joi, martie 28, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăEVENTSCulturaUnele dintre cele mai frumoase producții ale stagiunii, în iunie la...

    Unele dintre cele mai frumoase producții ale stagiunii, în iunie la Naționalului craiovean

    În luna iunie se pot vedea la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova unele dintre cele mai frumoase și importante producții ale acestei stagiuni teatrale: câine cu om. câine fără om, regia Radu Afrim, FEMEIA MĂRII, regia Andriy Zholdak și OEDIP REGE, regia Declan Donnellan.

    câine cu om. câine fără om, un spectacol pe texte de Simona Goșu, Maria Manolescu, Dan Coman, Lia Bugnar, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim în regia lui Radu Afrim, scenografia Irinei Moscu și coregrafia Flaviei Giurgiu se poate urmări vineri, 10 iunie și sâmbătă, 11 iunie, de la ora 18:00, în Sala „I.D. Sîrbu”.

    Pentru rolurile din acest spectacol, Tamara Popescu și Vlad Udrescu sunt nominalizați la Premiile UNITER de anul acesta, la categoriile Cea mai bună actriță în rol secundar, respectiv cel mai bun actor în rol secundar.

    La Teatrul Național din Craiova, Radu Afrim face din câine cu om. câine fără om un spectacol în care pune în valoare forța unei trupe pe care aș îndrăzni să spun că a coagulat-o în ultimii ani. Sunt momente care m-au tulburat.

    Care m-au lăsat cu gura căscată în gîndul lui Afrim ca regizor, ca scriitor, ca artist care scoate în prim plan actori impecabili ca Vlad Udrescu, Alex Calangiu, Claudiu Mihail, un registru nou pentru Romanița Ionescu, un recital al lui George Albert Costea, o nouă poziționare a Tamarei Popescu și a Iuliei Lazăr. Hingherul de Radu Tudoran poate fi oricând un spectacol mare, de sine stătător. Bijuterii sînt și „Ochiuc” de Dan Coman, „Fragil” de Simona Goșu, „Noaptea dintre ani” de Radu Afrim.

    Am văzut acest spectacol de aproape patru ore cu o sală plină, atât cât permit restricțiile, în care nimeni nu părea să respire, un fluid fantastic ținea în transă actorii și spectatorii și mi se pare sensul teatrului acest „împreună“. Actorii lui Afrim sînt seduși de propunera lui și i se dăruiesc fără niciun fel de rezervă, pînă la capăt.

    Marina Constantinescu

    Spectacolul FEMEIA MĂRII de Henrik Ibsen, în regia, co-scenografia, ilustrația muzicală și light design-ul lui Andriy Zholdak este programat joi, 16 iunie 2022, ora 19:00, în Sala „Amza Pellea” a teatrului.

    Această Femeia mării este Ellida. Și performanța fantastică, absolut impresionantă a actriței Costinela Ungureanu. O structură inteligentă, echilibrată, o actriță totală, o balerină făcută din plastilină, din o mie și una de registre interioare, emoționale, fizice, care spune, unic, povestea Ellidei ei și a lui Andriy Zholdak.

    Marina Constantinescu

    Spectacolul OEDIP REGE de Sofocle, în regia Declan Donnellan și scenografia lui Nick Ormerod este programat duminică, 19 iunie 2022, ora 19:00.

    Ceea ce este cu adevărat spectaculos în acest Oedip e claritatea cu care Declan Donnellan extrage din textul lui Sofocle o esență profund contemporană (căci etern și universal umană): trufia încercării de a înfrânge condițiile realității prin ignorarea lor. Lipsa de smerenie și lipsa acceptării – înțeleasă nu ca resemnare, ci ca încăpățânarea unui absurd sentiment al superiorității – care, în vremurile noastre, nu supără zeii, ci distrug societatea.

    Iulia Popovici

    Biletele se pot achiziționa atât online, direct din site-ul instituției www.tncms.ro cât și în format fizic, de la agenția teatrală.

    La finalul lunii, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova va participa la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cu două producții: 𝐅𝐄𝐌𝐄𝐈𝐀 𝐌𝐀̆𝐑𝐈𝐈, regia Andriy Zholdak, în 24 iunie, ora 20:00, la Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust și 𝐈𝐍𝐈𝐌𝐀̆ 𝐒̦𝐈 𝐀𝐋𝐓𝐄 𝐏𝐑𝐄𝐏𝐀𝐑𝐀𝐓𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐂𝐀𝐑𝐍𝐄, regia Radu Afrim, în 26 iunie, ora 17:00, în același spațiu: Fabrica de Cultură – Construcții SA – UniCredit – Sala Faust.

    câine cu om. câine fără om

    un spectacol pe texte de Simona Goșu, Maria Manolescu, Dan Coman, Lia Bugnar, Oana Pellea, Radu Tudoran și Radu Afrim

    Regia, video și universul sonor: Radu Afrim

    Scenografia: Irina Moscu

    Coregrafia: Flavia Giurgiu

    Efecte video & animație: Cristian Niculescu

    Asistentă de regie: Claudia Gorun

    Asistentă de scenografie: Gloria Bucătaru

    Make-up: Minela Popa, Mihaela Guran

    Design lumini: Dodu Ispas

    video „oameni și câini”: Orlando Edward

    Cu: Alex Calangiu, George Albert Costea, Ramona Drăgulescu, Romanița Ionescu, Iulia Lazăr, Geni Macsim, Alina Mangra, Claudiu Mihail, Cătălin Mihai Miculeasa, Raluca Păun, Tamara Popescu, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Adrian Tudor, Mihai Viță.

    Durata spectacolului:  

    Partea I – 2h;  Partea a II-a – 2h (cu pauză de 20 de minute)

    FEMEIA MĂRII

    de Henrik Ibsen

    Traducerea: Valeriu Andriuță

    Versiunea scenică: Ioana Mălău

    Consilier artistic al proiectului: George Banu

    Regia, co-scenografia, light design-ul, ilustrația muzicală: Andriy Zholdak

    Asistent de regie: Valeriu Andriuță

    Decorul și creația video: Danilo Zholdak

    Costumele: Yan Zholdak

    Muzica: Valentyn Silvestrov

    Translator: Corina Druc

    Cu: Costinela Ungureanu, Nicolae Vicol, Angel Rababoc, Raluca Păun, Petronela Zurba, Cătălin-Mihai Miculeasa, Cătălin Vieru, Irina Danciu, Roxana Mutu

    Durata spectacolului:  

    Partea I – 1h 50 min;  Partea a II-a – 2h (cu pauză de 20 de minute)

    𝐎𝐄𝐃𝐈𝐏 𝐑𝐄𝐆𝐄

    de Sofocle

    Traducerea: Theodor Georgescu, Constantin Georgescu

    Regia: Declan Donnellan

    Scenografia: Nick Ormerod

    Muzica: Cári Tibor

    Asistență de regie: Laurențiu Tudor

    Asistență de scenografie: Adelina Galiceanu, Petri Ștefănescu

    cu: Claudiu Mihail, Ramona Drăgulescu, Vlad Udrescu, Tamara Popescu, Alex Calangiu, Nicolae Vicol, Iulia Colan, Angel Rababoc, Raluca Păun, Ovidiu Cârstea, Eugen Titu, Corina Druc, Bruno Noferi, Ioana Andone, Irina Danciu, Adelina Galiceanu, Roxana Mutu, Mihai Alexandru Purcaru, Petri Ștefănescu, Cătălina Vînătoru, Iarina Zidaru, Ioana Vicol, Romana Vicol

    Spectacol recomandat persoanelor peste 16 ani

    Durata spectacolului: 1h 20 min

    Petrut Nechifor - Reporter

    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente