TVR prin Stelian Tanase cere ajutor Guvernului pentru redresarea televiziunii publice

0
390

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) l-a mandatat pe Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, să solicite Guvernului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, acest punct ar fi fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei CA de miercuri de către Stelian Tănase, unii membri ai Consiliului nefiind de acord cu mandatarea lui Stelian Tănase în acest demers de a solicita Executivului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii, prin reorganizare.
În ultimele luni intrarea TVR în insolvenţă a fost invocată în mai multe rânduri ca fiind o soluţie fezabilă pentru salvarea TVR, însă Legea insolvenţei nu poate fi aplicată televiziunii publice.
Conform surselor citate, prin mandatarea lui Stelian Tănase să solicite Guvernului adoptarea de urgenţă a unor acte normative care să permită redresarea televiziunii publice se deschide calea către adoptarea de către Executiv a unei Ordonanţe de Urgenţă, ce ar urma să facă posibilă intrarea în insolvenţă a TVR. “Era nevoie de paragraful de justificare a urgenţei din Ordonanţă”, au spus sursele citate.

Televiziunea Romana tvr

 

Comentarii