Un nou sezon TELEȘCOALA începe la TVR 2 - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Un nou sezon TELEȘCOALA începe la TVR 2

Published

on

De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 al programului „Teleşcoala” este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile nivelului liceal.

Emisiunea „Teleșcoala” îi așteaptă, din 31 ianuarie, la TVR 2, pe elevii aflaţi în pragul susţinerii probelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat, într-o sală de clasă modernă și alături de profesori implicați de la care vor învăța cum să se pregătească eficient pentru examene.

„În general, părinții și elevii se concentrează, când învaţă la matematică, pe capitolele care sunt testate la examen. Alte capitole, de geometrie sau de algebră care se studiază, de multe ori sunt predate unor copii mai puțin interesați.

Vă dați seama câte goluri se acumulează. Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru Evaluare Națională sau Bacalaureat și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate.

Matematica este folositoare și pentru cei care studiază arta, de exemplu. Participarea la ore este fundamentală pentru elevi iar ei ar trebui să pună profesorilor întrebări unde nu înțeleg”, a spus profesorul de matematică Costel-Dobre Chiteș, de la Colegiului Naţional de Informatică Tudor Vianu.

Întrebat care ar fi numărul optim de ore de studiu care ar duce la rezultate bune la examen, profesorul Costel-Dobre Chiteș, care predă ore de matematică și pentru „Teleșcoala”, a răspuns sub forma unei formule: „X înmulțit cu 3. Unde X este numărul de ore făcute în clasă. Ceea ce înseamnă că, dacă la școală elevul are 4 ore de matematică, trebuie să lucreze independent încă 12 ore”.

De luni până vineri, intervalul 9:00-10:00 este dedicat orelor de română şi matematică, pentru clasa a VIII-a, în cadrul programului „Teleşcoala”. Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (limba şi literatura română, matematică, biologie, fizică, istorie, geografie, chimie, informatică, economie, filosofie, logică, sociologie).

Cum şcoala se află în mare parte în mediul online, „Teleșcoala” a inclus în orarul elevilor, atât de clasa a VIII-a, cât şi a XII-a, în fiecare dimineață de vineri, de la ora 9:00 și de la ora 9:30, două cursuri de dirigenție.

Advertisement

Printre temele abordate: cum ne pregătim pentru examene, conduită, managementul timpului, sau cum facem față provocărilor din pandemie.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending