fenomenele meteo extreme, cu o scurta istorie atunci când este cazul.

  INTERVIURI

  Este o emisiune realizata cu specialisti pe diverse domenii, în functie de evenimentele zilei sau ale saptamânii. Sunt doua interviuri pe zi concepute din perspectiva utilitara, cu o durata de 10 minute fiecare si mai multe reluari.

  INFO BURSIER

  Este o rubrica financiara cu informatii din piata de capital din România (cotatii de la Bursa de Valori Bucuresti, Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu). Are o durata de 10 minute si este difuzata dupa închiderea burselor, în reluare noaptea si dimineata pâna la deschiderea lor.

  INFO BANCAR

  Este o rubrica financiar-bancara cu informatii despre piata bancara (curs valutar pe 10 valute, minim-maxim al caselor de schimb pe aceste valute, dobânzi depozite, credite, alte produse). Are o durata de 10 minute si este difuzata seara, în reluare noaptea si dimineata urmatoare.

  INFO CULTURAL

  Este o rubrica ce ofera informatii despre piese de teatru, opera si opereta, muzee, expozitii, concerte, diverse evenimente. Prin continut si mod de prezentare va atrage publicul spre cultura. Are o durata de 10 minute si este transmisa seara, în reluare noaptea si dimineata urmatoare.

  AUTO MOTO INFO

  Este o rubrica ce contine informatii din domeniile auto, moto. Are o durata de 10 minute si este transmisa sâmbata si duminica, cu mai multe reluari.

  REVISTA PRESEI

  Este o rubrica în care sunt prezentate stirile principale din presa scrisa centrala. Vinerea, telespectatorii vor urmari informatii despre România, aparute în presa internationala. Are o durata de 10 minute, este transmisa seara si în reluare dimineata urmatoare.

  www.tvr.ro

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Media
  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente