Unde poti gasi o oferta imbatabila de videoproiectoare! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Unde poti gasi o oferta imbatabila de videoproiectoare!

Published

on

Te-ai gândit că vrei să-ți transformi mansarda în ceva mai mult decât un simplu spațiu de depozitare, așa că ai decis că un mini cinematograf la tine acasă este cea mai bună soluție.

În primul rând trebuie să fii atent la iluminatul încăperii. În niciun caz nu opta pentru niște ferestre mari, ci mai degrabă unele care să îți ofere un iluminat corect ziua, iar pentru seara de filme nu uita să ai pregătite niște rulouri sau draperii închise la culoare, care să te ducă și mai mult cu gândul la o sală de cinema.

 

Un ecran mare și un videoproiector bun

 

Orice home cinema trebuie să aibă în mod obligatoriu un ecran mare, pentru ca tu să poți urmări filmele preferate așa cum trebuie. De asemenea, un ecran mare nu trebuie să-ți lipsească, și mai ales un videoproiector bun.

 

Cum alegi un videoproiector bun

Advertisement

 

Există mai multe site-uri de unde poți analiza oferta la videoproiectoare, dar în afară de preț trebuie să cunoști și câteva detalii tehnice, pentru a alege aparatul care să se potrivească bine nevoilor tale și să ai parte de cea mai bună experiență vizuală!

 

Contrast de înaltă calitate

 

Dacă alegi un videoproiector pentru redarea de filme, contrastul trebuie să fie unul de o înaltă calitate. Gândește-te că avem de a face cu o sală de cinematograf amenajată la tine acasă, așa că un contrast cât mai bun îți va oferi o experiență cât mai bună.

 

Lumeni

Advertisement

 

Pentru acasă, dacă folosești videoproiectorul pentru filme, nu ai nevoie de un aparat cu un număr ridicat de lumeni, pentru că în caz contrat culorile prea accentuate îți pot da chiar și un disconfort fizic. Cel mai bine este să îți îndrepți atenția către un videoproiector de 2000, maxim 2500 de lumeni. Dacă vrei însă să folosești videoproiectorului și pentru activitățile de pe parcursul zilei, unul de 3500 – 4000 este perfect.

 

Contrast de culori

 

Prin contrast de culori se înțelege acea diferență dintre cea mai închisă culoare prezentă pe ecran și cea mai deschisă. Avem de a face cu contrast dinamicv și static. Și, chiar dacă primul impuls este să crezi că un contrast dinamic este cea mai bună soluție, trebuie să știi că acesta poate afecta calitatea imagini. Prin urmare, pentru un videoproiector pentru o sală de cinema la tine acasă, recomandarea specialiștilor este să preferi unul static.

 

Aspectul imaginii

Advertisement

 

Cu aceste detalii ești probabil familiarizat de la televiorul de acasă, iar cele mai întâlnite valori sunt 4:3, 16:9 și 21:9. Primele două sunt cel mai des întâlnite, dar în cazul tău cel mai bine ar fi să optezi pentru un aspect al imaginii de 16:9.

 

Rezoluția

 

Rezoluția reprezintă numărul de pixeli afișați pe orizontală și verticală, și cu cât avem de a face cu o valoare mai ridicată, calitatea imaginii va fi mai ridicată. Cele trei rezoluții folosite sunt 1024 720, 1280×720 sau 1920×1080.

 

Throw ratio

Advertisement

 

Această caracteristică se referă la raportul dintre distanța de la lentila aparatului până la ecranul de proiecție, și lățimea imaginilor care sunt proiectate. Pe înțelesul tău, această informație îți este de folos pentru a ști unde să așezi aparatul pentru a obține acea dimensiune pe care o dorești a imaginii.

 

Lampa

 

Este un consumabil scump, și din păcate este și cel pe care îl vei schimba cel mai des. Specialiștii sunt de părere că un videoproiector cu funcția Eco este de preferat, deoarece lampa are o mai mare durată de viață.

 

Cât costă un videoproiector

Advertisement

 

După cum probabil ți-ai dat deja seama, prețul unui videoproiector depinde de funcțiile și caracteristicile pe care le are. Cel mai bine este să studiezi cu atenție piața de astfel de produse înainte de a face o achiziție, și vezi dacă nu cumva este nevoie să cumperi și alte accesorii, ceea ce va duce la creșterea prețului. De asemenea, profită de reducerile și ofertele speciale, și poți achiziționa un produs bun, care ajunge chiar sub 4.000 de lei.

 

Întreținerea videoproiectorului

 

Pentru a te bucura cât mai mult de investiția făcută, trebuie să ai în vedere întreținerea corectă a acestui aparat. Astfel, ai nevoie de un spray special pentru curățarea și întreținerea lentilelor. Atenție: niciodată nu se aplică direct soluția pe lentilă, pentru că riști deteriorarea acesteia. În plus, mai era nevoie să adăugăm că înainte de orice operațiune de întreținere, videoproiectorul trebuie deconectat de la sursă?

Curățarea aparatului presupune că trebuie să ai grijă și de carcasa acestuia. Ai parte de murdărie persistentă? Atunci mai bine prezintă-te cu el la un service specializat, pentru că în caz contrar, și te ambiționezi să îl cureți singur, riști să îi afectezi anumite component.

În operațiunile de întreținere a videoproiectorului este inclusă și curățarea filtrelor și a sistemului de ventilație. Filtrul trebuie curățat periodic, cu ajutorul unui spray de aer comprimat, sau poți apela tot la acel service despre care ți-am menționat mai sus. Un filtru curățat în mod corect te ajută nu doar să ai o imagine mult mai clară, dar și o durată mai mare de viață a lămpii.

Advertisement

Multă lume consideră că un videoproiector montat acasă, pentru o sală de cinema la domiciliu este o investiție prea mare, și preferă să înlocuiască acest aparat cu o plasmă de dimensiuni mari. Cu toate acestea, experiența unică pe care o ai folosind videoproiectorul nu se compară cu nimic altceva. Dacă aceasta este dorința ta, și poți să o faci să devină realitate, atunci nu lăsa nimic să îți stea în cale. Respectă însă întocmai recomandările producătorilor referitor la utilizarea, dar și întreținerea aparatului, și totul va fi perfect!

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending