Connect with us

A-Z NEWS

Un magazin cu o oferta bogata iti permite sa fii selectiv cu erbicidele alese!

Published

on

Reclame

Buruienile impiedica dezvoltarea sanatoasa a plantelor de cultura si compromit in mare masura recoltele. Ele nu sunt bine-venite nici macar in gradinile sau pe peluzele cu scopuri preponderent decorative, deoarece au un aspect neplacut.

Prin urmare, oamenii au cautat dintotdeauna solutii pentru a combate aceste plante daunatoare. Asa au aparut diferitele tipuri de erbicide, care te ajuta sa elimini buruienile aparute in curte, in gradina sau pe camp.

Tipuri de erbicide

Exista mai multe criterii in functie de care se poate realiza o clasificare. Unul dintre cele mai importante este reprezentat de momentul in care trebuie utilizate. Din acest punct de vedere, exista doua categorii:

• preemergente, care se aplica inainte de rasarire, pentru a combate aparitia plantelor daunatoare ce altfel ar risca sa sufoce cultura;

• postemergente, care se aplica in fazele de vegetatie a culturilor.

Un al doilea criteriu de clasificare tine cont de organismele vizate de actiunea acestor produse. Exista, si din acest punct de vedere, doua categorii:

• cele totale combat toate tipurile de plante, astfel incat utilizarea lor este recomandata doar pe terenuri pe care in anul respectiv nu se va cultiva nimic. Ele sunt folosite si pe marginea drumurilor sau a cailor ferate;

• cele selective combat cu succes buruienile dar, in acelasi timp, protejeaza plantele de baza, precum legume sau cereale.

De ce sa folosesti erbicide selective?

Intr-un magazin online cu oferta bogata, precum PlantMaster.ro, gasesti mai multe tipuri de produse cu actiune selectiva. Utilizarea lor ofera, in comparatie cu cele totale, mai multe avantaje, dupa cum urmeaza:

• un control al buruienilor. Substantele sunt astfel concepute incat sa combata cu maxima eficienta speciile de plante invazive sau competitive;

• o buna protectie a culturilor. Ferite de competitia si de inhibarea cresterii provocate de speciile concurente, plantele de cultura vor beneficia de resurse naturale precum apa, nutrienti din sol si lumina solara in cantitatile si dozajele capabile sa le ofere o crestere sanatoasa;

• economisirea timpului si a resurselor. Nu mai este nevoie sa indepartezi buruienile manual sau prin alte metode, care fie necesita mult timp, fie se dovedesc costisitoare;

• o mai buna protectie a mediului. Produsele din aceasta categorie sunt mai sigure pentru mediul inconjurator decat cele totale, deoarece au impact doar asupra anumitor plante. Astfel, contribuie la pastrarea biodiversitatii.

Erbicide selective recomandate pentru folosire

Comod Superstar este o substanta destinata utilizarii, singura sau in amestecuri, pentru combaterea anumitor buruieni din culturile de cereale paioase de toamna si de primavara. Se prezinta sub forma unor granule dispersabile in apa, de culoare aproape alba, fara miros. Combate mai multe tipuri de buruieni, cele foarte sensibile la actiunea sa fiind rocoina, romanita de camp, patrunjelul cainelui, gascarita, cornutul si spalacioasa. Se dovedeste eficient si impotriva macului, a albastritei, a musetelului nemirositor si a florilor de nu-ma-uita.

Frontier Forte este un produs cu aplicare preemergenta, folosit pentru a proteja culturile de floarea-soarelui, cartof, sfecla de zahar, porumb si soia. Combate mai multe tipuri de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate. Odata aplicat, produsul este persistent pana la doua luni, fara a lasa reziduuri care sa afecteze culturile ulterioare.

Alege cele mai eficiente erbicide emergente si vei scapa doar de plantele daunatoare, fara sa le afectezi in vreun fel pe celelalte!

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending