Twitter a lansat un sistem de alertare a populatiei in cazul producerii unor catastrofe - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Twitter a lansat un sistem de alertare a populatiei in cazul producerii unor catastrofe

Published

on

Twitter a lansat miercuri un sistem de alertare a populatiei care a ar putea fi util pentru a difuza informatii urgente in cazul producerii unor catastrofe si cand celelalte sisteme de comunicare nu sunt disponibile, informeaza mediafax

twitter

Această platformă de microblogging a precizat faptul că sistemul ei de alertă ar putea fi folosit în cazul producerii unor catastrofe naturale sau în alte situaţii, când mijloacele de comunicare tradiţionale sunt inactive.

“Ştim foarte bine cât de important este să primeşte informaţii fiabile în aceste circumstanţe”, a explicat pe un blog Gaby Penna, director de produs în compania Twitter.

“Alertele pe Twitter reprezintă un nou mijloc de a obţine informaţii precise şi fiabile atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ele”, a adăugat Penna.

Utilizatorii care se abonează la aceste alerte Twitter vor primi direct pe telefonul lor mobil mesaje expediate de conturile oficiale selecţionate.

Un anumit număr de organizaţii din Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au fost autorizate să expedieze acest tip de alerte, iar Twitter va extinde această posibilitate şi către alte “instituţii publice şi ONG-uri din lumea întreagă”.

Crucea Roşie americană, Agenţia federală de gestionare a catastrofelor (FEMA), Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte organizaţii similare fac parte din entităţile selecţionate pentru a trimite tweet-uri de alertă.

Bridget Coyne, director la Twitter, reaminteşte faptul că această reţea de socializare a devenit în ultimii ani o platformă vitală de difuzare de informaţii, după tsunami-ul din Japonia, şi în Statele Unite după uraganul Sandy şi după atentatele cu bombă din timpul Maratonului de la Boston.

După opinia ei, abonaţii interesaţi de folosirea acestor alerte sunt, de exemplu, agenţiile de securitate publică şi de menţinere a ordinii, agenţiile care administrează situaţia din teren după producerea unor catastrofe, guvernele locale şi organizaţiile private implicate în operaţiunile de ajutorare a populaţiilor afectate de catastrofe.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending