Connect with us

Spectacole

TVR transmite în direct Concertul din deschiderea Concursului Internaţional George Enescu 2020

Published

on

            Sâmbătă, 29 august, de la ora 18.00, TVR 1, TVR 1 HD și TVR Internaţional transmit în direct, de la Ateneul Român, concertul din deschiderea celui mai important eveniment cultural al anului: Concursul Internaţional George Enescu – 2020. Evenimentul va fi transmis înregistrat şi la TVR 3 în aceeaşi zi, începând cu ora 21.30.

 

Concertul de Gală va cuprinde prezentarea în premieră mondială a triplului concert pentru vioară, violoncel și pian, op. 169 „Brahmsodia”, compus de Dan Dediu special pentru această ediție a Concursului.

 

Lucrarea va fi interpretată de Filarmonica George Enescu sub bagheta dirijorului Josep Caballé Domenech, iar soliști vor fi trei laureați ai edițiilor precendente: Gyehee Kim (vioară, 2016), Valentin Răduțiu (violoncel, 2011) și Victoria Vassilenko (pian, 2016). Compozitorul Dan Dediu, autorul acestei lucrări deosebite prezentate în premieră absolută la Concertul de deschidere, este el însuși laureat al primului concurs de compoziție organizat de Concursul Internațional George Enescu.

 

Pentru Concert, Televiziunea Română a mobilizat cele mai performante resurse tehnice și umane, astfel încât transmisiunea să fie realizată în cele mai bune condiții și la cel mai înalt nivel al profesionalismului. Evenimentul va fi transmis în format HD și va fi prezentat de jurnalistul Marius Constantinescu, în variantă bilingvă, astfel încât transmisia pe online să poată fi urmărită la nivel internațional, întregul concept fiind coordonat de producătorul TV al Concursului Internațional George Enescu, Valentina Băințan.

 

În calitatea sa de co-producător şi partener oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” 2020, Televiziunea Română va reflecta cele mai importante momente din cadrul acestui mare eveniment cultural. Din 29 august, sâmbăta, de la ora 13.15, Valentina Băinţan și Miruna Moraru ne aduc la TVR 3, Agenda Concursului International George Enescu – ediţia 2020. Aceasta va cuprinde principalele momente ale desfășurării concursului dar va aduce şi numeroase informaţii inedite: interviuri, declaraţii, materiale video speciale, detalii legate de prima ediţie şi multe alte amănunte interesante.

 

Aşa cum s-a anunţat, primele două etape ale competiției vor fi organizate în online în luna septembrie, conform calendarului inițial, iar Semifinalele și Finalele fiecărei secțiuni vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din București.

 

Concursul Internațional George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii interpreţi de marcă ai lumii și de promovare a lucrărilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – iar standardele internaționale după care este organizat îl poziționează în vârful ierarhiei evenimentelor de gen desfășurate în peisajul muzicii clasice din România.

 

Începând cu anul 1958, Televiziunea Română a preluat şi transmis parţial sau integral toate evenimentele ce au avut loc pe parcursul desfăşurării Festivalului şi Concursului Internaţional „George Enescu”, iar din anul 2001 şi până în prezent, TVR a devenit principalul difuzor şi partener de promovare al acestui prestigios eveniment.

 

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show3 ore ago

Laura Giurcanu și Sânziana Negru au câștigat imunitatea mare aseară, la America Express

Program Special7 ore ago

PROGRAM SPECIAL DE ZIUA ROMANIEI De 1 Decembrie, TVR onorează Oamenii

Reality Showo zi ago

Giulia și Vlad Huidu au câștigat jocul de amuletă și Joker în ediția de ieri America Express Diseară, Irina va acorda imunitatea mare a etapei a șasea

AUDIENȚE TVo zi ago

Clanul a fost aseară în topul preferințelor telespectatorilor! Serialul a fost lider absolut de audiență

Serialeo zi ago

Telespectatorii sunt gata de o nouă porție triplă de râs, marca Las Fierbinți!

Reality Show3 zile ago

Începe etapa a șasea în competiția America Express, cu probe de foc pe Drumul Soarelui Vlad Huidu: ”Simțeam că nu mai pot să respir!”        

AUDIENȚE TV4 zile ago

Aseară, la Vocea României, am aflat concurenții pe care îi vom vedea, vinerea viitoare, în LIVE! Ediția KO-urilor a fost lider absolut de audiență

Reality Show5 zile ago

Marele anunț KANAL D a făcut toți românii fericiți! O lovitură de grație pentru PRO TV! Telespectatorii au felicitat celebrul post: „Sunt convins ca o sa fie un show la cel mai inalt nivel aşa cum doar @kanaldromania reuşeşte de fiecare dată! Abia aştept! ”

Platforma Online TV5 zile ago

Noutățile lunii decembrie pe Disney+

TV Divertisment Show5 zile ago

Începe etapa KO-urilor la Vocea României! Theo Rose: „Mă doare stomacul când vorbesc cu tine”

Emisiuni5 zile ago

Andrew Tate primul interviu televizat după ce a ieșit din închisoare la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Facebook

Advertisement

IN Trending