Connect with us

Evenimente

TVR organizează conferinţa CIRCOM Regional, la Timişoara

Published

on

 

Televiziunea Română, prin intermediul studioului TVR Timişoara, împreună cu CIRCOM Regional – Asociaţia televiziunilor regionale din Europa – organizează, în perioada 5-7 mai 2011, la Timişoara, cea de-a 29-a ediţie a Conferinţei CIRCOM Regional. Aceasta este cea mai importantă întâlnire anuală a asociaţiei.

 

Este pentru a doua oară când TVR organizează acest eveniment, după ce, în 1994, studioul de la Iaşi a găzduit prima conferinţă CIRCOM desfăşurată într-o ţară din Europa de Est. Printre televiziunile care au mai organizat această conferinţă de-a lungul anilor se numără BBC, RAI, France 3, ARD.

 

Desfăşurată sub tema „Mai multă calitate, mai puţini bani” (“Doing It Better, Spending Less”), conferinţa de la Timişoara va aduce în prim-plan probleme presante pentru serviciile regionale de televiziune, cum ar fi: menţinerea standardelor de calitate de producţie în condiţiile bugetelor reduse; beneficiile coproducţiilor şi ale schimbului de programe; promovarea eficientă a programelor, în special prin intermediul reţelelor sociale.

 

„TVR îşi propune să devină un spaţiu de dezbatere care să angreneze atât societatea civilă şi publicul, cât şi profesionişti ai industriei media”, a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General al TVR.

 

„Dialogul şi schimbul de idei cu alte staţii din Europa nu pot reprezenta decât un pas înainte în acest demers. Îmi doresc ca, la această conferinţă, să găsim soluţii concrete de colaborare, dar şi studii de caz prin care să putem creşte calitatea producţiilor, în condiţiile actuale de piaţă. Ceea ce este, în final, în beneficiul publicului telespectator.”, a adăugat Lăzescu.

 

Conferinţa de la Timişoara va reuni dezbateri, workshopuri, sesiuni de traininguri, prilejuind schimburi de opinii şi experienţă între profesioniştii mai multor televiziuni europene, membre ale CIRCOM. Vor participa la conferinţă atât manageri de televiziune, cât şi traineri şi jurnalişti.

 

TVR a început un proces de redefinire a rolului de serviciu public de televiziune. Astfel, TVR îşi propune să crească, pe termen lung, calitatea producţiilor şi a dialogului cu publicul şi să devină un reper în materie de jurnalism responsabil.

 

Anual, asociaţia premiază cele mai bune producţii regionale. De-a lungul anilor, Televiziunea Română a câştigat mai multe distincţii CIRCOM Regional.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Liceeni de toata lauda la Alimentatie rationala pentru sanatate 3

Published

on

FOTO CREDIT: ALEX BISI
 

Miercuri, 5 Decembrie a avut loc la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din capitala, cea de a 3-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate.

Circa 300 de elevi, profesori din licee din Bucuresti si inspectorii de la ISMB, Casa Corpului Didactic si Ministerul Educatiei Nationale au participat la eveniment si la sesiunile din cadrul celor doua paneluri.

De aceasta data, organizatorii au schimbat structura evenimentului, acesta fiind unul foarte bogat in activitati si workshopuri cu invitati speciali. Tema de la aceasta editie atat la proba in scris cat si la probele practice a fost ‚’Craciun si hrana sanatoasa’’.

In panelul 1 au deschis lucrarile Directorul Colegiului Tehnic Mihai Bravu, Prof.Ing Gabriela Lungu, Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan si Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi. Au urmat workshopul Dr. diabetolog Alexandra Alexescu, ‚’Dieta mediteraneana’’, li s-a vorbit elevilor despre importanta consumului de apa si apoi a urmat concursul pe echipe. In cadrul concursul s-au intrecut 8 echipe, fiecare dintre ele primind o cutie cu ingrediente si reteta, trebuind sa realizeze un preparat de Craciun si prezentarea acestuia  in 45 de minute. Desigur nu au lipsit momentele de tensiune si emotie, fiind premiate cele mai bune preparate pe criterii de gust si lucrul in echipa, elevii fiind alesi aleatoriu.

In panelul doi au sustinut workshopuri Chef Jakob Hausmann, Myria, Pastry Chef Gabriela Pascaru, Barmania si Chef John Menumorut.

Elevii au avut posibilitatea de aceasta data sa lucreze cu produse Horeca si sa utilizeze instrumente si ustensile de la Diqis, electrocasnice de la Myria si unitatile de gatit de la Whirlpool.

‚’ Ma bucur nespus ca acest eveniment a ajuns la un nivel calitativ extraordinar, elevii demonstrand ca sunt pregatiti si aratandu-si interesul pentru aceste activitati. Suntem deja la cea de a 3-a editie si schimbarile in bine sunt vizibile. Acest parteneriat cu Gabriella merge inainte si sunt sigura ca si de acum incolo vom realiza lucruri de fiecare data mai bune si mai frumoase in folosul elevilor nostri’’

                                  Prof.Dr.Ing. Daniela Crisan – Colegiul Tehnic Mihai Bravu

‚’Din punctul meu de vedere, astazi toti elevii au castigat! Sunt uimit de ceea ce au reusit sa creeze, in conditiile in care pentru multi dintre elevi a fost prima experienta in fata unei unitati de gatit si a unui juriu. Copiii acestia sunt fantastici. Sunt emotionat si fericit ca se intampla astfel de evenimente in Bucuresti!’’

                                                                Chef Jakob Hausmann – Mica Elvetie

‚’Din ce in ce mai multi tineri sunt interesati de stilul de viata sanatos si sunt dornici sa primeasca informatii in acest sens. Din punctul meu de vedere ca organizator, aceasta editie a fost probabil cea mai reusita, cea mai frumoasa si mai ales cea mai bogata editie. Elevilor nostri nu le-a fost deloc usor, a fost un eveniment lung, care a inceput la orele 10.00 si s-a incheiat la orele 16.00, au primit o sumedenie de informatii dar la final castigatorii au fost premiati si aplaudati iar in ochii lor se citea bucuria. Ne vedem la urmatoarea editie ce va avea loc in luna mai 2019, editie la care vom veni cu noutati ca de obicei’’

                                                   Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi – Organizator

Evenimentul a fost transmis live de catre BucurestiFM si atmosfera pe toata durata a fost intretinuta de Dj Marcous, dorind sa cream o atmosfera altfel, mai prietenoasa cu varsta participantilor. Elevii au primit diplome de excelenta, diplome de participare si castigatorii au fost premiati cu produse sanatoase oferite de partenerii evenimentului si cu albumul de centenar Agerpres.

Multumiri speciale tuturor celor care au avut incredere in proiectul nostru si fara de care un astfel de eveniment de anvergura, nu ar fi posibil. Totodata, multumim echipei de voluntari Arta Gustului alcatuita din Catalin Radulescu, Sorin Vlad, Alex Scotnotsis, Alex Bisi, grupul de profesori de la Colegiul Mihai Bravu si echipele partenerilor.

 

Invitati speciali:

Chef Jakob Hausmann – Master in Culinary Art

Pastry Chef Gabriela Pascaru

Chef John Menumorut – Corporate Chef Parmafood

Dr. Diabetolog Alexandra Alexescu

 

Parteneri institutionali:

Ministerul Educatiei Nationale, Casa Corpului Didactic, USAMV, Horting

Sponsori: Carrefour, Roche, Aqua Carpatica

Parteneri: Whirlpool, Myria, LEROY MERLIN, Barmania, Green Sugar, Microgreens, Cosul cu legume fructe, Kluth, Parmafood, La Molisana, Tabasco, Mutti, Pietro Coricelli, RoEvents, GreenColor, Musetti, Dr.Oetker Professional, Eisberg, Bioki, Fermele Crevedia, Fuchs, Nestlé Dessert, Diqis, DJ Marcous, Meggle, Apilife, Bioloi, MamaPan, Alex Bisi Photography.

Parteneri Media: Agerpres, Radio BucurestiFM, Actualitatea de Ilfov, Eva.ro, Gastromedia, TrendsHRB, Radar de Media, Retete de Sanatate

Un eveniment organizat de Colegiul Tehnic Mihai Bravu si Arta Gustului

Coordonatori de proiect:

Prof.Dr.Ing Daniela Crisan

Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi

 

Despre Colegiul Tehnic Mihai Bravu:

Scoala a fost infiintata in 1873 sub patronajul „Uniunii Constructorilor Romani”, organizand cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat. In 3 august 1948 – Legea 175 privind reforma învatamantului reorganizeaza invatamantul, scoala functionand sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, avand cursuri cu o durata de 4 ani. A functionat in mai multe locatii, in anul 1950 fiind construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramanand neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. Urmarind permanent racordarea ofertei curriculare la cererea de pe piata muncii, scoala ofera in prezent clase cu profil de Servicii avand urmatoarele specializari : Tehnician in gastronomie si Tehnician în hotelarie.

Director: Prof.Ing Gabriela Lungu

 

Despre Arta Gustului:

Arta Gustului a fost fondat in 2013 de catre Gabriella Pascaru Bisi, in vederea impartasirii pasiunii pentru gastronomie cu cititorii. Ulterior, intrand ca Ambasador in randurile Fundatiei Jamie Oliver’s Food, a inceput promovarea unui stil de viata echilibrat, sanatos, la indemana oricui in scoli si licee. Astazi, Arta Gustului are la activ peste 14 evenimente mari de educatie alimentara si multe sesiuni derulate in scoli si licee sau in cadrul unor evenimente de specialitate ca invitat, devenind intre timp si Ambasador Whirlpool Romania. Incercam sa reducem impactul bolilor legate de alimentatie in randul copiilor si parintilor si, desigur, ne dorim sa influentam factorii decizionali, dar mai ales elevii privind aspecte-cheie, cum ar fi problema obezitatii infantile si revenirea la un stil de viata simplu si echilibrat.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

100 de ore de repetiții pentru 3 zile de concerte Horia Brenciu

Published

on

 

Pentru Horia Brenciu, 2018 marchează trei aniversări definitorii: 25 de ani de când a debutat pe scena publică, 15 ani de când cântă alături de HB Orchestra și 10 ani de la primul său album.

Toate acestea vor fi sărbătorite așa cum se cuvine, adică împreună cu oameni care i-au fost alături încă de la început, în timpul concertelor mult așteptate de la Sala Palatului, de pe 7, 8 și 9 decembrie. Concertul devenit deja tradiție (are loc pentru al optulea an consecutiv) a cerut, ca de obicei, multă implicare din partea artistului pentru a se asigura că totul va ieși așa cum îi place cel mai mult: ireproșabil. Nu mai puțin de 100 de ore a petrecut Horia la repetiții, iar emoțiile cresc odată cu apropierea momentului în care va apărea din nou în fața miilor de oameni de la Sala Palatului.

Pentru prima dată, lista de piese ce vor fi cântate pe scena Sălii Palatului conține  în totalitate muzica proprie a lui Horia Brenciu. În plus, spectatorii vor vedea și mult conținut video, disponibil pe ecranele led de pe scenă.

Pe lângă Jeremy Ragsdale și trupa 3 O’Clock, Horia mai are un invitat, pe care îl păstrează surpriză. În culisele evenimentului sunt implicați nu mai puțin de 70 de oameni, care s-au asigurat că spectacolul va fi unul de referință.

„Acum 25 de ani, norocul îmi surâdea și deveneam primul prezentator din epoca modernă a televiziunii. După un sfert de veac, simt că parcă încep un nou drum, cu și mai multă energie, iar asta se datorează oamenilor. Fie că mă cunosc de la Robingo, de acum 25 de ani, sau de la X Factor, din zilele noastre, ei mi-au fost mereu alături, cu un sfat, cu o dojană, cu o super critică. Beneficiez de cel mai complex public din lume. La început, primeam scrisori. Acum, internetul e la putere și accesul e mult mai direct cu toți fanii mei, dar nimic nu poate înlocui spectacolul live, interacțiunea dintre noi, zâmbetele pe care le prind din sala de concert și muzica asta care ne unește pe toți. La 100 de ani de România, aniversez și eu sfertul meu românesc, cu prietenii mei dragi. Abia aștept”, declară Horia Brenciu.

Toate cele trei concerte de la Sala Palatului din 7, 8 și 9 decembrie sunt SOLD OUT.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Evenimente

Ecou urias al campaniei „Femei pe bancnote”, sustinuta de Kanal D!

Published

on

Foto Credit: KANAL D
 

Campania „Femei de bancnote”, sustinuta de Kanal D, in colaborare cu Janina Nectara, a avut un ecou urias in spatiul public romanesc.

Demersul vedetelor statiei pentru ca pe bancnotele romanesti sa se afle si figuri feminine care au constribuit decisiv la faurirea unui neam, a reusit sa deschida dialogul cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei. Dan Suciu, purtatorul de cuvant al acestei institutii, a intervenit in cadrul unei emisiuni televizate pentru a declara ca solicitarea „Femei de bancnote” este „cu adevarat intemeiata” si ca surprinde o realitate actuala ce trebuie luata in considerare. Oficialul BNR a mentionat ca in perioada urmatoare va fi analizata modalitatea prin care sa poata fi emisa o bancnota de circulatie nationala, pe care sa fie expusa o femeie de exceptie a Roamaniei.

Un prim pas a fost deja facut in cadrul campaniei, Banca Nationala a Romaniei lansand o bancnota aniversara, de colectie, in care apar Regina Maria si Regele Ferdinand.

Simona Patruleasa, Teo Trandafir, Silvia Ionita, Ilinca Obadescu, Vladimir Draghia, Mihai Ghita, Ernest s-au numarat printre sustinatorii activi ai acestui demers istoric. Povestile impresionante ale unor figuri feminine extraordinare au fost spuse in testimoniale emotionante, difuzate pe proprietatile online ale statiei si pe micul ecran. Toti sustinatorii campaniei isi pot vota in continuare favorita, accesand www.FemeiPeBancnote.ro, astfel incat chipul unei femei exceptionale a Romaniei sa fie pe o bancnota de circulatie nationala. Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu, Maria Tanase, Eugenia de Reuss Ianculescu, Haricleea Darclee, Iulia Hasdeu, Smaranda Braescu sunt doar cateva dintre personalitatile evocate prin intermediul campaniei „Femei pe Bancnote”.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending