Connect with us

Grila de programe

TVR serbează 1 iunie cu programe speciale

Published

on

Foto Credit: TVR

           Copiii, indiferent de vârstă, sunt în centrul atenţiei la Televiziunea Română de 1 iunie. TVR a pregătit în zi de sărbătoare ediţii speciale, spectacole muzicale, filme şi vedete, invitaţi speciali. De Ziua Copilului, telespectatorii îşi vor reaminti ce simplă poate fi prietenia, cât de puternică e puterea de a face bine, dar şi cât de departe îşi pot lăsa imaginația să zboare.

 

 

Marţi, 1 iunie, la TVR 1 pornim cu „Cu capu-n zori” alături de Andra Gogan, un idol al adolescenţilor şi copiilor şi Valentin Urziceanu, fondatorul festivalului internaţional de film de animatie – ABIFF, de la ora 7:55. Echipa matinalului a pregătit teme de actualitate, precum educaţia financiară în rândul celor mici sau sănătatea cardiacă a copiilor, dar şi un mesaj special de la Mirela Retegan şi Gaşca Zurli. La „România 9”, de la ora 21:00, invitatul lui Ionuţ Cristache, Mihai Mărgineanu, va destinde atmosfera vorbind despre muzică, dar şi despre ce crede că se va întâmpla cu generaţia actuală de elevi şi studenţi.

 

E sărbătoare şi la TVR 2. Celebrii încă din copilărie, Medeea Marinescu, Adrian Vîlcu și Jojo concurează la „Câştigă România”. De la ora 20:00, într-o ediţie de colecţie „Câştigă România!” cei trei artiști vor povesti despre debut, dar şi despre provocările prin au trecut în carieră. Pentru că este o zi specială, întrebările puse de Virgil Ianţu sunt cu și despre filmele copilăriei: „Veronica”, „Pistruiatul”, „Toate pânzele sus”, „Maria Mirabela”, „Racheta albă”, „Fram”, „Saltimbancii”. Cu această ocazie vom asculta fragmente muzicale cu Mihai Constantinescu, Anda Calugareanu și Horia Moculescu, iar din Arhiva TVR, echipa „Câştigă România” a selectat surprize pentru fiecare invitat. Banii strânși în cadrul ediției speciale de 1 iunie (câte 1500 lei pentru fiecare răspuns corect) vor merge către Asociația Vera, care sprijină cazurile medicale ale copiilor care necesită intervenții chirurgicale în clinici private de top din România, de către cele mai performante echipe medicale. (Programul va fi difuzat de la ora 22:00 pe TVR Internaţional şi de la ora 22:10 pe TVR Moldova).

Un copil excepţional ne prezintă şi Andreea Marin în emisiunea „Nu există nu se poate”, de la ora 18:00. „Pasiunile mele sunt pianul, caiacul, engleza, matematica, pictura şi robotica, pentru că acestea mă definesc. Pianul îl fac pentru sufletul meu, ca să fiu fericită şi să am şi o latură feminină frumoasă, caiacul canoe fac pentru că mă dezvoltă foarte frumos fizic. Am scris și o carte, Teha și invențiile ei”, a povestit Sandra Paul , invitata în vârstă de 10 ani.

Ştiaţi că din comunitatea „Destine ca-n filme” fac parte şi copiii ? Seara se încheie cu eroi de la care avem ce învăţa, chiar dacă au vârste fragede. Invitatele Iulianei Marciuc, de la ora 21:00, sunt Laura Bretan şi Adina Asăvoaie. Se ştie că vocea specială a Laurei Bretan a entuziasmat iubitorii de muzică din toată lumea. Mai puţin ştiut e faptul că tânăra, acum în vârstă de 19 ani, este şi compozitoare. Povestea ei, dar şi a Adinei Asăvoaie, fetița din Glina cu chip angelic, care a ajuns pe podiumurile celebre de modă, le veţi afla la „Destine ca-n filme”.

 

De 1 iunie, la TVR vom putea vedea sau revedea filme speciale. De la ora 12.00, TVR 1 a programat o aventură comică, „Cupa” (THE CUP – Bhutan, Australia, 1999), în regia lui Khyentse Norbu. La TVR 2, cei mai mici telespectatori pot urmări de la ora 9:10 „Muşchetarii în vacanţă” (România, 1984), un film în care trei copii îşi propun să aducă fiecare din vacanţă câte o întâmplare extraordinară, iar de la 13:30, o poveste populară în care celebrul personaj al lui Ion Creangă, Dănilă Prepeleac, pleacă la târg să vândă boii. (Filmul se va difuza şi pe TVR Internaţional, de la ora 13:00 și simultan pe TVR Moldova). De la ora 14:10, filmul de aventuri „Acţiunea Zuzuc” (România, 1983), cu Andrei Duban în rolul principal, vă va ţine cu sufletul la gură.

Advertisement

 

Şi TVR 3 a pregătit de 1 iunie două spectacole muzicale inedite: „Aventuri cu… dl Goe” (de la ora 9.55), în regia lui Iulian Sandu, o producție a Ateneului Naţional din Iaşi şi „Muzicanții din Bremen” (ora 13.55, o premieră tv producţie a anului 2020), adaptare de Ema Stere după Frații Grimm, în regia artistică a lui Attila Vizauer.

 

Ediţii speciale pentru copii şi la TVR Internaţional, atât în emisiunea „Un doctor pentru dvs”, de la ora 19:00, cât şi în emisiunea „Investiţi în România!”, de la ora 21:00, unde prof. univ. dr. Sorin Câmpeanu, ministrul Educaţiei, va vorbi despre investiţiile în învăţământ.

 

Pentru copii, TVR Moldova a programat filme de animaţie. Luni, 31 mai, de la ora 13:30, „Linxy” (România, 2017, după povestea „Cavalerii smaraldului”), iar marţi, 1 iunie, de la ora 15:30, „Strada Speranţei”.

 

 

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending