Un super reportaj despre medicina in mediul rural, numai la ''Romania, te iubesc''! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Un super reportaj despre medicina in mediul rural, numai la ”Romania, te iubesc”!

Published

on

Romania are cel mai mare numar de internari din UE – 5.000.000 pe an, dintre care mai mult de 30% sunt nejustificate. Asta se datoreaza in special faptului ca in mediul rural medicina primara este in colaps, iar duminica, 17 noiembrie, de la 18:00, corespondentul Stirilor ProTV Rares Nastase explica pe larg intr-o ancheta marca Romania, te iubesc! cum s-a ajuns in aceasta situatie.

“La tara, medicina romaneasca trage sa moara si nu e nimeni sa-i acorde primul ajutor. Noi pierdem an de an pariul cu medicina primara, cu grija pentru pacienti. Un om care merge la spital pentru ca la el in sat nu are medic poate parea putin. Dar atunci cand intr-un an se strang sute de mii si chiar milioane de romani la usile unitatilor medicale si nu au dat pe la doctorul de familie, vorbim de o problema”, a declarat Rares. “Avem si medici care vor sa isi faca treaba, vor sa practice medicina la tara, dar nu sunt incurajati”, continua Rares.

Un medic la trei sate, acesta este raportul dur al medicinei rurale din Romania zilelor noastre. Si mai grav este ca in realitate deficitul este si mai mare, pentru ca doctori cu cabinet la oras vaneaza pacienti de la tara doar pentru ca, avandu-i in lista, sunt mai bine platiti.

Pentru medicina primara, statul aloca anual aproape 300.000.000 de euro, bani care ajung la 11.000 de medici de familie, dintre care peste 4.700 au cabinete in mediul rural. “Unde nu-i medic romanii dau buzna la spitale.

Genereaza costuri mari cu spitalizarea si solicitarile la Salvare si, mai grav, afla tardiv un diagnostic, pentru ca nu-i vede nimeni cu anii. Intreg sistemul medical este ingreunat de costuri uriase, fiind debalansat: spitalele mici isi epuizeaza fondurile pe cazuri minore, in detrimentul investitiilor, spitalele mari se aglomereaza”, a mai precizat corespondentul Stirilor ProTV.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending