Connect with us

UTILE

Un sistem de ventilație bine ales minimizează apariția mucegaiului în casă. Alegeți de la Altecovent

Published

on

sistem ventilatie altecovent

O casă nu este chiar atât de ușor de întreținut. Sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere, aproape în mod constant sunt lucruri de recondiționat și decizii pe care trebuie să le luați. Încă din etapa de proiectare trebuie să decideți care va fi sistemul de încălzire și multe alte lucruri care vor avea influență directă asupra confortului vostru. Chiar dacă totul pare bine și frumos atunci când vă mutați într-o locuință nouă, în care sunteți primii locatari, este posibil ca timpul să scoată în evidență anumite probleme. Printre cele mai des întâlnite probleme se enumeră și apariția mucegaiului. Acesta poate apărea în orice cameră, în special în baie sau bucătărie din cauza umidității crescute. Pentru a evita astfel de probleme puteți găsi o soluție optimă la Altecovent.

Sistemele de ventilație pot fi o salvare în acest sens, dar mai multe puteți afla în rândurile care urmează.

Soluția antimucegai poate fi sistemul de ventilație

Deseori din cauza gradului ridicat de umezeală din casă poate apărea mucegaiul. Atunci când se face condens într-o încăpere și pereții mențin umezeala, igrasia și mucegaiul sunt iminente. Puteți scăpa de această problemă dacă aveți o ventilație optimă în casă.

Sistemele de ventilație de la Altecovent pot fi ideale în acest sens. Un astfel de sistem vă poate ajuta din mai multe puncte de vedere, dar în special ajută la menținerea unui aer cât mai curat în fiecare încăpere.

Cât de nociv este mucegaiul pentru sănătate?

Mucegaiul, sub orice formă apare în casă poate fi extrem de nociv. Acesta duce la apariția unor probleme respiratorii sau agravarea celor deja existente. Asta pentru că sporii de mucegai pot ajunge în organism prin respirație.

În plus, contrar a ceea ce multe persoane cred, mucegaiul este prezent cu mult timp înainte să fie vizibil cu ochiul liber. Asta pentru că prima dată apar sporii, iar mai apoi apar coloniile de mucegai.

Alegerea sistemului de ventilatie potrivit

Dacă veți accesa site-ul celor de la Altecovent – ventilatiecurecuperarecaldura.ro veți descoperi o gamă variată de sisteme de ventilație dintre care puteți alege. Cert este că tipul, tubulatura ventilatie și orice alt aspect trebuie alese cu mare grijă astfel încât să aducă rezultatele dorite.

Echipa Altecovent vă poate ajuta cu toate informațiile necesare, vă poate prezenta avantajele fiecărui sistem astfel încât la final să luați decizia potrivită. De asemenea aceștia pot să vă ajute și cu servicii de montaj. Trebuie să știți că fiecare aspect este important, inclusiv grila ventilatie are o influență pentru buna funcționare a sistemului.

Cum poate un sistem de ventilatie să prevină apariția mucegaiului?

Pentru a scăpa de mucegai nu este suficient numai să aplicați substanțe care să îl elimine, deoarece în scurt timp acesta va apărea din nou. Trebuie să apelați la soluții pentru termen lung. Sistemele de ventilatie pot preveni apariția mucegaiului și a igrasiei. Asta pentru că asigură un aer curat în fiecare cameră, în permanență.

Astfel nu va mai exista nici acel grad ridicat de umiditate. Asta pentru că aerul este eliminat din încăpere și înlocuit cu aer proaspăt care trece prin diverse filtre. Uneori cauza umidității dintr-o cameră poate fi chiar suportul cu haine lăsate la uscat. Asta nu înseamnă că veți renunța să mai uscați haine în casă ( în cazul în care nu aveți alt loc ), ci veți aerisi optim camera.

Advertisement

Mucegaiul poate apărea și pe pereții reci, din cauză că nu sunt izolați așa cum ar trebui, chiar și în colțurile geamurilor. Astfel că montarea unui sistem de ventilație poate fi o soluție pe termen lung, pentru multiple probleme.

Ventilație centralizată sau descentralizată?

Dacă veți accesa site-ul celor de la Altecovent veți descoperi că există două tipuri de astfel de sisteme dintre care puteți alege: cele centralizate și cele descentralizate. Prima variantă este de preferat în situațiile în care casa se află în etapa de proiectare. Asta pentru că sistemele centralizate necesită tubulatură prin perete, este necesar un proces mai complex pentru montare și multe alte aspecte care trebuie luate în calcul.

Sistemele descentralizate pot fi montate în orice casă. Important este să fie ales sistemul potrivit astfel încât să aibă eficiența așteptată în funcție de suprafața camerei.

Costuri în comparație cu avantajele

Atunci când vine vorba despre costuri, trebuie să știți că este cu adevărat o investiție pe care nu o puteți face în fiecare zi, dar nici nu este nevoie. Totuși, având în vedere toate avantajele pe care un sistem de ventilație le aduce pentru casa voastră, merită din plin.

Nu veți mai avea probleme cu mucegaiul, veți respira un aer curat în fiecare zi, veți reduce costurile lunare pentru căldură și multe altele. Alegeți de la Altecovent sistemul de ventilație potrivit pentru casa voastră și cu siguranță veți fi mulțumiți de alegerea făcută.

Contact: info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending