Connect with us

EVENTS

TVR va transmite în direct Festivalul de Muzică de la Amară. Iată ce artişti vor urca pe scenă!

Published

on

Sâmbătă şi duminică, de la ora 20.10, Televiziunea Română va transmite în direct cea de-a 51-a ediţie a Concursului Național de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti TROFEUL TINEREŢII. Monica Anghel, Smiley, Nicoleta Nucă şi Bere Gratis, în recital pe scena Grădinii de Vară din Amara.

 

Telespectatorii TVR se vor bucura în acest sfârşit de săptămână de Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti TROFEUL TINERETII – Amara 2018. Partener al evenimentului, TVR va difuza sâmbătă, 4 august şi duminică, 5 august, în direct, începând cu ora 20.10 sărbătoarea muzicii uşoare româneşti. Transmisiunile vor fi în simulcast la TVR 2, TVR Internaţional şi TVR Moldova, de la ora 20.10. Telespectatorii TVR HD sunt invitaţi în cele două seri ale evenimentului, de la ora 22.00, la recitalurile artiştilor celei de-a 51 ediţii. Pe scena Grădinii de Vară din Amara vor urca Monica Anghel şi Bere Gratis sâmbătă, 4 august, iar Nicoleta Nucă şi Smiley vor încheia seara dedicată Galei Laureaţilor. Pentru a 20-a oară, Octavian Ursulescu va fi gazda acestui Festival, ajutat fiind, în cea de-a 51-a ediţie, de frumoasa actriţă Alexandra Velniciuc.

 

Prima zi a Festivalului Concurs Național de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti TROFEUL TINEREŢII, va lua startul sâmbătă, 4 august, de la ora 20:10 şi este rezervată competiţiei. 12 tineri concurenţi din toată ţara, între 16 şi 24 de ani, vor urca pe scena Grădinii de Vară din Amara acompaniaţi live de orchestra Ionel Tudor. Telespectatorii TVR 2, TVR Internaţional şi TVR Moldova vor urmări în direct prima parte a spectacolului de la Amara de la ora 20.10. Recitalurile invitaţilor Monica Anghel şi Bere Gratis, din cea de-a doua parte a Festivalului, vor fi transmise de la ora 22.00. Duminică, seara dedicată Galei Laureaţilor începe de la ora 20.10, iar de la ora 22.00 pe scena Grădinii de Vară vor cânta artiştii Nicoleta Nucă şi Smiley.

 

“De Festivalul de la Amara sunt legat sentimental şi este pentru a douăzecea oară când îl prezint. Mai mult, în 2017 am lansat şi cartea ”Amara 50 – Istorie și legendă”, despre tot ce a însemnat concursul cu întâmplări, emoţii şi vedete, un volum premiat de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Pe lângă longevitate, festivalul mai deţine un record, acela că rareori a avut data schimbată: primul weekend al lunii august. Cândva era un fel de repetiţie pentru Festivalul de la Mamaia. Anul acesta, iată, este pentru Cerbul de Aur. De-a lungul anilor, toţi tinerii artişti care aspirau la glorie urcau pe scena Grădinii de Vară. Mulţi dintre ei nu au câştigat marele trofeu, dar şi-au lansat cariera. Îmi amintesc de Laura Stoica şi Marina Scupra. În schimb, Mihaela Runceanu şi Angela Ciochină n-au cucerit trofeul de prima dată, dar au revenit. Dintre artiştii generaţiei tinere îi amintesc pe Mihai Trăistariu, Alin Ghiorghişan şi Lili Sandu… Am urmărit recitalurile unor mari cântăreţi pe scena de la Amara. Doi însă nu au urcat niciodată: Fuego (Paul Surugiu) şi Stela Enache. Cu siguranţă, acest lucru se va întâmpla în viitor”, a spus Octavian Ursulescu.

Rampă de lansare pentru tinerii interpreţi, de peste o jumătate de secol, Festivalul Concurs Național de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti TROFEUL TINEREŢII – Amara i-a bucurat fără întrerupere pe iubitorii muzicii uşoare româneşti.

Din juriul celei de-a 51-a ediţii fac parte Horia Moculescu, Adrian Romcescu, Andreea Andrei, Viorel Gavrilă şi Titus Andrei.

TVR 2 este partener al Festivalului-concurs naţional de interpretare a muzicii româneşti „Trofeul Tinereţii” – Amara, organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa, Consiliul Local Amara, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomiţa.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending