Connect with us

AUDIENȚE TV

TVR înregistrează record după record pe piaţa audienţelor, la Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2010

Published

on

Cu meciul Spania – Germania, a doua semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2010, TVR 1 a înregistrat din nou un record de audienţă. Media partidei a obţinut pe toate targeturile din cota de piaţă  cifre impresionante – 33%  pe national, 35.5% pe target urban, 35,6% pe comercial şi a înregistrat o medie de  2.665.000 de telespectatori  la nivel national.

Minutul de aur (înregistrat la ora 23.19) comun pe toate cele trei  targeturi de referinţă a atins un rating în valoare de  16,17% pe naţional şi 18,6% pe target urban, atunci  când s-a fluierat finalul partidei. Aşadar,  3.379.000 de telespectatori au urmarit TVR 1, care a obţinut astfel  48,5 % cotă de piaţă pe targetul naţional. Şi pe celelalte targeturi  televiziunea naţională a atins cote de de peste 50% din piaţă – 50,8 % urban şi  50,5 % comercial, cu un vârf de audienţă de 18,6% pe targetul urban, asta însemnând că un televizor din două erau deschise pe TVR 1.

Şi pe pagina de internet a TVR au existat cele mai multe accesări pe meciuri, taficul a crescut  cu 43% mai mult decât luna anterioară campionatului.  Ca număr de pagini servite, s-a bătut un record: s-a depăşit cifra de 4.500.000 de vizite, dintre care 1 milion  doar pe secţiunea  www.tvr.ro/FIFA2010.

Meciul din semifinala cu numărul doi a atins cote de audienţă greu de egalat şi este posibil ca doar finala de duminică să reuşească să-l detroneze.

Finala mică va avea loc  sâmbătă, 10 iulie, de la ora 21.30 – meciul dintre Uruguay şi Germania,  iar finala mare,  duminică, 11 iulie, ora 21.30 – partida Olanda – Spania. Ambele meciuri vor fi transmise de TVR 1 şi TVR HD, primul comentat de Mihnea Ionescu, al doilea de Marian Olaianos şi Mihnea Ionescu.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending