Connect with us

Premieră TV

TVR va difuza in Premieră Documentarul “SOS pe Marea Neagră”

Published

on

Pe 11 iunie, de la ora 21.00, TVR 1, TVR HD şi TVR+ prezintă în exclusivitate povestea primei misiuni de salvare pe mare cu un aparat de zbor din România.

 

O navă sub pavilion turcesc, cu 22 de oameni la bord, eşuează lângă plaja de la Vadu. Furtună puternică, valuri uriaşe, vânt în rafale… Singura speranţă pentru cei naufragiaţi este echipajul unui elicopter, trimis pentru prima dată să efectueze o operaţiune de salvare pe mare! O misiune istorică, ce a avut loc în urmă cu 50 de ani.

După 50 de ani, TVR 1 aduce imagini în premieră din timpul misiunii şi reconstituie o zi eroică din istoria necunoscută a românilor. Documentarul eveniment SOS pe Marea Neagră, realizat de Cristina Ţilică, poate fi urmărit miercuri, 11 iunie, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Supravieţuitorii echipajului de pe elicopter – pilotul secund, mecanicul de bord şi căpitanul turc al vaporului eşuat pe ţărmul Mării Negre – povestesc în exclusivitate pentru TVR 1 cum s-a desfăşurat misiunea de salvare în condiţii meteo neprielnice, cu vânt puternic, în rafale de până la 90 km/h. Ce soluţii au găsit aviatorii români pentru a salva viaţa celor 22 de marinari puteţi afla pe 11 iunie, în documentarul SOS pe Marea Neagră.

În documentar apar: Ion Tudose – comandor aviator în rezervă, Sukru Cetiner – căpitanul vaporului Abdullah, Stan Georgescu – mecanic navigant, Excelenţa Sa Omur Solendil – ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, căpitan Cengiz Karabuber – Preşedintele Asociaţiei Căpitanilor de Cursă Lungă Turcia, Remzi Ozmelek – armatorul vasului Abdullah, Dan Ştefănescu – pilot comandant Boeing 737 Tarom, Adrian Vasilache – pilot, directorul Aeroportului Tuzla. coter de Adrian Vasilache – pilot, directorul Aeroportului Tuzla pentru a survola dupa 50 de ani desupra locului unde a avut loc misiunea de salvareIon Tudose - comandor aviator în (rezervă) -batran -marturisiri cu Dan Ştefănescu - pilot comandant Boeing 737 Tarom

Foto Credit: TVR

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Locuri de muncă în România

Locuri de muncă în România

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending